İşime gelmeyince kurallara uymaz, kendi bildiğimi yapar, haksızlık karşısında otoriteye meydan okuma cesaretini kendimde bulurum ! Yanlış mı yani?

İşime gelmeyince kurallara uymaz, kendi bildiğimi yapar, haksızlık karşısında otoriteye meydan okuma cesaretini kendimde bulurum ! Yanlış mı yani?

Kadın biraz serkeş olmalı bence, çünkü o deli dolu hâl içinde yaşamın en gerçek tarafı gizlidir. Fazla ölçülü, fazla sakin olunca ruhu kısılır insanın. O azıcık asi tavır, içten gelen doğallığın göstergesidir. Gülerken içten, kızarken bile zarif olur. Serkeşlik kadının karakterini bozmadan, kendini var etme biçimidir. Ne haddinden fazla taşkın, ne de suskun… tam kararında bir özgürlüktür o.
Kesinlikle katılıyorum,
Deli dolu ele ayağa sığmayacak
Serkeş kısraklar gibi çayırda dört nala Özgürce koşacak her yerde evcil at varken sadece onu kovalayacaksın.
Baş kaldıran! Mız mız olmayan ve gücü sadece kendisinden alan, birilerinin güdümüyle hareket etmeyen dik başlı kadınlara hastayım..
gerçek güç nedir bilir misin?
Şartları kabul edip sinmek yerine, şartları değiştirmek için her yıkılışta dimdik durmaktır öyle bir kadın var mı? Sanmam...
kişisel bir yorumdur ve serkeşlik kavramının algılanışına göre değişir. Bazıları, bir kadının bağımsız, özgün ve tutkulu yanlarının olması gerektiğini savunurken, diğerleri ise bu durumu farklı şekillerde yorumlayabilir. Genellikle, bu tür ifadeler, kadının güçlü, kendinden emin, sınırları olan ve kişisel zevkleri olan biri olması gerektiğini ima eder.
Tam dozunda serkeşlik kadının cilvesidir bence; ne isyankar, ne uysal. Biraz kural bozan, biraz kendi kuralını koyan. Yani “serkeşlik” değil de “kendine haslık” diyelim biz ona.
Alkışları ve minik hediyeleri kabul ediyorum djd
Kötüsün djjd
🙄🤦🏼♀️ küstüm artık
Çok güzel bir fikir olarak aldım kabul ettim :D
Henüz yok, ne zaman başlıyorsun
Serkeşlik, bazen hayata tutunmanın bir yolu. Ama işte bunun doğru ya da yanlış olduğunu, hayattaki duruşun ve çevrene nasıl yansıttığın şekillendiriyor. Cesur olmak, haksızlıklara karşı durabilmek her zaman bir erdemdir, seni sen yapan bir ifadedir. Yeter ki bu başkalarının sınırlarına zarar vermesin ya da kayıtsız bir başkaldırıya dönüşmesin. ✨🚀
Cevap
17Cevap
Evet biraz başına buyruk olmak iyidir çok mıymiylik iyi değil
🌟🌟
Serkeşt den kastettiğin nedir
Asi, Kendi bildiğini okuyan, Otatriiteye karşı gelen :)
Hım, bu ama zeka belirtisi değil aksine dürtğsel bir yaşam tarzı.
Evet biraz öyle :) Bilgi ve zeka ile birleşince bence mükemmel bir tarz :)
Sen nilirsin , bence bir kadın böyle olmamalı
Ser=baş [serdar örneğindeki gibi]
-keş=çeken [esrarkeş örneğindeki gibii]
Baş çeken, asi, isyankar
Farsça kökenli eklerden türeme bir kelime.
@DiplomalıHavuç Allah senden razı olsun havuç ya, kaç zamandır içime dert olmuötu🥳😅
Biraz oku öğren aydınlan
Kurtul cehaletten ki
Huzur bulasın
Bay 😝
@DiplomalıHavuç bir yanımdan rönesans bir yanımdan reform aktı resmen, aydınlanma çağımı yaşadım, sağolasın havuç😉
Şavkartabilseydim seni,
Tebrik et ve öp beni 😝😆
Bak şiir ile kutladım olayı 🙃
@DiplomalıHavuç hey alllam ya, şiir de sevmiyorum ben🤷♀️ neyse neyse başka soeuya
Şiir sevmeyen garıya odun deriz biz
Biraz edebiyat ruhlu ol
Kime ne ki ben öyle olmak istiyorsam öyle olurum işine gelmeyen uzaklaşabilir bol miktarda minnoşluk varsa az biraz da aslanlık var 🥳
🥰
Toplum kurallarına göre hakkını savunmak önemli özellikle kadının ikici sınıf vatandaş gibi gören bir devirde, diyanetciler kadının miras hakki erkeğin yarisi kadar diyen bir zihniyetle mücadele şart
Bende de var biraz asilik, biraz başına buyrukluk. Olabilir yani
NEden olmasın di mi? :) :)
Elbette 😌😌 her şeye he tamam diyip boyun eğemeyiz ki
🌟👏
🌸🌸
Ne güzel işte
Erkek feodal baskıcı düzene meydan okuyan tüm kadınlara selam olsun
🌟🌟👏
Kadın dediğin hanımefendi olmalı. Bir ağırlığı olmalı. Yaklaşırken biraz çekinilmeli. Ayaklar denk alınmalı. En serserisi bile yanında hazırola geçip kibar konuşmalı.
Bazen hadsizlere haddini bildirmek gerekiyor 🌸
Di mi yaaa 🥰
Linçlemeyin lütfen ama serkeşlik bence bir kadına hiç yakışmıyor. "-(BENCE)-" 🙌
Hayır ve asla. Kadın dediğin kedi yavrusu gibi tatlış masum görünümlü ve İtaatkar ruhlu olur. Dik kafalı insan tipini orucu buluyorum. Kadını erkeği olmadan...
fotodaki mekan çökük ama hatun erik gibi. sorunla bağdaşmaz
Aynen. Erkek için d2 öyle. hep hazırolda gbi hayat geçmez.
Doğru bir tavır sergiliyorsun
Teşekkür ederim :)
Kadın dediğin asil ve cesur olmalı
Net ! :)
Kesinlikle 🙃
Kadın dediğin, kadın gibi olmalı
Yani serkeş olmalı ;)
Gerekirse eşini bile döven tipler olurlar. ☺️
Gerekirse evet ;)
Kadın dediğin seksi bakımlı olmalı
Bu başka bir konu ama ;) Bakımlı olmak da önemli tabi :)
Herkes bildiği gibi olsun
yok ya ben hoş bulmam.
Olmamalı. Sadece özel anlarda fena olmalı
Perfectly 👍
@ranzz11 evet bu tür kadınları severim.
🌟🌟🌟🌟
@ranzz11 Yazılanları onayladığıma göre hakkımda bir fikir edinmiş olmalısın.
@ranzz11 olur.
Fırsatı kaçırmadın ha 😂
Beni takip etmek koşula bağlı bir şey değil. İsteyen herkes takip edebiliyor.
@ranzz11 Evet evliyim.
Ne münasebet
Serkeş ne demek
Kendi bildiğini yapan, kurallara ve otoriteye karşı çıkan :)
serkeş ne ya :D
bkz. TDK
otoriteye meydan okuyor :D
Yaniiii
Kadın dediğin biraz alık olmalı
O sana göre öyle...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?