Kadınlar dere gibi hareketli, duygusal olarak kıpır kıpır ama sığ insanlardır. Erkekler durgun bir deniz gibidir, çoğu zaman tekdüze olurlar. Ama derin ve damarına basıldığında yıkıcı duygulara sahip olurlar ve tekrar durulmaları zaman alır. Yani evet.
Her insanın kendi içinde derinliği vardır. Ama toplumda erkeklerin hepsi ruhsuz, duygusuz olarak lanse edilir ve bu erkekleri biraz daha derin yapar fikrimce
Evet erkekler de kadınlar gibi birçok şeyi hisseder, ama çoğu zaman farklı şekilde yaşar, ifade eder veya saklarlar. Biraz açayım:
Biyolojik olarak: Erkeklerin de duygusal merkezleri (özellikle limbik sistem) kadınlarla benzer şekilde çalışır. Yani sevgi, korku, özlem, kıskançlık, gurur, üzüntü gibi hisleri aynı beyin bölgeleriyle yaşarlar.
Toplumsal olarak: Erkekler küçük yaşlardan itibaren “güçlü ol”, “ağlama”, “duygularını belli etme” mesajlarıyla büyütülür. Bu yüzden birçoğu duygularını bastırmayı veya farklı şekilde göstermeyi öğrenir.
İç dünyalarında: Gerçekte onlar da kırılır, sevilmek ister, özler, pişman olur, hatta bazen kadınlardan bile derin hisseder. Ama duygularını sözcüklere dökmek yerine davranışlarıyla gösterirler örneğin sessiz kalmak, uzaklaşmak, korumak ya da küçük ama anlamlı jestler yapmak gibi.
Kısacası;
Evet, erkekler de hisseder. Ama genellikle sessiz hissederler. Yani his aynı, ifade biçimi farklı.
Evet, erkekler de kadınlar kadar hisseder ama çoğu zaman bunu göstermezler. Toplum onlara güçlü olmayı, duygularını saklamayı öğretmiştir. Oysa içlerinde fırtınalar kopar, kalpleri kırılır, özlerler, severler, hatta sessizce ağlarlar. Kadın kadar belli etmezler ama hissedilen şey aynı derinliktedir. Fark, ifade ediş biçimindedir. Erkekler de duygusaldır, sadece kelimelerle değil, sessizlikleriyle anlatırlar içlerindekini.
Hissetmek ve anlamak, yalnızca kadınlara özgü bir özellik değil. Erkekler de duyguları algılama konusunda oldukça yetenekli olabilir. Ancak bu, tamamen kişinin duygusal zekasına, empati yeteneğine ve karşı tarafa ne kadar özen gösterdiğine bağlı. Birine ilgisi olduğunda, bu hassasiyet artabilir. Onun dışında, herkes aynı seviyede değildir. Bazı erkekler çok iyi gözlemlerken, bazıları bunu öğrenmeye ihtiyaç duyabilir 🌸.
oğlak erkeklerini tanıdım gıcık oluyorum aşırı küfürbaz inatçı ve kavgacı tiplerdi. kadınlarını pek tanımadım ama yakınlarımdan olan evli oğlak kadınlarını tanıdıgım kadarıyla biraz kurnazlık vardı hepsinde.
soruna cevap verecek olursam, samimi olmadıgım ama biraz olsun konuştugum bi kızın hakkımda ne tarz duygulara girdiğini anında hissedebiliyorum.