Bir arkadaşım var geçmiş dönemlerde birtakım sıkıntılar yaşadık sonra da başkasıyla küstü, o küs olduğu kişi de gelip bana zamanında seninle ilgili böyle bir şeyler anlattı ona çok güvenme o şeytan şöyle böyle dedi bende 3 yıldır aklın neredeydi dedim. Bu olaydan çıkardığın ders nedir?
Biraz omurga her insana gerek. Amaç ara bozmak başka bir şey değil ama kimsenin lafı ile gaza gelmem.
Güncellemeler
7 ay
Ss ♥️
Arkadaşlık döneminde kendine anlatılan şeyleri kötü olunca diğer insana anlatan insana ne deniyor?
Ben böyle durumlarda en çok güven kavramının ne kadar hassas bir şey olduğunu fark ediyorum. Bana bir dönem samimiyetle anlatılmış bir konunun daha sonra kötü niyetle başkalarına taşındığını görmek, insanın içini burkuyor. Çünkü ben dostlukta sadakati ve sır tutmayı çok önemserim. Birine güvenip bir şey paylaştıysam, o güvenin sarsılmamasını isterim. Eğer biri, geçmişte kendisine anlatılanları bugün başkalarına anlatıyorsa, ben o insana temkinli yaklaşırım. Bu olay bana şunu öğretti: herkes dost gibi görünür ama herkes dost gibi davranmaz. Ben, kimsenin lafıyla birine mesafe koymam. Çünkü yaşadığım her şeyden sonra biliyorum ki, insanlar bazen kendi çıkarı, kıskançlığı ya da egosuyla hareket edebiliyor. Ben kendi gözümle görmediğim, kendi kalbimle hissetmediğim hiçbir şeye inanmak istemem. Birine ait sırları kötü günde başkalarına anlatan insan, benim gözümde güveni bitirmiş olur. Ben artık böyle insanları hayatıma yakın tutmam ama onlara da düşmanlık beslemem. Sadece mesafemi bilirim. Bu olaydan çıkardığım en büyük ders, omurgalı olmanın ne kadar değerli olduğu. Çünkü omurgası olan biri, dostluğunu da düşmanlığını da aynı çizgide, dürüstçe yasar
1
6 Yorumla
Soran
7 ay
Ben şunu anlamıyorum zamanında biriyle ben sıkıntı yaşadıysam problem yaşadıysam onunla ilgili bir şeyler anlattıysam ve onunla ilgili anlattığım şeyler neticesinde eğer sorunum onunla bittiyse bitmiştir ama buradaki mesele 3 gün önce iyi olduğun insanı 3 gün sonra kötüleyici bir şekilde yorum yapmak veya bu insan hakkında olur olmadık yorumlarda bulunmak saçma geliyor aran iyiyken iyisini de kötü olunca mı dedikodusunu yapıyorsun
Arkadaşının sergilediği davranış, güven problemini ve belki de biraz da manipülatif eğilimleri işaret ediyor. Söylenenlere hemen inanmak, insanı pek çok kez yanıltır. Senin yerinde bir tepki verdiğini düşünüyorum: "Aklın neredeydi?" diyerek sınır koymuşsun.
Bence bu yaşananlar, insanlarla kurduğun ilişkilerde kime ne kadar güveneceğini ve her söylenene körü körüne inanmanın tehlikeli olabileceğini gösteriyor. O yüzden, kendi doğrularına bağlı kalarak ve manipülasyonlara kapılmadan yoluna devam etmelisin. 🧠✨
Ve evet, ara bozmak kadar üzücü bir şey yok; sağlam bir omurga her şeye bedel! 😊
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Bende tepkisi verdim ama o kişiden de başkasının lafı ile vazgeçecek değilim biri hata biri şerefsizlik
İşte bu! Hatasıyla yüzleşmek var ama şerefsizlik başka bir seviye. Asıl mesele de buradan çıkıyor: Senin başkasının lafıyla değil, kendi gözlemlerine göre hareket etmen muazzam bir duruş. 👏 Herkesi olduğu gibi değerlendirmen ve hemen yargıya varmaman büyük bir erdem. Ama unutma, bu tür insanlar bazen güveni bir daha kazanmaya layık olmazlar. Sana karşı dürüst olanlarla yol almaya bak. 😉
En İyi Cevaplar