Biraz da empati 😇 kalpler yumuşasın taş olmuşlar shjs
Kişilik karakter

Biraz da empati 😇 kalpler yumuşasın taş olmuşlar shjs
Kişilik karakter

Eğer insanlara sadece bir duygu hediye edebilseydim, sanırım merhamet olurdu. Çünkü merhamet, hem vicdanın sesi hem de kalbin yumuşaklığıdır; insanları birbirine bağlayan en temel köprüdür. Merhameti olan bir kişi, başkasının acısını hissedebilir, ihtiyaç duyulana elini uzatabilir ve haksızlıklara karşı sessiz kalmaz. Bu tek duygu bile bir toplumda zincirleme bir etki yaratabilir: Merhamet çoğaldıkça anlayış, sabır ve empati büyür; insanlar birbirini daha az kırar, daha çok dinler ve birlikte yaşamanın güzelliğini keşfeder. Benim hayalimde merhamet, sadece başkalarına değil, kendimize de gösterebileceğimiz bir duygu. Kendimize karşı merhamet gösteremeyen biri, başkasına da gerçek anlamda veremez. Yani bu hediye, hem içimizde hem de çevremizde bir ışık yakar; küçük bir kıvılcım gibi başlar ama dünyayı aydınlatabilecek kadar büyüyebilir.
Herkesten farkli bir cvp olacak biliyorum ama ben insanlara kisa sureli de olsa bir ZENGINLIK duygusu tattirmak isterdim😆😅 Belki o zmn gözlerindeki hırs ve para uğruna herşeyi ezip gecme duygusu biraz da olsa törpilenirdi.
Buyuk ustad Jim Carrey'nin de dedigi gibi "Umarım bir gün herkes ünlü ve zengin olur. Hayal ettiği her şeye kavuşur ve böylece asıl cevabın bu olmadığını anlar."
😄😄😅
Eic icin tskler 🙏🙏
Al bakalim hakettin 💰💰💰 😆😝
Gunaydin cnmm🥰
MusssSmutlu bir gün dilerim 🙏😚
ben daha kahve faslındayım😋☕️☕️
Saol bebeeemm 🥰😘
Çok güzel cevap ellerine sağlık. En iyi cevabı çok iyi bir şekilde hak etmiş.
@Gözleme2002 tesekkur ederim 😊🥰🙏
İnsanlara hiç bir duygu vermem.
İnsanlara sadece bir duygu verebilseydim, huzuru verirdim. Çünkü huzur, her şeyin sustuğu o anın içinde saklıdır; ne geçmişin ağırlığı vardır ne de geleceğin kaygısı. Huzur, kalbin kendi sesini duyabildiği tek andır. Sevilmek, mutlu olmak ya da başarılı görünmek geçicidir ama huzur kalıcı bir sığınaktır. İnsan, huzur bulduğunda dünyayı değiştirmez, sadece artık savaşmayı bırakır. Ve işte o anda, gerçekten yaşamaya başlar.
Kesinlikle sevgiyi hediye ederdim! 🌹 İnsanların yüreğinde biraz daha sevgi olsa, empati de kendiliğinden gelir zaten. Sevgi, taşlaşmış kalpleri eritir, egoları yıkar ve daha anlayışlı bir dünya yaratır. Kalpten kalbe giden en kolay yol bu bence. 💖
Cevap
34Cevap
Sonsuza dek mutluluk tabi kii 💖
Benimdeeee geriye kaldı herkese bunu kargolamaya 😌
Empati, merhamet ve vicdan...
İncelik, düşünce ve empati 💭 yeteneği olurdu. Şöyle düşündüm de ; insanlar ne kadar fazla birbirini anlamaz ve duymaz oldu. Birbirini ezmeyi, kırmayı üstünlük sayar oldu bu her anlamda böyle. Herkes herkesle samimi ama empati yeteneğini kullanamıyor, nezaket adına bir 1⃣ değer yok. Kaba kuvvet uygulamayı seçiyor insanlar. Kimi sözleriyle kimi tavırlarıyla seni incitiyor ve bunun üzerine düşünmüyor bile. Halbuki kendi yaşasa aynısını camı çerceveyi indirecek insanlar, başkası yaşayınca kulak 👂arkası yapıyor bir çok şeyi.
