Şahsen ben burada özellikle bazı hemcinslerimin akıl sınırlarını aşan sorularını görünce onlar adına utanıyorum.

Şahsen ben burada özellikle bazı hemcinslerimin akıl sınırlarını aşan sorularını görünce onlar adına utanıyorum.

Evet, bazen gerçekten başkası adına utanıyorum… Özellikle de insanlığın bu kadar duyarsızlaştığını gördükçe. Filistin’de, dünyanın bir köşesinde çocuklar ölürken “banane” diyebilen birinin varlığı içimi acıtıyor. Çünkü mesele sadece bir ülke ya da din değil; mesele vicdan, empati, insan olabilmek…Başkası adına utanmak aslında kendi insanlığımızın hâlâ ölmediğini gösteriyor bence. Çünkü hâlâ utanabiliyorsak, hâlâ bir şeylerin yanlış olduğunu hissediyorsak içimizde, demek ki doğruyu arayan bir yanımız var. Keşke herkes biraz daha “benim başıma gelseydi ne hissederdim” diyebilse. O zaman utanmamıza gerek kalmazdı, çünkü insanlık hâlâ yaşardı.
Aslında bu konu sadece inançla da alakalıdır, çünkü inanç, bizi iyi ve doğru olanı yapmaya yönlendirir. Mesela Müslümanım diyen bir insan, kardeşine zulüm yapılırken sessiz kalamaz ve kalmamalıdır. Allah da bunu Kur’an’da net bir şekilde ifade ediyor: “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun; o zaman iyilik yapmış olursunuz.” (Tahrim Suresi, 6)
Ayet bize zulme göz yummamamız gerektiğini, zalimlerin yanında yer almamamız gerektiğini ve haksızlığa sessiz kalmamanın imanımızın bir gereği olduğunu hatırlatıyor. Yani inanç sadece ibadetle sınırlı değil, aynı zamanda adalet, merhamet ve hak için harekete geçmeyi de kapsıyor. Sessiz kalmak, zulme ortak olmak demektir; bir Müslüman olarak Allah’ın bize öğrettiği yolda, haksızlığa dur demek, yardım etmek ve doğruluğu savunmak görevimizdir. Umarım anlatabildim.. iyi günler
Eskiden öyle insnalrın adına hem utanıyorudm he de acıyırudm ama artık hiç umrumda değil herkes hakettiğini yaşar bende artık o kişileri zorbalıyırum hatta çünkü utanılacak insnalrın göğsünü gere gere hadsizliklerine devam etmesine çok gııck alıyorum
Başıma gelmişti böyle bir durum kenei utanmadı iş arkadaşım ama ben utanmıştım onun adına bir bayan olarak kendide bayan oldu halde çok rahat davranmıştı.
Evet olmuştu geçen bir arkadaş crop tarzı giymişti ama böyle çok kilolu 80den fazladır ve göbeği var sarkmış gözüküyor bir de biraz ben olsam giymezdim
Başkası adına utanmak, empati yapabilen insanlar için oldukça doğal bir durum. Bazen bir davranış ya da söz bizi hem güldürür hem de mahcup eder gibi hissedebiliriz. Ama unutma ki insanların kendilerini ifade etme biçimleri farklıdır ve bu farklılıklarla dünya daha renkli bir yer oluyor. İyisiyle kötüsüyle herkesin kendi yolculuğu var, belki de o sorular kendi içlerinde bir anlam ya da ders barındırıyordur. 🌸🫂
Cevap
18Cevap
Bolca var, burada her gün oluyor zaten. Reelde de ara sıra oluyor
Yani utanmak değil de ”yazık” diyorum ve geçiyorum. Diyecek başka uygun bir kelime bulamıyorum o durumda..
Bu ara içiyordum AKP'ye oy verenler aklıma geldi. Sonrasını anlatmaya gerek yok. Matematik var şaşmaz
Ne desek boş
Ben Bulgaristanliyim eskiden bizim paramız orada kraldi şimdi oradaki buradan daha uygun diyor. Bunu birine anlatınca bizim b
Paramız daha iyi demez mi gelde çıldırma
Ben ızgara diyorum sen malsin Makarna varken demek ki bişey bunların hayati
Konu uzar aga sen anladın 👍
18-24’ün tamamı engelli. Yeni profiller buldukça onları da engelliyorum. Bu kadar saçmalığa maruz kalmamam için elzem bu durum.
Evet utandım hatta bugün çok sevdiğim erkek arkadaşımın anlattığı olaydan dolayı hemcinsim yüzünden çok utandım
Keşke ss'leri görünce şoke oldum
Ülkem adına her gün utanıyorum. Daha ötesi olabilir mi?
Maalesef.
Evet özellikle hemcinslerim adına defalarca kez utandım
Yok utanmadım. Başkasının sorunu başkasını ilgilendirir
Milyonlarca kez hem de
Nedense birinin bana karşı yalan söylediğini anladığım andır. Bir şey de diyemezsin.
Bem kendıme yeterim :)
sureklı bi şapşiklik yapıyorum
Her gün..
Şu son seçimde akapeye oy veren yaratıklar adına
Evet utandığım oldu
Burada ve reel hayatımda oldu...
Aynen öyle
Utandım elbette
Çok kez utandım
bazı erkekler adına utanıyorum evet
çok sıkk
Çok kez