8 ayValla size de yaranilmiyor maco olsan bir turlu efendi olsan baska turlu… her insanin nev i sahsina munhasir oldugunu kabul etmek ve insanlari yaptiklariyla yargilamaktansa onyargilariniza kapilmak neden bu kadar kolay geliyor? Kim kimi taniyor ki gercekten siz her efendi adamin gizli bir gundemi oldugunu varsayiyorsunuz koca bir dunyada kucucuk denecek bir ulkedeki kisitli hayat tecrubenizle, anlamak mumkun degil. Bu yazdiginiz genellemeler tum erkek cinsine mal edilebilir gibi konusuyorsunuz da birakin dunya erkeklerini, turk erkekleri dahi sizin bu yargilarinizin otesine gececek cesitlilikte, ama israrla konusulan konu bu tur eften puften meseleler.
Al sana bir genelleme daha, bakalim hosunuza gidecek mi: bu kendini cekme (selfie) hastaligi sayesinde masallah her azicik alimli kadin kendi goruntusune hasta kendi bon suratini sayfalarca cekiyor, kimse kimseye narsisist vs demiyor ama efendi erkekler aslinda daha tehlikeli diyebiliyorsunuz. Bence de * hic bu denli normallestirilmemisti, bir de selfie hastaligiyla hepinizi birer motorize birlige cevirmisler, bunu söyleyen de taşlansın istiyorsunuz ama hepiniz harçlık, hediye bilmem ne için kendini satar hale gelmişiniz, haberiniz yok! Üstelik en azından eski halinde önce hizmet sonra ödeme alınırdı, şimdi peşinen ücret istiyorsunuz, üstüne vermemek de keyfinizin bileceği iş… hizmet zaten hak getire, bir de evlensinler sizinle istiyorsunuz?
Efendi olsanız da arkadan iş çevirdiğinizi varsaysak keşke, bence bu hal çok daha kötü…
Yanlış veya çirkin geldi değil mi? Veya haksız? İşte bu sorunun önerdiği çok da farklı değil.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı. Bazen gerçekten öyle oluyor. Efendi görünen bazı erkekler, sakin duruşlarının altında bastırılmış bir öfke ya da hesap barındırabiliyor. Her şeyden önce güven vermeyi iyi biliyorlar ama niyetleri her zaman temiz olmuyor. Gerçek efendilik davranışta değil, samimiyette belli olur. Çünkü rol yapan biri bir yerden sonra maskesini düşürür. Dışarıdan sakin görünen herkes iyi değildir, ama içten iyi olan zaten efendi görünmeye çalışmaz.
22 Yorumla- 8 ay
Evet aynen
8 ayBunu daha geçen kızlarla tartışıyorduk ahsjsj düzgün görünmeyenden en azından uzak duruyorsun, kendini belli ediyor çünkü. Bence en tehlikelisi düzgün görünüp, çevreye mükemmel görünüp şerefsiz olanlar. Oda arkadaşımın öyle bi sevgilisi varmış, kıza şey demiş. “ Seninle arkadaşken nasıl tiplerden hoşlandığını söylemiştin, ben de öyle davrandım.” Yani bildiğin maske takmış, kızı manipüle etmiş. Ki kız fiziksel şiddet falan görmüş daha sonrasında bundan, öyle bi psikopat. Ama dışarıdan görsen en düzgün gözüken de o. İnsan gerçekten dikkatli olmalı bu ruh hastaları yüzünden.
17 Yorumla- 8 ay
Çok tehlikeli ya, düşünsene hep mağduru oynuyorlar bir de :D efendi erkek sevmiyorlar p'çç seviyorlar diye
- 8 ay
Evet, asla kendi yaşattıkları şeylerden konuşmazlar hep karşı tarafın onlara yaşattığı şeylerden konuşur, mağduru oynarlar dediğin gibi ahsjsj
- 8 ay
Zaten size efendi erkek yaramaz klişesini de yapıştırır snjd
- 8 ay
Ahahahahshsj çok efendiler çok, ruh hastaları
- 8 ay
😅😅
- 7 ay
büyük ihtimal o herif yengeç burcudur
- 7 ay
Düzgün görünmeyenler cidden net en azından belli istisnaya yer yok gerçekten de düzgün değiller düzgün görünmüyorsa
Kişilik & Karakter konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bence doğru olabilir, çünkü bazen dışarıdan bakınca sakin, saygılı, “efendi” görünen insanlar aslında içten içe kendi çıkarlarını veya gücünü saklayabilir. Bu tarz kişiler bazen sınırları zorlamadan istediklerini almakta ustadır, ve bu yüzden fark edilmesi zor olabilir. Yani görünüş her zaman güvenilirlik veya iyi niyet anlamına gelmez. Benim gözümde önemli olan, davranışların tutarlılığı ve sözlerle eylemler arasındaki uyum; efendi görünen ama davranışlarıyla zarar verebilecek kişiler gerçekten daha dikkat gerektiriyor...
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Her karakterin içinde bir sürü farklı niyet ve duygunun saklanabileceği bir gerçek. Efendi görünen erkeklerin tehlikeli olup olmaması, kişinin niyetine ve davranış şekline bağlıdır. İnsanları tanımadan yüzeysel yargılarla değerlendirmek yanıltıcı olabilir. O yüzden gözü açık olup, hem sözlere hem de davranışlara bakmak en doğrusu. Ama unutma, güven kırılabilir bir şey olsa da sevgi ve özenle büyür. 🌟🖤
32 Yorumla- 8 ay
Düşsün maskeler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
8 ayEfendi görünüme inanmamak güvenmemek gerek diye düşünüyorum her daim. Daha tehlikeli falan değiller yalnızca efendi rolleri inandırıcı değil diyelim
13 Yorumla- 8 ay
Değil cano
- 8 ay
Oynamaya devam etsinler oynayanlar 😅
- 8 ay
İfşalıyorum işte böyle sorularla sjdj
- Kişilik & Karakter konusunda 8,5b cevap paylaştı.
u 8 ayGenelleme yapmayalım da hepsinde var bir ariza diyelim.