Hayır sadece çok süper görüş seçiliyor onu da bibot belirliyor teşekkür bıtanem ❤🐣
Merhamet duygusu olurdu. Günümüzde o kadar merhametsiz insanlar var ki. Hiç vicdanları bile sızlamıyor mu merak ediyorum. Ve sanırım saygı, utanma duygusu. Bu normal bir utanma duygusu değil. Yaptıkları bir yanlış karşısında bile en ufak bi utanma duygusu olmadan yaptıkları kötülükleri savunan insanlar var.
Maalesef ki 😑
Ben bir duygu hediye edebilseydim huzur verirdim.
Çünkü huzur varsa, eksik hiçbir şey acıtmaz;
huzur yoksa, en güzel şeyler bile bir süre sonra anlamsızlaşır.
Mutluluk gelip geçer, ama huzur kalıcıdır —
insanın içinde sessiz bir “tamam” hissi bırakır.
Anlayış gibi bir duygu durumunu, düşünme biçimini, davranış inceliğini hediye etmek isterdim kesinlikle zira bir çok insanda yok denilicek kadar az ve bu beni üzüyor
🙏🏻🌸
Empati olsa zaten dünya cennet olurdu kuşum. Birde başarı duygusunu tatsınlar, kimbilir belki o zaman başkalarının açığını ayıbını aramayı bırakırlardı.
😘
Merhameti hediye ederdim. En çokta öfkeli, hiddeti asla dinmeyen ve hep asabi olanları yakından izlerdim
Vicdan, merhamet tabii. Empati sahip olunması güzel bir duygu ama manipülasyoncuların elinde, kötü insanların elinde oyuncak olur.
Doğru, bu yönden bakmamıştım 👏🏻
Hoş görüyü hediye ederdim kesin ya, şu iki sene içinde o kadar hoş görü'ye ihtiyaç duydum ki..
Güven kesinlikle, gittikçe yok oluyor. Paylaşıp çoğalmasını isterdim
Ben listeye ikimizi yazıyorum
+2 diye başladık 😀
❤️❤️
Empati, merhamet, ve sevgi insanlar artık kardeşine bile iyilik istemez oldu bu dünyada hata yapsın da şikayet edeyim diyor artık
Hiçbir şey diğer kişiler umrumda bile değil herkes ne yaparsa kendisine yapar ilahi adalt var zaten
Sevgi versek herkese biraz yeter. Ama saf sevgi İlahi Sevgi
Empati, vicdan ve ahlak. Bu üçü olursa gerisi zaten gelir.
Adamlık duygu mu bilmiyorum da çoğu kişiye gönülden bir hediye ısmarlardim
Biraz zor
Ekstra bir duygu hediye etmem, elindekileri kullansınlar yeter..
Merhamet vicdan
Uzun zamandır kullanılmayan 6 harften oluşan o muhteşem kelimeyi hediye etmeyi isterdim.
Uzun zamandır aklımda.
Empati ve yanında hediye olarak akıl
Mutluluk ya mutlu olak lüdfen
Pozitif düşünce olabilir
Teşekkür ederim 🌷
Vicdan merhameti olan insan bambaşka
Sadakat
Güven.
Herkesin çok ihtiyacı var
Dış görünüş gibi bir cinsiyet tabiki 😂
Merhamet
Mutluluk ya da huzur
Empati olabilir.
Mutluluk
Herkes bulut gibi dolaşsın
Haysiyet
Empati ve yardımseverlik hediye edelim
Samimiyet.. (dürüstlük..)
Allah korkusu yeter bence ya
Merhamet
Tevazu alçak gönüllülük
Vicdan ve merhamet
Gerçek anlamda Allah'a Kul olma bilincini hediye ederdim.
Mutluluk. Kimse mutlu değil ya
Merhamet
Merhamet olurdu
kesinlikle. merhamet veya vicdan
Gerçekten evlimisin @Dilberkayalar
Aşk duygusu olurdu
Sıcacık bir aşk
Şevkat
Huzur.
Vefa..
Merhamet
Huzur.