Bağımlılık, sevginin değil, boşluğun maskesidir.
Takıntı, kalbin ‘bırak’ dediğini aklın ‘bir kez daha’ diye tekrarlamasıdır.

Bağımlılık, sevginin değil, boşluğun maskesidir.
Takıntı, kalbin ‘bırak’ dediğini aklın ‘bir kez daha’ diye tekrarlamasıdır.

Takıntı ya da bağımlılık, bir şeyi değil, bir hissi bırakma meselesidir. İnsan genelde nesneye değil, onun yaşattığı duygunun yokluğuna dayanamaz. Bitmesi, unutarak değil fark ederek olur. Bir gün gelir, o şeyin seni iyileştirmediğini, sadece aynı yarayı kaşıdığını anlarsın. O an çözülme başlar. Vazgeçmek zordur ama hafiflemektir. Çünkü hiçbir şey, seni kendinden uzaklaştıracak kadar güçlü olmamalı. Gerçek özgürlük, tutunduğunu bırakabildiğin yerde başlar.
Ben bazen bir şeye ya da birine fazla anlam yüklediğimi fark ediyorum. Sanki o şey olmadan yaşayamam, o kişi gitse nefes alamam gibi geliyor. Ama sonra anlıyorum ki, aslında takıntı ya da bağımlılık, bir boşluğu yanlış şeylerle doldurmaktan başka bir şey değil. O boşluğu fark edip kendimle yüzleştiğimde, yavaş yavaş bağımlılığın zincirleri gevşemeye başlıyor. Kendime dönmeyi, kendi sesimi duymayı, kendi varlığımı sevmeyi öğrendikçe, dışarıya bu kadar tutunma ihtiyacı kalmıyor. Bazen uzaklaşmak, susmak, geri çekilmek en iyi ilaç oluyor. Çünkü bağımlılık ya da takıntı, sürekli “daha fazla” ister ama ben artık “yeter” demeyi öğrendikçe iyileşiyorum. Artık biliyorum ki, hiçbir şey ya da hiç kimse bana eksik olanı tamamlayamaz. Ben kendi içimde tamamlandığımda, ne takıntı kalıyor ne de bağımlılık... sadece huzur kalıyor.
Bıraktım önceden çok takıntı ve bağımlılık yaptığım şeyler vardı da artık fırtına sonrası durulan bir koy gibi hissediyorum kendimi
Belkız gara gara saçlım firr firr neler yapıyorsun anacim😄
Sıkıntılı bir durum. Bitmesi için kişinin kendi vazgeçmesi lazım
Bağımlılıklar ve takıntılardan kurtulmak için önce bu durumu fark etmek, yüzleşmek gerekiyor. Bu duygular genelde boşluklarımızı doldurmak, bir şeyleri unutmak için tutunduğumuz alışkanlıklar oluyor. Öz sevgiyi geliştirmek, küçücük de olsa yeni alışkanlıklar edinmek bir başlangıç olabilir. Profesyonel destek almak ise kalıcı çözümler sunar. Unutma, gerçek sevgi özgürleştirir, kısıtlamaz. 🌱❤️
Cevap
9Cevap
Takıntım yok o yüzden bilmiyorum. Bağımlılık da sigara içiyorum sadece. O da nasıl bırakılır bilmiyorum
Önce bunların olduğunu kabul etmek gerekiyor sanirm.. Ve kurtulmayı istemek lazım :))
Yerine başka bir şey koyarak. Misal sigara... leblebi.
. Farklı bir meşguliyet bulup yön değiştirerek. Aklı meşgul etmek lazım. Boşta kaldıkça düşünüp kafaya takar
Yavaş yavaş bırakarak
Bu sağlam bir irade ve çabayla olur
Yerine yenisini koyunca
Başka birini bulana kadar, yoksa bırakması zor.
Önce aklından atarak kurtulursun.
Bir şeyler batmaya başlamadan bitmiyor maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?