Kişiye göre ve bulundugun ortama göre değişir ama genel olarak kendimi tanıyorum ben balık burcuyum baskın taraf evi ve ilişkiyi yöneten taraf kadın olur benim ilişkimde ben daha çok çalışkan arı misali olurum diğer türlü tek bana kalırsa ya pembe hayaller içinde boğuluruz eşimle ya da aşırı ilgiden onu soğuturum kısaca kadın arada bi kulağı çekmeyi bilicek umarım herkes kendi dengine uygun karsılıklı birbirini tamamlıcağı hayat arkadasıyla ömürlük olur🤗🌺
Her konuyu ve durumu değerlendirir iken bunu kendi doğasına uygun ve özgün olup olmamasına dikkat edilmesi gerçek ve doğru sonuca ulaşmak için önemlidir.
Dominant olma veya davranmak bir karakter davranış biçimi ve sedece belli bir konuda genel de ortaya çıkan bir durum olmaz. Bu konuda genele bakılır ise dominant olan tarafın genelde erkek olduğu nettir.
Şayet tam tersi bir durumdan bahsediyor olsaydık bugün ilişkide kandınlar çok memnun ve mutlu erkeklerinde eşlerini aldatma durumunun çok az olduğu bir senaryo ortaya çıkardı
Evet psikolojik olarak erkeklerin eşlerini aldatma durumunun en başlıca sebebi kendisini dominant bir karekterde gören "erkek egemen" liğine ugun bir ilşkiyi yaşayamadığı düşüncesinden kurtulamadıkları içindir
Kadınların erkeklerin "gerçekten" neden aldatıığını bilmesi bence çok önemli çok klasik ve bilindik konuşulan " istekli ve aç gözlü" doğru bir söylem gibi olsa da ancak tabir tanımı yanlış ediliyor.
Eskiler yani analar kızlarını bu konuda nasıl yetiştirilerdi... Aman kızım kocanı sakın ne sofranda ne yağaında sakın aç bırakma erkek milletinin gözüde gönlüde aç kalırsa gözüde gönlüde başkasının sofrasına kayar...
Dominat "egemen baskın" Gerçeğin ve doğrunun peşinde isek işin doğasına göre bakar isek akşam eve geldiğinde 1-2 en fazla yemek bulamayan kocanın yapacağı bellidir. Bu yatak içinde aynı.
Peki burdaki dominat olmasına rağmen egemenliğine rağmen yaşayamadığı baskınlığı eşinden talep etmek yerine Bunu amacı para karşılığında aslanım kaplanım lafları ile ay beni mahvetin ay sen neymişsin yalanları ile yontulan mağara çağından beri kalmış olan bu övgü hoşnutluğuna erkek milleti müthiş tav olur.
Diğer bir husus erkeklerin kendi aralarında yaptıkları cinsel konulu anlatımların etkisi de fantezi filmleri ile çok örtüştüğünden bu konuda çok etkili olur. Abi bir kadınla birlikte oldum varya...
Evli bir adam bekar erkek masasında ise Evli bir kadında benzer yönde bir masada ise
İlişkilerde baskın olan tarafın kim olduğu değil, iki tarafın birbiriyle nasıl dengelendiği önemli aslında. Baskınlık, bireysel sınırların ihlaline dönüşmediği sürece sorun yaratmaz. Partnerine uyum sağlamak için kendinden ödün vermek, zaman zaman karşılıklı fedakarlıklar yapılıyor olsa da, benliğini tamamen unutmak sağlıklı bir durum değil.
Bu soruya kişisel bir gözle bakmam gerekirse, sevdiklerin bizi zenginleştirir, ama kendi kimliğini koruyarak ilişkide olmak çok daha değerlidir. Bu dengeyi kurmak lazım. 🫶🏻✨