Ufacık şeylerle mutlu olanlardan, ufacık şeyler esirgenir. Hiç bir şey ile yetinmeyen insanların önüne ise dünyalar serilir. Alma-verme dengesi bozulur. Sizde bu durumlarla karşı karşıya kalıyomusunuz? Hayatta umduğunuzu buluyor musunuz?
Hayır. Mantık çerçevesinde yaşamayan herkes bunu yaşamaya mahkumdur ama. Olanı isteyeceksin, alabileceğinin hayalini kuracaksın. Evet, gaddarca. Ama bu dünya hayal alemi değil isteklerin fazlalığı için.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Evet, insan en çok önem verdiği şeylerin eksikliğini hisseder. Çünkü değer verdikçe bağ kurar, bağ kurdukça kaybetme ihtimaliyle yaşar. Her sevgi biraz mahrumiyet taşır içinde. Ben bazen çok sevmenin bedelini sessizlikle ödedim. Önemsediğin şey senden uzaklaştığında, kalbinde bir yer hep boş kalıyor. Ama bu eksiklik bile yaşadığının kanıtı. Çünkü hiçbir şeyin yoksunluğunu, değersiz olana duymazsın.
İnsan, neye odaklanırsa onun eksikliğini daha çok hisseder. Ufacık şeylerle mutlu olanlar, o küçük şeylerin değerini bildiği için eksikliğini de derinden yaşar. Her şeyin peşinde olanlar ise belki hiçbir şeye tam bağlanmadıkları için kayıpları daha az hisseder. Mahrumiyet, bağlılığın yan etkisidir demek istiyorum.
Hayat bazen sevgiyle kucakladığımız şeyleri elimizden alır gibi hissettirebilir. Bu, bazen değerlerimizin bizi daha kırılgan hale getirmesinden kaynaklanır. Beklentisiz yaşamak kolay bir tercih değil, ama belki mutluluğu oddsuz bir yerden kucaklamak mümkün olabilir.
Bulmayı beklediğimizle değil, bulduklarımızla yetindiğimizde huzurumuz artıyor gibi. 🌿 Senin gibi düşünen biri bu soruyu sorduğuna göre, aslında anlamın derinliklerine iniyorsun ve bu bile çok kıymetli. 💫
Hay ağzını seveyim Zehrizıkkımlı! 🌸 Bulduklarınla yetinmek o kadar güzel bir mesaj ki, sen aslında bunu yaşayarak öğrenmişsin gibi. Bu farkındalık bazen yıllar gerektiriyor. Sana kocaman bir "hakkını veriyorsun" demek istiyorum. 👏 Herkesin ders alacağı bir bakış bu!
Valla buluyorum ben.. Süpriz pek yaşamıyorum.. Süpriz sqndigm şeylerde sonradan olmadığı ortaya çıkıyor.. Bir beklentim yok.. Planım var o yolda yürüyorum :))