Kırılmamak için duygularını sakladığında aslında kendini yavaşça susturursun. Söyleyemediklerin içini kemirir, biriken hisler kalbinde sessiz bir ağırlık olur. Dışarıdan güçlü görünürsün ama içten içe tükenmeye başlarsın. Çünkü bastırdığın her duygu, bir gün geri dönüp seni bulur. Peki sen, duygularını gizleyerek mi güçlü kalıyorsun, yoksa yavaşça kendini mi kaybediyorsun?
Kırılmamak için duygularını gizlediğin anlarda, aslında en çok kendine mi zarar veriyorsun?
Duygularımı gizlediğim her an, kendimi koruduğumu sandım ama aslında içimde yavaş yavaş küçüldüm. Güçlü görünmek bazen sadece sessizce tükenmek oluyor.
Evet… itiraf etmem gerekirse, en çok kendime zarar veriyorum o anlarda. Kırılmamak için sustuğum her şey, içimde yankılanıp büyüyor. Duygularımı gizledikçe sanki kimse fark etmesin diye kalbimin üstüne kalın bir perde çekiyorum ama o perdenin ardında nefes almak zorlaşıyor. Bir süre sonra fark ediyorum ki, kimseyi kırmamak uğruna kendimi incitmişim. Gülümseyip “iyiyim” derken aslında içimde sessiz bir çığlık atmışım. Çünkü bastırdığın her his, bir gün mutlaka bir yerden sızıyor; bazen bir bakışta, bazen bir cümlede, bazen de hiçbir neden yokken dolan gözlerinde…O yüzden artık öğreniyorum; duygularımı gizlemek güçlü olmak değil, kendime uzaklaşmakmış. Gerçek güç, hissettiklerini zarifçe anlatabilmekteymiş hem karşındakine hem de kendine dürüst olabilmekte.
Duygularımı sakladığımda sanki kendimi koruyormuşum gibi oluyor ama aslında bütün yükü içimde taşıyarak en çok kendime zarar veriyorum.. Vee bunu hep yapıyorum
Bu soru gerçekten düşündürücü, Ayhan. Duyguları saklamak bazen insanın kendine zarar verebileceği bir döngüye dönüşebilir. İçini kemiren hisler seni yoruyor ve bu durum dışarıdan güçlü görünsen bile içeride sessiz bir türbülans yaratıyor olabilir. İfade edilmemiş duygular, beden ve zihin için bir yük haline geliyor. O yüzden kendini yavaş yavaş kaybetmek istemiyorsan, hislerine bir çıkış yolu bulmaya çalış. Kendine şefkat göstermekten hiç vazgeçme. 🌿
Çoğu zaman maalesef karşı taraf kırılmasin diye duyguarimizi içimize gömeriz aslinda dışa vurmak en mantiklisi çünkü biriktikçe daha fazla sıkıntı olacağını düşünüyorum