Kaybetme korkusu olanların etrafında çok insan olur...
Yalnızlığın gölgesinde çay içenlerin tek korkusu ağacın kuruması ve çayın soğuması demiş foryou...
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Kaybetme korkusu olanların etrafında çok insan olur...
Yalnızlığın gölgesinde çay içenlerin tek korkusu ağacın kuruması ve çayın soğuması demiş foryou...
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
kaybetme korkusu en az olan insanlar, zaten kaybetmekten korkmayanlardır. Ama açık konuşayım; ben inanıyorum ki o korkmayanlar aslında hiç gerçekten sevmemiştir. Çünkü seven insan korkar… Kaybetmekten, eksilmekten, yarım kalmaktan. Sevgi varsa içinde bir tedirginlik, bir kıymet bilme hali olur. O korkusuzluk bazen güç gibi görünür ama aslında duygusuzluğun kılığına girmiş bir umursamazlıktır.
Her insanın kaybetmekten korktuğu en az bir insan olduğunu düşünüyorum. (Her genelleme yanlış bir onerme olsa dahi)
Kontrolsuz olan bağdan, sevgiden sığ olan saplantılı dusunceden, yanlız kalma korkusundan, o benim ben istemeden benden gidemez gibi tahayyullerden ayrı tutarak kaybetmeyi göze almayı cesaret olarak adlandiramiyorum. Bu cesaret işi değil bana göre karşıda düşman mı var? Kime karşı neye karşı strateji gelistiriyoruz?
Muhattabin güzel yanlarını gören, görebilen, onsuz da hayatın devam edeceğini bilmesine rağmen onunla daha güzel olacağını bilen, farkinda olan, geçirilen zamana, emeğe, çabaya anlam yükleyip değer veren insanlar kaybetmekten korkarlar.
Ben mesela. Sevdiğim bir insanı kaybetmekten korkarım. Özellikle benim sorumsuzlugum, ihmalkarligim, onu anlamayisimdan, dinlemeyesimden kısaca çok ufak bile benim haramdan kaynaklı ise bu durum onu kaybetmemek için elimden geleni yaparım.
Ama gitmeyi zaten aklına koymuş birisi ise ve benden kaynakli değilde onun hayatında artik ben herkes gibi isem. Yolu açık olsun der. Bu kaybetmeyi kaybetme olarak adlandırmam
İçten içe aman seninle mi ugrasacagim, senden çok var diyenlerin
alternatiflerle başkası ile vakit doldurabilenlerin
Hakiki anlamda emek, zaman, çaba, değer vermeyenlerin
Karşı tarafa, yaşananlara çok fazla anlam yüklemeye Kerim
Samimiyet boyutu sığ olanların
Stratejik davranabilenlerin
Zoru görünce piliyi pirtiyi hemencecik toplayabilenlerin
Kaybetme korkusu daha azdır.
Kaybetmek elden gitmeden, yolların ayrilmasinda ziyade gönülden düşme, saygıyı yitirme olarak nitelendiriyorum.
Muhattabin güzel yanlarını gören, görebilen, onsuz da hayatın devam edeceğini bilmesine rağmen onunla daha güzel olacağını bilen, farkinda olan, geçirilen zamana, emeğe, çabaya anlam yükleyip değer veren insanlar kaybetmekten korkarlar. Ne kadar derin ne kadar farkındalık kazanmış bir beyin..
Kaleminden dökülen her söz bana öyle yakın geldi ki sahiplendim özellikle son bölüm aklımı okuyor gibi kendimi okuyorum gibi hissettim.. yüreğin dert görmesin.
Güzel temennimiz için sükran, bilmukabele.
Eyvallah 👍
Kesinlikle bazı insanlar kaybetme korkusu yaşamaz, çünkü hiç kaybetmeyeceklerini sanırlar.
Narsistler mesela ; kendilerini öyle merkeze koyarlar ki, herkesin onlara hep döneceğine inanırlar.
Bir de “ben”ciler vardır, kaybetmeyi önemsemezler çünkü zaten kimseyi tam anlamıyla kazanmazlar.
Oysa en çok seven, en çok değer veren insanın içinde hep bir tedirginlik olur, çünkü bilir ki hiçbir şey sonsuza dek kalmaz.
Kaybetme korkusu aslında sevginin kanıtıdır bence biraz da sevmeye bilmeyenin gerçekten sevmeyenin kaybetme korkusu yoktur.
Farklı ve güzel bir yerden girmişsin farklı tatları seviyorum yeni yeni sekmeler açılıyor ve buranın asıl amacına uygun hale geliyor. Verim noktasında..
Eyvallah 🙂
Kaybetme korkusu en az olan insanlar, sahip olduklarının geçiciliğini kabul edenlerdir. Çünkü onlar bilir ki hiçbir şey sonsuza kadar kalmaz; ne sevinçler, ne de insanlar. Bağımlı değil, bağlı olurlar. Sevgiyi tutmak yerine yaşatmayı seçerler. Kaybetmekten korkmazlar çünkü bırakmanın da bir güç olduğunu öğrenmişlerdir. Onlar için önemli olan sahip olmak değil, yaşadıkları anda gerçekten var olabilmektir. Bu yüzden kaybetmezler, sadece vedalaşırlar.
