Sevebilmek ve değer vermek bir makam mıdır?

Gülü herkes beğenir ama herkes sevemez bilir misiniz! Çünkü diğer çiçeklerden çok başkadır o, özeldir. Gül herkese gül kokar ama her kalp o kokuyu kaldıramaz. Taşıyamaz üzerinde herkes gülün kokusunu. Candan sevgi de öyle! Genel geçer, sıradan bir sevgi değildir öylesine... Ama yine de özden -derinden -en içten seven de sevilmez bazen. Niyesi halen gönlümün alamadığı yerdir! Lakin bilirim ki her çiçek meşrebince koktuğu gibi her insanda meşrebince sever ve kalbinin gönlünün seçkinliğince sevginin hasletlerinden ona pay verilir. Her sevgi bir değildir. Sevgilerde muhabbetlerin makam boyutu vardır adeta. Sevmek kabiliyeti derim ben buna. Bir gün bir Allah dostuna :"Gönülden seviyoruz ama gönülden sevilmiyoruz. Bu nedendir? Buna çok üzülüyoruz derler. Zât tebessüm ederek "Sevmiyor değil, sevemiyor" Çünkü senin Rabbin, sevdiği kulunu rastgele herkese sevdirmez." der. Velhasıl gül nasıl ki diğer çiçekler gibi değilse, gül meşrepli kalplerde sıradan değildir. Gülü ağlatanlar sevgide* özür taşıyan kalplerdir. Oysa sevgide özür olmaz, sevmenin hakkını vermek vardır.

senin için yapabileceklerimi anlattım çiçeklere:))
senin için yapabileceklerimi anlattım çiçeklere:))
Sevebilmek ve değer vermek bir makam mıdır?