Fiziksel mesafeden çok bizi yoran ruhsal mesafe, peki ruhsal mesafeyi nasıl aşarız?

Fiziksel mesafeden çok bizi yoran ruhsal mesafe, peki ruhsal mesafeyi nasıl aşarız?

Ruhlar arasındaki mesafe, kelimelerle değil, sessizlikle kapanır. Çünkü bazen bir bakış, bir dokunuş, bir nefes kadar sade şeyler anlatır aradaki tüm uzaklığı. Gerçek bağ, birbirine aynı anda susabilen iki yüreğin arasındadır. Ne zaman ki biri diğerinin sessizliğini bile anlar, işte o zaman mesafe anlamını yitirir. O bağ, zamandan bağımsız olur; ne yol ayırabilir ne zaman koparabilir. İki ruh birbirini bulduysa, mesafe zaten kalmaz.
Güzel söyledin, eline sağlık..
~Öncelikle beklenti içine girmeyerek. Beklenti mutlaka beraberinde hayal kırıklığını da getiriyor.
~Karşımızdakinin alanına (kararlarına, duygu ve düşüncelerine) saygılı olabirsek sürdürülebilir bir iletişim kurma ihtimalimiz var.
~Gelmiş geçmiş tüm yargılardan (ön veya son) kurtularak. Doğru 8 milyar türdaşımız var ama gerçekten hepimiz aynı değiliz. Farklı notalara sahibiz (müzik veya parfüm yapımında kullanılan notalar gibi).
~Alma değil de verme odaklı olursak verdigimizden çok daha fazlası bize geri dönüyor. Bunu defalarca deneyimledim 🤩
Spesifik bir örnekle cevabımı bitireyim. Yoksa bu enstantaneler buradan böyle sonsuzluğa doğru devam eder ♾️
Ben onca işimin gücümün arasında hayatın olağan akışına uyum sağlamaya çalışıyorum ( yemek veya başka bir iş yaparken bu güzelim şarkıları dinliyorum) onunla sohbete devam etmiyorum diye tavır almayıp aksine ben mutluyum diye mutlu olan insanla aramızda hiçbir mesafe kalmamış demektir 🤩
Ben mutlu olduğumda zaten çevremdeki herkesi ziyadesiyle mutlu ederim 🙃
https://youtu.be/rBgKB7asaps?si=mFSmX2MdV0KhH3Hc Bir başkasının mutluluğu ile mutlu olabilmek mi 🤩 Çok değerli bu..
O noktaları aklıma yazdım zihnine sağlık hanım’cım özenli cevabın için çok mutlu oldum 🙏💖
İşte o çok değerli şeyler çok da anlamlı oluyor canım benim 🫠
Senin de zihnine sağlık. O güzel beyin niye ağrı yapıyor bakalım? 🥹
Günaydınn, dün gece şarkıyı dinleyememiştim fakat sabah açtım devam dinliyorum. 90’lar dan değilim fakat o şarkılara az çok hakimim ve severim sabah sabah neşelendim 🫠
Bilemedim hanım’cım yoruldum son günlerde ondandır fakat iyiyim şimdi teşekkür ederim 💖
Rica ederim canım benim. 90lar iyidir hojdir güzeldir dimi @Psigareşh 😀
Buradan açılmıştır umarım 🙃
@Psigareşh vay babasını arkadaş. Tek tek atmayı deniim bakiim ahaha
@Psigareşh sağlam bir temizlik yap telefonda bakalım olur bence 🙃
Hımm bilemicim... esasında dün bu konuyla birazcık alakalı bişiler konuştuk @SoloSofistike ile galiba direkt alakalı değildi ahahah
İki tarafında pozitif olması ve birbirini düşünmesi gerektiğini belirtmişti (eksik varsa de kuzen)
Ruh varsa şayet. ki bu konuda materyalist düşünemiyorum...(Öyle düşünenlerede saygım sonsuz)
Ruhu beslemek gerek iyi niyetle , sevgi ile falan filan işte cok anlamadığım konular..
Sen ruh dersin biz bilinç/ zihin deriz. Anlatılmak istenen aynı aslında temelde, yorumlar farklı olabiliyor.
Ruhlar arasındaki mesafe yok sayılarak kapanabilir o mesafe kafamızın içindeki önceden öğrenilip kodlanmış her şeyi bir kenara bırakarak.
