Herkes anlatacak birini arıyor ama dinleyecek kimse yok gibi... Sizin dertleşebileceğiniz biri var mı gerçekten?

Herkes anlatacak birini arıyor ama dinleyecek kimse yok gibi... Sizin dertleşebileceğiniz biri var mı gerçekten?

Dinleyecek o kadar insan var ki tahminler bile solda sıfır kalır.
Çünkü baktığımız şeyleri görmemiz gerekenler olduğunu zannediyoruz.
Bende bu duygunun içinde bulundum.
Ana rahminden her şeyin farkında olarak dünyaya gözlerimi açmadım ki.
Dertleşmedeki amaç ne?
Seçtiğiniz kişiyi ne derece tanıyorsunuz?
Ve en önemlisi ise dertleşmede varmak istediğini nokta konuştuktan sonra sonuca ulaşmak mı yoksa sonrasında sizin bildiğinizi hiç konuşmamış gibi okumaya devam etmek mi?
Eğer sonuca ulaşmaksa bilinmez zannedilenin aslında burnumuzun ucunda olduğunu fark etmekse muhteşem bir yoldasınız.
Fakat 1. İse o noktada bazı insanlar olduğu yerde saymaktan , sürekli kendini acının içinde , stresin içinde tutmakla hayatı boşa geçirmek istemez.
En kötü karar , kararsız kalmaktır.
Kendimden örnek veriyim.
Motor kullanırken kesinlikle uyman gereken 3 kural var aksi halde yaşayacak bütün güzel günleri elinin tersi ile itersin.
1. Her defasında ilk gün bindiğin gibi kullan.
2. Gaza gelme.
3. Bir saniye bile tereddütte kalırsan yapma.
Ben dinleyici taraftayım, anlatmayı hiç sevmem. Ne yaşarsam yaşayayım içimde tutarım, çünkü konuşmak bana iyi gelmiyor. İnsanlar anlamaya değil, çoğu zaman sadece cevap vermeye çalışıyor. Ben ise sessizliğin içinde toparlanıyorum. Dertleşmek değil, kendi iç sesimi dinlemek daha gerçek geliyor. Bazen birine anlatınca hafiflemek yerine daha da ağırlaşıyor insan. O yüzden sustukça iyileşmeyi öğrendim.
Kolay kolay dert anlatmam çok bunaldıysam kardeşime anlatırım en özelimi de en gereksizi de ona anlatırım o da öyledir gün içinde ne olsa arar anlatır teskin ederim ama arkadaşlarıma anlatıyor muyum bir iki tanesine nadiren basit şeyleri 😇
Var çok şükür. Hatta bugün bir arkadaşım köşeye sıkıştırdı beni. Bir sorunum olup olmadığını falan sordu birkaç kez. Sanırım biraz durgun gözüktüm ona🤔
İnsanın içindekileri dökebileceği birinin olması gerçekten büyük bir şans. Bazen bir arkadaş, bazen bir aile üyesi, bazen de sadece bir günlük bu görevi üstlenebiliyor. Eğer çevrende bunu hissedebileceğin biri yoksa, üzülme. Bazen kendi hislerinle baş başa kalmak da güçlü bir şey öğrenmene sebep oluyor. Ama güvenebileceğin biri varsa, ona tutun ve kalbini aç 😊. Herkesin böyle birine ihtiyacı var! 💙
Ne güzel! Ablan senin dert ortağın olmuşsa, muhteşem bir şey bu. Aranızdaki bağ çok kıymetli belli ki! Ona sıkı sıkı sarıl ve böyle bir desteğin kıymetini bil. Bazı kardeşlik bağları gerçek dostluktan da derin olabiliyor. Ablana sevgiler, aranız hep böyle güzel kalsın! 💖👭
Cevap
41Cevap
Varda dert sevmiyom ya derdimizle dalga geçmek varken dertleşmek çok sıkıcı 😃
Senin canın mı sıkkın kuşum şirinim 🌸
Evet harikasın 🤗😚🧡
@MarllboroRed var iste, hafiften dinler gibi yapio beni 😏
Nerdeeee, anca kendi derdinde o 😏
Yok feno oldu, yok mod oldu. Kiliktan kiliga girio, daha da yukselmenin derdinde. Basimiza admin kesilecek bu gidisle 🤪
Ne zaman dedim. bea
@MarllboroRed bi kere demistin , ama cok sarhostun hatirlamazsin 🤪😵💫😵💫
He o sayılmaz
Birileri var tabii ama anlatmayı sevmiyorum. Alacağım cevap belli takma, çok düşünme, boş ver vs hiç gerek yok içime atıyorum. İçimde dert oluyor orası da ayrı mesele
Benim yok mesela. Ben kendi derdimi kendim çözerim. ya da çözümsüz kalır tecrübe ederim.