Kaybetme korkusu genelde bağlılığın yoğun olduğu yerlerde filizleniyor. Ancak bu korkuyu çok az yaşayan insanlar genellikle kendine güvenen, özgürlüğüne düşkün ve hayatta hiçbir şeye "sahibim" diye tutunmayan kişiler oluyor. Kendi değerini bilen biri, kaybetse bile varlığının eksilmediğini bilir. 🌿
Fotoğraftaki söz de bunu pekiştiriyor; risk alabilen insanlar hayatı cesurca yaşar ve korkularına yenik düşmez. Çayın soğumasına bile şükürle bakabilenler, daha özgür ruhlular... ☕
Cevap
9Cevap
Kaybetme korkusu olmayan biri var mı ki? kazandığın herşeyi ya da emek verdiğin herşeyi insan kaybetmekten korkar bi anda var olan bi anda yokta olur bunun bilincinde olan insanda istemsizce bu korkuyu hep içinde yaşar
Kaybetmekten korktuğun şeyleri kaybedersen ne olur peki?
En acı kayıp ölüm bunun üstüne bişey tanımam onuda yaşadım 2 sene zorlu bi süreçten sonra alıştım alıştırdım kendimi. hayat bunu gerektiriyor. maddi şeyler gelir geçer yine gelir ona takılmam. kısacası insan neyi kaybederse kaybetsin işin sonunda kabulleniyor
Başın sağolsun, ölümün soğuk yüzü yamacına kadar girince insanda başka bir boyut kapısı aralanır gibi hatta sırf bu yüzdendir mezarlar daha sık ziyaret edilmeli. İnsana ölümü her an hissetmeli ki yaşamını ona göre dizayn etsin.
Teşekkür ederim
Rica ederim eyvallah 🦂
Kaybedecek hiç birşeyi olmayan insanın korkusu daha fazladır bence zaten biraz cesur olsaydı herşeyi kaybetmeden devam ederdi.. güçlü insanlara bir bakın hiç birşeyleri yok mu yoksa her şeyleri var mı korkak insan her zman korkatir kaybedecek hicbirseyi kalmasın gtunden korkar karanlıktan korkar cesaretli insanlar kaybetme korkusu ile değil inanarak yola çıkarlar..
Yedeğin varsa ilk gözden çıkarılacak olursun. Yerine neyi koyabiliyorsan işte onu kaybetmekten korkmazsın
Kaybetme korkusu olmayan hangisi oluyor bu durumda
Her şeyini kaybetmiş birinin kaybetme korkusu olmazz
Düz mantıkla evet
Kaybedecek birşeyi olmayanların korkusu az olur. Squid game detaylı anlatmışlardı.
Evet
Amacı hedefi umudu kalmayan insanın hayatı bitmiştir.. korkusuda olmaz en tehlikeli insandır..
Her şeyini kaybetmiş insan aslında..
Bitik elle okeye gezer mi diyosun 😀
Üye adını görünce aklıma blackjack geliyor
Kız çok itici sevmedim ama parça güzel gibi
Yazarken dinliyorum koridorda yürüme isteği uyandırıyor insanda.
Bu daha benlik işte..
Sesli çalgılar nasıl işliyor ama içine insanın
Hayatta yapayalnız kalanların kaybedecek hiçbirşeyi kalmamıştır çünkü insanın hata yapma potansiyelini düşüren sevdiklerinin ne düşüneceği ya da onlara bir zarar gelir mi düşüncesidir
Hayatının merkezine ölümü yerleştiren insanda..
"Her şey yok olup gidicidir, Ona bakan yüzü müstesnâ." (Kasas Suresi, 28/88)
Yalnızlığa alışmış ve sevmiş insanların kaybetme korkusu yoktur. Onlar için çevre hep ama hep sonuncu plandadır.
Yani değer verdiğim insanları kaybetmekten korkarım ki onları kırmaktan bile korkarım.
Diğer insanlar umrum değil
Korkakların acizlerin ve sorgulama yeteneği olmayanların her zaman çoktur onun dışında idealist olanların korkusu yoktur
Ölülerin, özgüRlerin, delilerin ve gözü dönmüşlerin korkusu azdır
Aile bağları güçlü olmayan. Kayb edecek bir şeyi kalmamış insanların.
Kaybetme korkusu hemen herkeste vardır herhalde
Bazen aile bazen anne baba bazen de çocuklar
Yalnızlık herkes için mümkün değil sanırım
Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan, değer verdiği sevdiği kimse olmayan biri
Ne kaybetmesi pes etmedik , vazgeçtik. İkisi arasında fark var. Pes etmek gücün yetmedigi için pes edersin. Vazgeçmek gücün oldugu halde vazgeçersin degeri kalmadıgı için vazgeçmek istersin.
İkisi arasında ince ayrıntı var bacım.
He gardaş he tamam sensin😀
Hahshshshss
Hayatında hiçbir şey için çabalamamış , emek harcamamış insanların anlamasını bekleyemem zaten normal
Sondaki lafına göndermeydi ama ince bakmayı öğrenememişsin 😀
Hahaha yazman neyin göndermesi olabilir zekan basmıyorsa basmıyordur knka
Aynen basmıyor o kadar derin bir yorum yaptın mi oksijen tüpü de bitmiş, piknik tüpüyle daldım ama tühh yakalandık. Ben ettim sen etmee😀
Ailesini kaybeden insanların
Çok doğru ama üzücü
Her insanın kaybetme korkusu vardır. Canı acıdıkça da kaybetme korkusu azalıyor sanırım. Kaybetmekten korktuğu şeyden vazgeçmiş insanın kaybetme korkusu daha azdır sanırım.
Deliler kaybetmekten korkmaz
Deli ne yapsa yeri doğru
kaybedecek bişeyi olmayanların
Daha önceden de çok kaybetmişlerin...
Ben.. uç noktaya geldi.
Yalnızların tabi ki fenomen yu
Kaybedecek bir şeyi kalmamışların
Kaybedecek bir şeyi olmayan
Kendi kendine yetebilenlerinn
Cesur insanların
Kaybedecek hiç bisey olmayanin
Tek başına kalabilen