Kıskançlık, kontrolcülük ve şüpheci yönümü tamamen törpülemek için ne yapmalıyım?

Ben çok çekici ve güzel bir kadınım, çalışıyorum aynı zamanda. Aslında kimilerine göre normal olan bana normal gelmeyen bazı sınırlar ve çizgilerim var onları zaten hayatımda ki insan dikkat ediyor sosyal medyada kadın olmasına karşı birisiyim ya da karşı cins ile arkadaşlıklar. Onun dışında bende varolan kontrolcülük oluşmaya başladı son 2 ayda iş ciddiye bindikçe. Bu yönlerimden ben çok rahatsızım kontrolcülük, şüphecilik, varolmayan bir şey ispatlansa bile bir sonraki aşamada bile başka bir şey için bile şüphe edebiliyor hatta inceleyip olayın üstüne gidebiliyorum. Bu yönüm beni rahatsız ettiği için artık dur deme kararı aldım. Bunun için yapılması gerekenler ve tavsiyeleriniz neler. Lütfen bu eylemlerin beni zaten rahatsız ettiğimi bilerek yorum yapın kırıcı olmadan. Hayatımda ki mutlu ilişkimi kaybetmek istemiyorum çünkü.

Kıskançlık, kontrolcülük ve şüpheci yönümü tamamen törpülemek için ne yapmalıyım?