Sen @Psigareşh benim yazdığım bir şeye gülüp bir şarkı attın bana. Ben onu dinledim ondan sonra çıkan şarkılar iyice motivasyonumu yükseltti mutfakda çalışırken. Bir sürü şey düşündüm dinlerken sen uyuyormuşsun o sırada 😀
Sen o şarkıyı atmasan, sen attın diye ben açıp dinlemesem bugünün hikayesi çok daha farklı devam edecekti benim için. Çünkü görüldü atıyorum diye düşünüp trip atan 2 erkoya terso yapmak zorunda kalmıştım 🙃
Umarım konudan çok sapmadan anlatmak istediğim şeyi anlatabilmişimdir 🌸
Öyle elbette aslında bir bütün olarak görüyorum. Fakat dediğin gibide olabilir...
Muhtemelen öyledir benim bu konuda sert kalıplarım olduğu için belkide gelişme kaydedemiyorum...
Ya ben uyumuşum oturarak.(kimseye tavsiye etmiyorum bu arada) Ahhah
trip atan erko mu : )
Bence gayet güzeldi eline sağlık kuzi. 🙏
@psigaresh iki tarafın pozitif olması birbirini düşünmesi evet bence bunda saklı o mesafeyi sıfır noktasına kadar indirmek..
@SoloSofistike şarkıların bu tür etkisine bayılıyorumm, keyfin daim olsun hanım’cım 💖
Ben baş ağrısından çok odaklanamadım yazılanlara hala ağrıyor fakat cevabı okuyunca etkilendim, elinize sağlık 🙏
Çok geçmiş olsun @Selinawoman
Geçmiş olsun Monroe'cim ve günaydın arkadaşlar 🌸
Dün bu konu üzerine o kadar yoğunlaşınca bizim klandan bu konuyla ilgili bir soru geleceğini biliyordum. Çünkü hep böyle oldu buu 🤩
Iyi ki varsınız ve iyi ki varız 🥳🙏
@SoloSofistike @psigaresh günaydınn hepberaber ve teşekkür ederim 🙏
Çok ilginç yaa şaşırdım buna ve sevindim 🫠
Ben alıştım. Olmazsa yadırgarım hatta ahaha
Günaydın rica ederim... .
Klan mı @SoloSofistike iyimiş haaa hahah : )
@SoloSofistike ahaha bozulmaz umarım 😂
Bence de cuk oldu klan 😂
@Selinawoman bozulursa tamirat tadilat işleri bende bak. Olmadı komple bozar yeniden yaparız 🤩
@SoloSofistike o zaman içim rahat hanım’cım 😌💫
@SoloSofistike kaynakta yapin mi kuzi ahahah
Deneriz Psi 😀
Rica ederimm kiiii
Uheyy ben de teşekkür ederim ki ikinize de hemi de 🫂🙏
@SoloSofistike ricaaaa ederimmm ve esas ben teşekkür ederim iyi geldiniz✨🙏🙏
Önce sen teşekkür ettin zaten ahaha
Son teşekkür eden iyi teşekkür edermiş dermişim 😂
@SoloSofistike ahahah doğru dermişsin ama de sen yinede nolcak hanım’cım ya 😜
@Selinawoman demiş de olabilirim, dememiş de olabilirim sankim 😂
Kelimelerle değil, hisle kapanır. Bazen bir bakış bile yetiyor, kalpten kalbe sessiz bir yol kuruyor. Zaman geçse de, mesafeler girse de o bağ bir şekilde hissediliyor.
Gerçekten dokunmuşsak bir ruha, artık uzaklık diye bir şey kalmıyor çünkü.
Güzel söyledin, peki ya birinin senin ruhuna dokunduğunu hissettin mi hiç?