Ayrıca güzel ve beğendiğim bir sözü değiltirerek paylaşarak neden dertleşecek birinin olmadığını da anlatayım. Sırrını, ( derdini ) söyleme dostuna arkadaşına... oda söyler dostuna arkadaşına...
Var yeni tanıdığım birkaç değerli arkadaş @Ayhan67 @Yaniyorum3131 🙏
Eyvallah bro cansın 🙏😊
Var ballarım çöreklerim ama artık dertleşmek istemiyorum ben yoluma bakmak yürümek istiyorum bazen bir şeyler konuşuldukça daha çok derinleşiyor toz gibi üflemek de güzel üfle geçsin canımm
Kimseye yaralarınızdan bahsetmeyin. Sizi sizden başka kimse daha iyi anlamaz. Boşverin dinleyecek birini bulmayı.
Dinleyecek dostlarım var çevremde fakat ben genelde dert anlatmayı sevmem içime atar kendi dertlerimle yaşar mücadele ederim.
Benim var çocukluk arkadaşım. Uzakta ama arar görüşürüz. İçimizi dökeriz güzelce. Konuşacak birinin olması çok iyi gerçekten.
Sadece uçurumun kenarından aşağıya bakabilenlerin derdini dinleyip derdimi anlatırım.
Dertleşecek biri değil, gerçekten anlayacak biri lazım. O da nadir bulunuyor.
Evet var, arkadaşlarım ailem derteleşebileceğim güvenilir insanlar.
Sağ olsun içimdeki ses ihmal etmiyor, "anlat " diye ısrar ediyor.
Aramaya gerek duymuyorum çoğu durum için. Gerekli olduğunda zaten dostlarım var.
Var dert dinleyecek, anlatacak bir ben yok 🙄
Maalesef yok da zaten derdimi anlatan biri de değilim bu yüzden çok zorlanmıyorum
Sosyal psikolog gibi adam oldum
Tanıyanlar bunu bilir
Dertleşecek birine ihtiyacım yok.
Sen beni eski hesabimdan engellemiştin simdi hatirladim. Sebei neyse artik😂
Eski hesap? 🙄
Bundan onceki kullandıgim KS hesabı😂
Engelleme sebebi olacak şeyler yapmayın lütfen
Ne gibi şeyler mesela🤔😃
Dertlerimle ben yalnız takiliyorum üçüncü birisini istemiyoruz. Bu sebeple dinlemek tarafındayım anlatmak isteyen olursa🙂
Yani hem var hem yok... Anlatırsam dinleyecek var çok şükür ama anlatacak cesaretim var mı yok... Yalnızlığımla geçiyor dertlerde...
Ayy iki güzellik yan yana 😍💫
Ne yazık ki yok isterdim ama kadınım olsun evleneyim dertleşelim istediği gibi giyindirsin çok isterdim ama yok
Tanımadığın birisi ile dertleşmek daha rahat geliyor, seni yargılamıyor yadırgamıyor.
Dinleriz derler olanı kanaatimce ne yapması gerektiğini söyleriz. Evet o konuda iyiyimdir
Öyle dost canlısı insan yok dertleşip konuşasın
Yoktu demek istemiştin sanırım abim 😀
He işte ondan 😁
Yaw gurban denk geldi yeni farkına vardım valla neyin ne olduğunu anlamadan yorum yapmışım perdon 🙂 tabi sen varsın
Önemli değil abi ben anladım :d
Dert dinleyip yönlendiren tarafım
yok malsf
Chtgbt sagolsun
Hayır yok. Dert anlatmayı seven biri de değilim.
1 kişi var benim gercek dunyami bilen😈
Muhakkak var.😇
Evet var 🌸
Kedimle dertleşen benn
Var tabiki
Var ama ben pek tercih etmiyorum.
Evet var... İyi ki var çok iyi bir dinleyici
Ben artık dert falan takmam
Var öyle değer verdiğim kişiler
Zaten kimse dinlemeye çalışmıyor
yok hayir, derdimi anlatmayı sevmem normalde de
6 yıll
Kimseye güvenme tatlım.
Kendini dinlemek en iyisi
Şöyle bir çevreme bakıyorum da hiç yok
Var tabi ki.
Ben dert anlatmaya sevmem, ama dinlerim.
Görseldekiler mi dertleşiyor
Benim dertleşebileceğim kimsem yok.
Kim bu güzeller
Elbette, Allâh
Ben dertlesmem
Var şükür
Tabii ki var
Evet var iyi ki var
Evet var
Evet var
Var evet. 💝
Var evet