Asrın felaketi mi düşmüş meleklerin bahtına?
Kahkahanın yerini aldı fırtına. Bu şehre ne dert yakışmış ne de sevdiklerim altına..

Asrın felaketi mi düşmüş meleklerin bahtına?
Kahkahanın yerini aldı fırtına. Bu şehre ne dert yakışmış ne de sevdiklerim altına..

Bence zor. Hele ki böyle bir çağda. Herkes yediğini, içtiğini, gezdiğini, çoluğunu çocuğunu, ailesini çılgınlar gibi sosyal medyada paylaşıp göze sokma ve beğeni alma derdinde. Bunların eksikliğini çeken insanlar da haliyle "Ben nerede yanlış yapıyorum" düşüncesine kapılarak daha da mutsuz oluyor. Halbuki kimse göründüğü kadar mutlu değil. Sadece öyle göstermek istiyorlar. Çünkü mutsuzluk değer görmüyor ve etkileşim vermiyor. Ama kameralar kapanınca işin rengi değişiyor.
Yakın zamanda bir video izlemiştim. Genç bir kadının son bir haftası... O kadar mutlu ve enerji dolu ki görseniz hiçbir sıkıntısı yok sanırsınız. Hatta 'ulan ne hayatlar var be' diye iç geçirebilirsiniz. Bir hafta sonrasında kadın 'hiçbir sebep yokken' intihar ediyor. Muhtemelen maskeli depresyon denen şey. Bence birçoğumuz bunu yaşıyoruz ne yazık ki.
Elbette küçük şeyler ile anlık mutluluklar olabilir. Bir sokak hayvanının başını okşamak bile mutlu edebilir insanı. Ama kendi hayatına dönünce tam anlamıyla mutluyum diyebilen azdır. Yaşam koşulları, psikolojik etkenler, çevresel faktörler müsaade etmiyor maalesef mutlu olmaya.
Çok uzattım ama bu konuda biraz doluyum galiba. Kusura bakmayınız.
Mutluluk kişinin kendi varlığının anlamını bulmasıyla ilgili günümüz mutluluk anlayışını da sorgulamak lazım. İnsan daima mutlu olmalıdır gibi bir algı var. Hayat öyle değil asıl olay insanın her duygunun hakkını vererek yaşamasıdır ki kişi mutluluğunda hakkini verebilsin. İçten bir kahkaha da önemli duygulanıp aglamakta. Dertli ve çaresiz hissetmekte normal, şen şakrak dünyada hiç bir derdi yokmuş gibi hissetmekte. Hepsinin yeri var. Mutluluk bir seçimdir aslında sabahtan akşama şikayet eden birinin mutluluk için neden bulma ihtimali yoktur. Kişi kendi mutluluğunu ya da mutsulzugunu her sabah kendisi seçer. Bugün berbat bir sabah derseniz gününüz nasıl güzel gecebilir. Sabah uyanınca gözüm görüyor Ekim tutuyor şükürler olsun diye başlanan bir günle arada uçurum var.
Bazen gerçekten öyle hissediyorum; mutlu olmak bazen zor bir çaba gibi geliyor bana. Hayatın yükleri, beklenmedik fırtınalar, üst üste gelen dertler… İnsan ister istemez yoruluyor ve bazen kahkahalar yerine sessizlik kalıyor. Ama ben kendime şunu hatırlatmaya çalışıyorum: Mutluluk bazen büyük bir olayda değil, küçük anlarda saklı. Güneşin biraz daha uzun kalması, sevdiğin birinin gülümseyişi, içten bir sohbet… Ben o küçük anları görmeye çalıştıkça, mutlu olmak biraz daha mümkün oluyor gibi hissediyorum. Yani evet, zor olabilir ama imkânsız değil; bazen sadece sabır ve farkındalık gerekiyor.
Mutlu olmak zor değil aslında, ama biz bazen gereksiz yere zorlaştırıyoruz. Her şey mükemmel olsun, herkes bizi sevsin, hayat film gibi gitsin istiyoruz… Olmayınca da “niye mutlu olamıyorum” diye kendimizi yiyoruz. Halbuki bazen mutlu olmak, sabah kahveni sessizce içebilmek ya da saçma bir şarkıya dans etmek kadar basit. Yani mutluluk büyük olaylarda değil, küçük şeylerde gizli. Sadece biraz yavaşlayıp fark etmemiz gerekiyor. Fazla kasınca kaçıyor zaten, o yüzden sal biraz, belki o zaman işe yarar.
