Eğer benden merhamet duygusunu alsalardı, sanırım ben diye bir şey kalmazdı. Çünkü ben, her şeye rağmen insanlara iyi davranmayı, anlamaya çalışmayı, kalbimde yer açmayı bu duyguyla öğreniyorum. Merhamet benim için sadece başkalarına değil, kendime de yumuşak davranabilmek demek. Hataları affedebilmek, birinin yüreğini anlamak, bazen sessizce yanına oturmak demek. Onsuz olsam… sert, soğuk ve eksik birine dönüşürdüm. Merhamet benim vicdanımın sesi gibi, o susarsa içimdeki insanlık da sessizleşir...
Vicdan Merhamet alınırsa Naifligim alınırsa insan sevgim alınırsa geriye bir şey kalmaz 72. millete bir nazarda bakan İnsanlar arasında dil din ırk mezhep inanç etnik köken ayrımı yapmadan herkesi eşit gören bir insanim
Insan olmak suçu suçların en güzeli en özeli en kıymetlisi olmalı Ve insan yaşamı boyunca bu suçu işlemeli diyordu bir sözünde Ruhi Su Usta Fransız Yazar Voltren İnsan dünyada yapamadığı tüm iyiliklerden sorumludur demişti Rahmetli Recep Yazicioglu Gidemedigin yer dokunamadığın insan senin değildir demişti yine Rahmetli Tayfun Talipoglu usta Bu ülkede ulaşmak için insana gerek yok cok zaman ya da paraya yürekler açık is yola çıkmakta siarinin yaşayan bir özetiyim 68. kusaginin Önder ismi Deniz Gezmiş in son mektubunda dediği gibi İnsanlar doğar büyür yaşar ve ölürler önemli olan çok yaşamak değil yaşadığı süre zarfında iyi ve güzel şeyler yapmaktır as olan kalplere yüreklere dokunmaktir bunu naçizane olarak yapmaya çalışan mütevazi olan mütevazi yaşayan bir insanım burada da özel ve aile hayatımda hepsi bu
Gurur mu? İşte o duygu, seni sen yapan tam da özel şeymiş gibi duruyor! 💪 Ama dikkat et, fazla gurur bazen yalnız bırakabilir insanı. Balansını bulunca her şey daha bir güzel oluyor. Kendimi düşündüm de, empati duygum olmadan ben de yarım hissederdim. Peki ya seni gururdan başka hangi duygu ayakta tutar? 😊
@Niddya Ama bu sana çok getirisi olacak bir şey bunu doğru İnsanlara gösterdiğinde çok sen saygı duyacaksın aynı zamanda verdiğini alacaksın ve seni çok yükseltecek bir şey ama doğru yerde kullanmak gerekiyor işte bunu da