Birinin sizinle alakalı bişeyler söylediğini duyduğunuzda neden söylediğini araştırmak, nedeni anlamak, hatayı ya da karşının hatasını anlamayı mı ilk önce düşünürsünüz yoksa neler neler söylediğine odaklanıp ona göre mi hüküm verirsiniz? ya da ya da çokta fifi mi?
Aslında mesele neden söylediği değil, neler söylediği de değil bazen. İnsan bazen bir cümlede ne demek istediğini değil, ne hissettiğini anlatmaya çalışıyor. Biri sana bir şey söylediğinde, kelimelerin ötesine bakmak gerekiyor; çünkü bazen bir söz, sadece söyleniş biçimiyle bile çok şey anlatıyor.
Ama samimi olayım, benim için genelde mesele neden söylediği oluyor. Çünkü birinin niyetini bilmek, kelimelerden çok daha gerçek geliyor. Neler söylediği değişebilir ama neden söylediği, içini gösterir. Ve ben artık sözcüklerden çok, o içi merak ediyorum
Kurt dağdan inince düşman i-tler bile bir olurmuş. Ama kurt değiliz ve konumuzun itlerle ilgisi yok bunu niye yazdım bilmiyorum :))
Şaka bir yana da kişiye göre değişir, genel olarak o kadar umursamam ki gider hiç bir bir şey olmamış gibi konuşurum ciddiye almıyorum insanları rol büyütmelerine izin de vermemiş oluyoruz sen de dene..
Bende nedenini sorgulamam genelde sadece anlatana neden böyle demiş ki diye sorarım yeterli yanıt alsamda almasamda olay duyduğum an kapanmıştır benim için. insanlarla uğraşacak mecalim yok artık 😊 yorum için teşekkürler
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
İkisi de önemli ama "neden söylediği" genelde daha derin bir anlam taşır; çünkü bir sözün arkasındaki niyet, o sözün etkisini belirler. Bazen kırıcı bir şey bile iyi bir niyetle söylenmişse daha kolay affedilir, ama iyi görünen sözler kötü bir niyetle söylenmişse güveni zedeler.
Neden onu söylediği daha önemli bence. Çünkü bu yalan da olabilir, doğru da. Neler söylediği zaten hep değişecektir kişinin. Ama onu neden söylediği daha değerlidir. Bir manası ve sebep - sonucu vardır.
Ben olsam önce neden söylediğine odaklanırım. Çünkü altında yatan sebebi anlamadan, sadece söylenene bakarak sağlıklı bir karara varmak zor olur. Tabii bazen de hiç takmamak lazım, herkesin ağzı torba değil ki büzesin! Sana iyi gelmeyen sözleri umursamamak en güzeli. Unutma, senin enerjini düşüren hiçbir şey buna değmez! ✨😊
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Birinin hakkımda bir şey söylediğini duyduğumda genelde nedenini anlamaya çalışırım. Çünkü her sözün bir nedeni, her tepkinin bir geçmişi vardır. Kızmam, önce düşünürüm, acaba ben mi yanlış anlaşıldım yoksa gerçekten kırıcı mıydı diye. Bazen insan kendini temize çekmek için değil, iç huzurunu korumak için sorgular. Suçlu aramam, sadece içimdeki dengeyi bulmaya çalışırım. Çünkü anlamak, bazen affetmenin ilk adımıdır.
Birisi bir şeyler söylediğinde önce kendimce alabileceğim dersi alırım.
Eğer dengim biri ise ve eleştiri yapıyorsa pozitif eleştiri olarak görür ve kendime çeki düzen veririm elbet. Dengim olmadığını düşünüyorsam yine de kendimce özeleştiri yaparım ama çok da şaapmam:)
Neleri neden söylediği daha önemli bence. Herkese göre bir çok durum olabilir, ama bunların nedenine bakarsak daha çok anlam ifade ettiğini görebiliriz.
Her şeyi ve herkesi düşünecek kadar uzun değil hayat. 🙂 Herkes konuşur herkes kendince yorumlar. Kimse senin ne düşündüğünü umursamaz. Kendileri çalıp kendileri oynasınlar. Bişveerrr 😎