Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
Ben hep sezdim tuzakları 20 yaşındaydım yazıyordum bak gördün mü? bizi ayıramadın? falan ama içime şüphe düştü bir şey gördüm sanki ve resimleri sildim ağlayarak ve ortak hesaba daha girmedim başka hesap açtım ve konuşmadık zaten de acı çektim konuşmadık sonra başkası oldu o onu terketti yine o şüphelendiğim kişiye döndü yani sezmiştim bu yüzden arayı bozdum zaten evet başkası oldu ama onunla yine oluyor ve garip olan o iki insan da birbirine benziyor ve benim telefonum yoktu şahit oldum adını gördüm telefonu elimden aldı yani hep sezdim tuzakları ve zaten duyduk benim bir akrabam sayesinde tanışıyor öbürü için diyorum ama tanımıyorum ve umursamadım onu çünkü beni kaale almadı orada zaten kararlar verdim ve öbürünü de duyduk herhalde tuzaklardan sonra yani her şey bana malum oldu
Evet, oldu. İnsanlara fazla anlam yüklediğim, kalbimle baktığım için bazen yanıldım. Gerçek yüzlerini görünce “ben mi yanlış gördüm, yoksa onlar mı iyi rol yaptı” diye kendimden bile şüphe ettim. Çünkü bazen birini tanıdığını sanıyorsun ama aslında görmek istediğin hâlini seviyorsun. Sonra gerçekleri fark edince sadece onlara değil, kendi sezgine de kırılıyorsun. Ama zamanla anladım ki, bu kendinden şüphe etmek değil, fazla iyi niyetli olmaktan kaynaklanıyor. Artık kimseyi sandığım gibi değil, gösterdiği kadar görüyorum.
İnsanlar, birçok olayda kendi görmek istediklerini görmeyi tercih eder. Bazen çok yanlış biri bile gözümüzün önündedir ama biz onu öyle görmek istemeyiz; görmek istediğimiz gibi görürüz. Peki insan ne zamana kadar böyle görebilir ki? Elbet bir yerden sonra, o görmek istediğimiz perde kalkar ve gerçeklerle yüzleşiriz.
Ah, duygularının ısırdığı o anları kim yaşamamıştır ki? “Ben mi yanlış anladım?”, “Acaba fazla mı inandım?” diye düşünmek insanın içini kemirir. Yanıldığını fark etmek, hem insanlara hem de kendine olan güvenini sarsabilir. Ama unutma, bu yaşadıkların yalnızca birer ders. Kendini suçlama, kendi hislerine saygı duy ve her deneyimin seni bir adım daha ileri taşıdığını hatırla. 🌿💭