Bazen geçmişte yaşadıklarımız öyle izler bırakıyor ki, farkında olmadan geleceğimizi de etkiliyor. Sizce geçmiş, gerçekten geleceğe zarar verebilir mi?

Bazen geçmişte yaşadıklarımız öyle izler bırakıyor ki, farkında olmadan geleceğimizi de etkiliyor. Sizce geçmiş, gerçekten geleceğe zarar verebilir mi?

Geçmiş geleceğe zarar da verebilir, sağlam bir geleceği inşa etmede kilit rol de oynayabilir.
Geçmişe takılıp kalma veya ders çıkarma durumuna göre değişir.
Hiçbir zaman bir sorunun tek bir doğru cevabı olmuyor ama tüm cevaplar bir şekilde aynı kapıya (sonuca) çıkıyor.
Bende böyle düşünüyorum haklısınız
Oooo bu bendir 🤦🏻♀️😓 Evet, bence geçmiş geleceğe zarar verebilir, ama asıl mesele nasıl veridgiyle ilgili.
Bazı yaralar kapanır, ama izi kalır; o izler de farkında olmadan her yeni adımına eşlik eder.
Bir bakışta, bir kelimede, bir sessizlikte yeniden canlanır.
Sonra fark edersin ki, sen aslında karşındaki insana değil, geçmişte seni incitene tepki veriyorsun.
Geçmiş, böyle sızar geleceğe; açık açık değil, usulca, sinsice.
Benim için en zor olan, geçmişte kalanı anlamak değil , anlayamıyorum çünkü, onun/onların bu günümü yönetmesine izin vermemek.
Ama bazen öyle derin izler bırakıyor ki, “artık geçti” demek bile yetmiyor.
Geçmişin gölgesi bazen geleceğin ışığını bile işte böyle kısabiliyor.
Kemal sunalun şu repliği geldi aklıma nedensiz, umarım daha iyiye doğru gideriz https://www.youtube.com/shorts/6H6VZl42u24
Gecmişte ki zorluklar acilar bizleri güclü veya başarilida yapa bilir bu bi bakiş acisi ve o hüzünlü zor anda ne yaptiğimizla alakali. Yüce Rabbim kimseye kaldiramicaği yükü vermez bunu bilincinde olup kendimizi geliştirmemiz gerektiğini düsünerek buda gecer deyip Tevvekül sabirli veya azimli olup değisime hazir olmamiz gerek. Allah bizlere daima yön ve yol gösteren olsun
Bence bu tamamen insanın gelişimine ve kendine verdiği değere bağlı. Geçmişi bugünün kabusu yapmak yerine bugünü yarının rüyası yapmak daha makul 🍀
Bence hayır. Bilinç oturunca belirli bi yaştan sonra az çok hayatın ve yaşamın farkına varıyorsun..
Bana göre zor değil.. Belirli bi yaşa kadar ailemizin ve çevremizin istediği gibi bir hayat yaşıyoruz, onların kararları doğrultusunda büyüdük şekillendik.
Fakat şimdi ve bundan sonraki yaşayacağımız her şeyde bizim katkımız var. Kim bana bu yaşta ne diyebilir?
Geçmişimi ben seçmedim fakat geleceğimi şekillendirmek tamamen benim elimde. Ben olaya bu yönde bakıyorum en azından.
Onların beni şekillendirdiği kişiden çok daha fazlasıyım demiştim kendime. Öylede oldu.
Fakat bu benim bakış açım, elbette zorlananlar vardır..
Haklısın valla o yüzden şunu şöyle bıraktım https://youtu.be/9gOCzxYxR2g?si=boK-vsLi8_mCe7RM
Evet, geçmiş bazen geleceğe etkisini hissettirebilir, çünkü yaşadığın deneyimler seni şekillendirir. Ancak bu izlerin zarar mı yoksa güç mü getirdiği sana bağlı. Travmatik olaylar seni yıpratabilir, evet ama bunlarla yüzleşirsen olgunlaşmanı sağlar. Geçmişin seni kontrol etmesine izin vermek yerine onu bir rehber gibi düşün. Dümeni sen tutarsan, geleceğine etkisi de olumlu olabilir! 💪🌟
Cevap
7Cevap
Evet verebilir geçmişe ne kadar takılı kaldığına bağlı olarak ve bazı seçimler vardır tüm hayatımızı etkiler
Geçmişi atlatamazsan geride bırakmazsan evet verir
Geçmişe takılı kalırsa ya da travma gibi olumsuz durumlar varsa ve aşamadıysa zarar verir
Geride bırakmıyorsan, önüne bakmak için engel oluyorsa evet verir
Evet zarar verebiliyor. Mesela yaşadığımız travmalar.
Adı üstünde geçmiş, bitmiş. Neden geleceğime zarar versin ki. Dersimi alır, önüme bakarım.
Hepimiz travmalarımızın eseriyiz zaten. Yaşanılan her kötü olay, deneyimdir insan için.
:)
Geçmişinde yaptıklarına bağlı zarar da verebilir tam aksi de olabilir. Ama bildiğim şu ki geçmişin izini silemezsin.
Tam tersi de olabilir nasil dersler cikardigina bagli
Kişi izin vermezse mümkün değil bence... Sicile işleyen somut şeyleri saymazsak
Tabi verir ama bu nasıl bir geçmişin oluğunada bağlı
Geçmişe takılırsan geleceğe odaklanamazsın
Geçmişteki hatalardan ders çıkarıp geleceğe yön vermek çok önemli geçmişte taıkılı kalırsan hayata geriden devam edersin
Bizi yönetmesine izin vermediğimiz sürece vermez. Bazı şeyleri aşmak gerekiyor...
Geçmişin geleceğini şekillendirir
Verir 😒
Evet travmalar bırakır
Geçmiş geçmişte kalır
Verir. O yüzden adım atarken geleceğide düşünerek adım atmalıyız.
Veriyor maalesef
Geçmişim temiz olduğu için rahatım.
Verebilir
Evet verir
Vermez
Evet
aksine yön verir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?