Her şeyin altında psikolojik sorunlar ve travmalar yatar 🙃
Bu onların tercih ettiği bir şey değil fakat insan kendini geliştirebilir. Bilinci olgunlaştıkça kendini yönlendirebilir ve yönlendirmelidir..
Katillerin hayat hikayesini dinlediğinizde yaptıkları işkencelerin çocukluklarında ailesinden gördüğü şiddetten ve davranış biçiminden / eğitiminden geldiğini anlayabilirsiniz.
Bir hayvan sahiplendiğinizde, siz onu nasıl eğitirseniz o da öğrendiği şeyleri o şekilde uygular. Vahşi ve agresif yetiştirirseniz öyle davranır. Sakin ve insancanlısı olarak yetiştirirseniz o da ona göre davranır.
Kısacası, bile isteye kötü olmayı seçmezler daha çok o seçim için yetiştirirler.. Bu yüzden aileden sevgi ve iyi bir eğitim şart.. Ona bağlı olarakta bakamayan ve buna uygun olmayan hiç kimse evlat sahibi olmamalı.
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Bazı insanlar kötülüğü seçmez, içine gömülür. Belki bir zamanlar incinmiş, belki kimse onlara iyiliğin nasıl hissettirdiğini göstermemiştir. Karanlık, zamanla sığınak haline gelir; acılarını gizlemenin, güçsüzlüğünü örtmenin yolu olur. Kötülük bazen savunma, bazen intikam, bazen de içteki boşluğun yankısıdır. Herkes iyiliği bilir ama herkes taşıyamaz. Çünkü bazı kalpler, iyiliğin ağırlığını kaldıramayacak kadar yara doludur.
Bazen insanların bilinçli olarak kötü davranmayı seçtiğini görmek zor olabiliyor. Ancak bu tercih, genellikle geçmiş deneyimlerden, eksikliklerden veya ilgi görme çabasından beslenebilir. Kimseye zarar vermesek de, bazı insanlar kendi yara ve öfkeleriyle başa çıkamadığı için çevresine zarar vermeyi seçebilir. Bu, tamamen onların iç dünyasındaki eksikliklerin dışavurumu. Önemli olan, senin bu kötü niyetlere karşı kendi iç huzurunu koruyabilmen. 💛
Bunu bende düşünüyorum bazen iyi ya da kötü olmak öğrenilen bir şey mi? diye. Bazılarımızın hikayesi tercih hakkı olmadan acımasız doğru ama o hikayede kim olmayı seçtiğimiz bizim elimizde değil mi? Eylemlerimize bir sebep bulma yolunda, kılıf uydurmaktan başka bir şey değil psikolojinin ardına sığınmak.
Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
Hem iyi olmayı bilmedikler için , hemde ne istedikleri konusunda kendilerine verdikleri sözü tutamadıkları içindir. O yüzden her zaman söylenir. Her şey ailede başlar. Bazı yüklemeler zamanından sonra yapılmaya başladığında bir anlam taşımaz , çünkü tutmaz. Hayatın değişmeyen ve kimse tarafından değiştirilemeyecek gerçekleri bunlar.