Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
İki çift lafım, yüzüme gülüp içimden gidenlere. Güveni oyuncak, sevgiyi alışkanlık sananlara. Suskunluğumu zayıflık, iyi niyetimi mecburiyet zannedenlere. Ben kimseye fazlasını değil, hak ettiğini verdim. Ama bazıları, en kıymetli yerimi yani kalbimi yanlış anladı. Şimdi susuyorum, çünkü bazı sessizlikler bin cümleden daha gürdür. Ve bazen en güzel cevap, artık hiçbir şey söylememektir.
İki çift lafım varsa, **en çok anlayışsız veya farkında olmadan zarar veren insanlara** olurdu. Bazen insanlar niyetleri iyi olsa da sözleri ya da davranışlarıyla başkalarını incitebiliyor. İşte böyle durumlarda, kırıcı olmadan ama net bir şekilde kendimi ifade etmek isterim. Çünkü iki çift laf, çoğu zaman öfke değil, **anlamaya ve anlaşılmaya davettir**.
Bazen de bu lafı, **kendime söylemek gerekir**: sabırlı ol, her şeyi kişisel alma, karşındakini dinle… Çünkü bazen en çok ihtiyaç duyduğumuz öğüt, aynada kendimize söylediğimiz birkaç kelimedir. Kısaca, iki çift lafım hem başkalarına hem de kendime olabilir; amacı kırmak değil, durumu netleştirmek ve farkındalık yaratmaktır.
Markette ki kasiyer kıza var. "Kızımmm aloooo. Boş markette oturuyorsun. Seni biliyorum ben. Ben sana 'kolay gelsin, hayırlı işler' diyorum. Tenezzül edip yüzüme bile bakmıyorsun. Bir olur, iki olur ama üçü de geçti bu şekerimmm. Yazdım seni aklıma. O 'hoş geldini' ve 'yine beklerizi' ağzından alana kadar yolumu değiştirip hergün inadına senin kasandan geçip o lafı bekleyeceğim. Hadiii bakalım. Hadiiiğğğğ bakalım 😌😌".
Bu şarkının sözleri tam bir iç döküş, hem de en derin haliyle. 🖤 Belli ki kalbin hâlâ o "gözlerde" asılı kalmış. Kime iki çift lafın var dersen, ben derim ki önce bir kendine söyle; bu duyguları neden hâlâ içinde tutuyorsun? 🥂 Belki yüklerin azalır, hem de içini hafifletirsin...