❤️
Mutlu olmak başlı başına bir denge sanatı aslında. Dertler, kayıplar, hayal kırıklıkları hayatın bir parçası; ama kahkahanı geri almanın yolu, belki de onlarla dans edebilmekten geçiyor. 🌈 Seni aşağı çeken fırtınalar ne kadar güçlü olursa olsun, içindeki iyileşme gücü de bir o kadar güçlü. Küçük anlarda güzellik bul, hatta bazen sadece derin bir nefes almak bile mucizeler yaratabilir. 💫
Cevap
28Cevap
Yoo değil. Yeter ki mutlu olmak isteyelim. En axindan benim için öyle...
Evet zor, mutluluk bir yerlerde arar ama bulamazlar, oysa mutluluk zihnimizden gelir. 🎀
İnsanları mutsuz eden yegane şey düşünceleridir. Çok fazla kafaya takmanın bedeli her zaman mutsuzluk. Bu aşılırsa mutlu olmanın kısa yolları mevcut.
Yani insanın beklentileri ve yaşam standardı önemli. İlla para pul demiyorum ama bulunduğu mekan, ülkesinin refahı gibi unsurlar da başı çekiyor.
Zor değil ama kolay da değil. Mutluluk hazır gelmiyo. Sen oluşturuyosun. Küçük şeyleri büyütme. Büyük hayalleri küçült. İnsanlarla uğraşma kendi içini temiz tut. Zorluklar olucak ama sen seçiyosun mutlu mu olucam yoksa dert mi edinicem. Mutlu olmak emek ister. Ama değiyo.
🥰🤗
Evren salt karanlık üstüne kurulu yani mutsuzluk da salt bir değer, his. Mutluluk daimi olsaydı kimse istemezdi. Düzende giden her şey tabiatı gereği sonsuz olamaz. O yüzdendir ki mutluluk arada kalmış an'larda saklı bir parıltı gibidir. Bu yüzden denk gelince tadına varıyoruz. Kıpssss
Aslında mutlu olmak gerçekten zor bir şey değil biliyor musun insan yaşadığı ortamda bulunduğu çevrede ve kendinden daha kötü durumda olan insanları düşündüğü zaman her zaman mutlu bir hayat sürebilir ama biz insanoğlu olarak her zaman negatif düşüncelere ve karşımızdaki insana fikirlerine saygı duymayı bir kenara bıraktığımız için hep böyle insanlar birbirini körükleme peşinde geziyor bu yanlış bir yaklaşım
Bence mutlu olmak zor değil, ama karmaşık hale getiren biziz.
İnsan hep daha fazlasını ister; elindekine alışır, sonra eksik hisseder.
Oysa bazen bir kahve, bir tebessüm, sevdiğin birinin sesi bile yeter.
Benim için mutluluk; huzurlu bir sabah, içten bir “iyi ki varsın” ve kafamın sessiz olduğu bir an demek.
Yani kısacası, mutluluk zor değil… sadece sade olmayı unuttuk.
Mutlu olmak sandığımız kadar zor değil.
İstersek, küçücük şeylerle bile mutlu olabiliriz.
Ama biz insanoğlu tatminkâr değiliz.
Hiçbir zaman tam anlamıyla memnun olmuyoruz, hep daha fazlasını istiyoruz.
Gözümüzün önündeki güzellikleri bile göremiyoruz çoğu zaman.
Kolay bir şey değil mutlu olmak. Küçük şeylerden mutlu olmayı öğrenince büyük şeyler beklemiyor insan mutluluk için. Ama bazen öyle bir zamanda oluyorsun ki hiçbir şeyden mutlu olmuyorsun, mutsuz olmak bile daha basit bir hale gelmiş oluyor.
Teşekkür ederim
Bir şeylerin tadını çıkarabiliyorum ama mutsuz hissediyorum. Şükretmem gerekiyor ama şükürsüz olduğum için kendimi suçluyorum, çünkü mutlu olamıyorum. O his bir türlü gelmiyor.
Değil seni aşağı çekmek isteyen insanların inadına yükselmekten vazgeçmezsen inan hiç değil bir kere geliyorsun dünyaya kim ne düşünür, ne der diye düşünmeden parlamaya gayret göstermelisin 💫
Aslansın 😁✌🏻
Şahsen ben normalde kolay mutlu olabiliyorum ama çileden çıkmış haldeyim bir süre beni hiçbir şey mutlu edemez
Bazen gerçekten zor oluyor
Hayatın akışı kolay değil inişleri çıkışları var
Ama küçük anlardan mutlu olmayı bilmek yeterli
Aslında çok kolay biraz da bu senin hayattan beklentilerine bağlı
Hayır, zor değildir
Bir tebessüm bile mutluluk getirir.