Anlıyorumm çok iyi daim olsun 🥳
Ruhsal mesafe bazen fiziksel mesafeden daha yorucu olabilir, Selina. Bu boşluğu kapatmak, samimi bir iletişimle başlar. Hislerini açıkça dile getirdiğinde ve karşındaki kişiyi anlamaya çalıştığında, bağlar güçlenir. Empati, özellikle bu tarz durumlarda harikalar yaratır. Ayrıca birlikte vakit geçirip anlamlı anılar biriktirmek ruhsal yakınlığı artırabilir. İçtenlikle adım atılmalı, çünkü samimiyetsizlik mesafeyi daha da büyütebilir. 💫💞
Cevap
12Cevap
Ben, ruhlar arasındaki mesafenin kalpten kalbe kurulan bir köprüyle kapanabileceğine inanırım. Fiziksel olarak uzak olsak bile, aynı duyguda buluşabildiğimiz, birbirimizi yargılamadan anlayabildiğimiz bir bağ varsa, o mesafe zaten varlığını yitirir. Ben, samimiyetle kurulan her iletişimin iki ruhu birbirine yaklaştırdığına şahit oldum. Çünkü bazen bir kelime, bir bakış, bir sessizlik bile bir ruha ulaşmanın en derin yoludur.
Ben, birine yaklaşmak için önce kendi içimdeki duvarları yıkmam gerektiğini öğrendim. Korkularımı, egomu, geçmişin izlerini bıraktığımda, karşımdaki insana daha gerçek bir ben olabiliyorum. O zaman ruhlar birbirine daha kolay dokunuyor. Çünkü aslında mesafe, kilometrelerle değil, anlayışsızlıkla ölçülüyor. Ben, bir ruha yaklaşmanın en saf halinin “anlamak” olduğunu düşünüyorum. Anlaşılmak değil, anlamaya niyet etmek… İşte o zaman, aradaki görünmez çizgiler siliniyor, kalpler aynı frekansta atmaya başlıyor.
Ruhsal mesafeyi aşmak için ruhu arındırıp temizlemek lazım... Ruhu temizlemek ise kalbi temizlemek ile olur
Oo çok haklı bi yorum oldu bu 🤩
Teşekkür ederim ☺️
Rica ederimm
☺️☺️☺️
Göze ve ruha hoş gelen doğa olayını seyretmek ruhları yakınlaştırabilir🌕
💫🙏
Ruhlar arasındaki mesafeyi hangi metre ölçtü de uzak olarak algıladınız?
Ahaha ölçmedik tabi ki fakat hisler üzerinden yola çıkıyoruz 😀
Hisler yanıltır tıpkı aşk gibi
Aynı incelikteyse tek bir bakışta bile buluşmak mümkün.
🙏
Ruhlar arasındaki mesafeyi kapatmak ancak o ruha dokunarak gerçekleşir. Bir kişiyi anlama çaban olmalı, sorunlarını pür dikkatle dinlemelisin. Ona değer aşılamalısın. "Seni anlıyorum, yanındayım " demek karşındaki kişiye huzur verip rahatlatır ruhunu sana açmasına kapı aralar. 🙂
Bence en zoru o ruhsal mesafeyi aşamayınca dibinde olsa bile fayda etmiyor
Ruhsal mesafe fiziksel mesafeden daha uzak zaten 🫢
Hiç yakinlasmadiysa bidaha asla kapanmaz kimyanın uymadığı biriyle kısacası bi cacik olmaz 🙃
Kısa ve net 😀 Yani, mümkün..
Ruhsal mesafe varsa bence kapanması çok muhtemel değil. Soğuma girdiyse fiziksel yakınlık bile kurtarmıyor.
Ruhsal mesafe aşılacak bir şey değil bence
Neden?
Ortada bir duygu olmadığı, olsa bile bu duyguyu birbirinize geçiremedikten sonra ne faydası var
Doğru, ortada bi duygu yok ise aşılmaz fakat duygusa sonradan oluşabilen bir şey 😇
Duygu sonradan oluşmaktan ziyade doğru sonradan azalan bir şey bence 😅
Doğru, duygu olacaktı *
Bence beklenti içinde olmamak en iyisi
Ah bu beklentiler ://
Atlayıp uçağa gidiyorsun mesafe kalmiyor
Fiziksel mesafe ve ruhsal mesafe aynı şekilde kapanır diyorsunuz, anlıyorum olabilir 😀
Aynı anda kapanıyor isteyene tabi ki
İstemeyene zaten fayda etmez aşılmaz mesafeler 🙏
Aynen
Gözden uzak olan gönülden de ırak olur.
Öyle bir şey varmıymış
Sevgiyle kapanır
🙏
🙏
Kolay kolay kapanmaz
Bilemiyorum
Biraz zor
Kavuşunca