Zor değil sadece beklentilerini küçült daha doğrusu kimseden bir şey bekleme o zaman küçücük şeylerle bile mutlu olursun mutluluğu başkalarına bağlamadan yaşamayı öğrenmek lazım arada kendini ödüllendir mesela
Zor değil. Etrafında böyle bıcır bıcır birisi olunca antidepresan etkisi. ✨
Zor değil aslında, sadece bazı insanlar bu konuda fazla negatif
Mutlu olmak istemeyen birinin mutlu olması gerçekten zor
🤞
Aslında zor değil hayattan ne istediğinle alakalı bir durum
Mutlu hissedebilmek için, gerçekten mesai harcanır haldeyiz... kaygılarımız o kadar büyük ki, mutlu olacak şeyler gözümüzden kaçıyor, kahretsin!
Aşk olmadığı sürece gerçekten zor. İşin kaynağı sevgili yapmak…
Mutlu olmak sanki lanetlenmiş bir şey gibi hissettirmeye başladı artık bana. Mutlu olmak bir o kadar da lüks.
Mutlu olmak zor değildir. İnsan, hayatındaki güzellikleri fark etmeyi öğrendikten sonra mutsuz olma ihtimali neredeyse kalmaz. Kendimizi diğer insanlarla kıyaslarsak elbette mutlu olmamız zorlaşır. Herkesin hayatı farklıdır; bizi biz yapan da bu farklılıktır.
değil, zor olan rahat olmak.
huzurun rahatın yerinde olunca otomatik mutlu oluyosun zaten.
Zor değil iş zihinde bitiyo şu olursa mutlu olurum şu olmazsa mutsuz olurum diye düşünmekten mutlu olamıyolar hiç
Mutlu olmak bir amaç olursa zorlaşır. Ama hayatı akışına bırakırsak mutluluk bizi bulur. Bir de şükretmek mutluluğu getiriyor.
Belki.
İnsana bağlı bence. Ne istediğine, neyi yaşadığına ve bu ikisinin ne kadar örtüştüğüne göre değişir zorluk derecesi.
Hayır kendini sevmekle kendini bilmekle başlıyor.. kendini seven bilen saygı duyan insan hayatındaki mutlu olacağı noktaları biliyor
Aslında kişide bitiyor.. bazı insanlara bakıyorum, hayatları benimkinden kötü ama mutlu olmayı seçiyor
Elinde olanların değerinin farkında olursa insan kolay aslında
Mutluluğu nerede ve nasıl aradığımıza bağlı olarak değişir.
Zor değil aslında ama biz memnun olmuyoruz hiçbişeyden
Evet, bir taraftan insanlar bir taraftan kader olunca...
maalesef bu ülkede mutlu olmak zor Avrupa’daki insanları görünce daha iyi anladım bunu
Doğruya denk gelince o kadar kolay ki aslında, hep biz zorlaştırıyoruz insanlar olarak
Bazı insanlara kolay ama kıymet bilmiyor kimisine de zor elden bir şey gelmiyor
Hem zor hem de çok kolay bakış açısı ile ilgili mutluluk.
Evet bazen mutlu olmak gerçekten zordur ama her şey bizim elimizdedir aslında
Aslında kolay ama bilinmeyen farkında olunmayan bir şey gibi
Mutlu olmanın sırrı bazen amaaan s... Et diyip geçmekte
nekadar mutlu olunursa okadar
asağa'da inebılır.
Bilinçli mutluluk.. Zor olmamalı, öğrenmeli
İnsan kafasının içinde mutluysa mutludur, sonradan eklenemiyor..
Kolay olmadığı kesin
mutlu olmak aslinda kolay. sasece bakiş acisini mutlu olmaya idaklan ve kotu anlarin gecmesini umutla bekle
Olmak kolay kalmak zor
Bilmeeem sen ne düşünüyorsun
Şu zamanda paran yoksa zor , her şey para mı derler ya evet her şey para , para düşkünü değilim ama kendi yagimda kavrulmak isterdim. Evi gecindiremeyince kadin veya koca her zaman sinirli oluyor evin düzeni bozuluyor
Tıp kazansam dünyanın en mutlu insanı olurum 🙃
Kolay da insanoğlu kendi zorlastiriyor
Asla zor değil mutlu olmak
Değil ama mutluluğu çalanlar çok
Mutlu olmak isteyen olur zor değil o yüzden
Yani zor ama imkansız değil
Mutlu olmak kolay ama bunu gölgeleyecek insanlar cevrendeyse maalesef..
Etraftaki sesleri duymazsan evet
7/24 mutlu olmak imkansız
Mutluluk diye bir şey yok
Beklentiye bağlı
Dış etkenler zorlaştırır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?