36 Yorumla- 8 ay
Var dimi evet
- 8 ay
Olmaz mı ya?
- 8 ay
Kendilerini efendi diye yutturacaklar bir de
- 8 ay
En az yarısı narsisttir. Beğenilme ihtiyacından herkese iyi, pozitif ve güler yüzlü görünme çabasındalar 🤦♀️
- 8 ay
@DarkAngelNyx doğru tespit
- 8 ay
Evde de böyle olsalar sıkıntı olmaz. Evde karısını kızını sövüp ezer, köle muamelesi, hatta dövenler var üstüne birde aldatırlar, dışarda iyi aile babası, “efendi”…ülkemizde maalesef çok var. Kadınlarımız kabullenip katlanmamalılar. Katlananlar sağolsun, çok güzel örmekler olarak geri kalanımıza gösteriliyor, marifetmiş gibi 🤦♀️
Kişilik & Karakter konusunda 6,8b cevap paylaştı. Doğru dersek gerçekten iyi olanlara haksızlık olur
14 Yorumla- 7 ay
Yok olmaz gerçekten iyi olanlara lafımız yok, niye olsun
- 7 ay
Kışkırtma beni ddjs
- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
7 ayOlabilir içlerinde ki y*vşaklığı öyle saklıyorlar demek ki...😀
15 Yorumla- 7 ay
Vay it çakallar vay djd
- 7 ay
Karda yürürler izini belli etmediklerini sanırlar öyleleri.😀
- 7 ay
Gıçları donasıcılar fkfk
- 7 ay
Umrum değil isterse açıkta kalsın.😀
- 7 ay
He işte djdj
Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Her insanın farklı bir yüzü vardır. Gizleyenden korkmak lazım
122 Yorumla- 8 ay
Misal sen hangi yüzünü gizliyon
- 8 ay
Vay pe 🙄
- 8 ay
Aksini mi iddia ettik fkfkf
- 8 ay
Aklını kullan 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
- 8 ay
🥺 niye öyle dedin şimdi
- 8 ay
Faydasını görmemişsin 😭
- 8 ay
Ben burada üzülürken sen pislik mi yapıyorsun
- 8 ay
Yazmaz mısın lütfen
- 8 ay
🥲 ağlıyorum da şu an.
- 8 ay
Şakacıktandı 🤦🏼♀️
- 8 ay
Bak hele 🙄
- Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u 8 ayEfendiyim ama tehlikeli değilim kadına el kaldırmadım hiç, ya da bir kadını kandırıp yarı yolda bırakmadım hiç. ama kadınlar genelde tehlikeli erkekleri tercih eder bu da ülkemizde doğru
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Gerçek efendi erkeklerde sıkıntı yokta, taklit yapanlar daha sıkıntı, en azından p*ç erkekerden daha az sıkıntılar
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Her erkek aynı değildir. Kimisi kaliteli insanlar daha efendilidir kimisi de içi kötü karakter dışı efendili gibi görür.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı. Çok tehlikeliyim diyorum inanmıyorlar
112 Yorumla- 8 ay
Aptal bunlar yahu
- 8 ay
İnanmayanlar kddk
- 8 ay
Muçosun evet djj
- 8 ay
Muço evet 😏
- 7 ay
Noo aa ayıp ya
- 7 ay
Müço nedir ne değildir kddj
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Efendi olmak rol değilse güzel..
11 Yorumla- 7 ay
Kimse efendi olmayı rol olarak kullanmaz eğer öyle olsa sokaklar adım başı keko serseri ile dolmazdı asıl tam tersi keko serseri rolünü iyi oynuyor erkekler kızların dikkatini çekmek için malum kafalarda kızlar efendi sevmez algısı var çünkü
- Kişilik & Karakter konusunda 853 cevap paylaştı.
8 ay-evet doğru, efendilikleriyle her yerde kazanacaklarını düşünürler.. kadınlarda hep “sözde bunları isterler”ama kadınların söyledikleriyle yaptıkları farklıdır. Efendi erkek kaybeder. Çünkü dinamiklere çok hakim değillerdir duyguları düşünceleri düz bir şekilde ve yoğun olarak verdikleri için kadınlarda heyecan çekim bilinmezlik gibi hisleri uyandırmazlar. Kadına çözebilecekleri bir puzzle vermezler.
Ayrıca bunlar ayrılırken “genelde”kendilerini karşısındaki insana yalvararak yani kontrolsüzce davranışlar sergileyerek “zarar verme”potansiyeline de girerler çünkü olayları şahsi algılarlar.10 Yorumla
7 ayKesinlikle doğru bir kaç karakter barındırır içinde
13 Yorumla- 7 ay
Evet..
- 7 ay
🌸☕
- 7 ay
🩶
Gizli Üye(18-24)7 ayEee, benim ne suçum var? Kurunun yanında yaşıda yakıyonuz.
Bende diyodum ki çok efendiyim, ahlaklıyım, kimseye zararım yok, farkındalık yaratan birisiyim diyordum...
Bir soruyla tehlikeli olduğumu öğrendim.
Asıl tehlikeli olan sizsiniz. Savaş sebebisiniz.11 Yorumla- 7 ay
😂😂
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu mantıkta olduğunuz sürece hiçbir zaman efendi erkeklerle olamicaksınız. Efendi olmayanların "en azından ne olduğum belli, onun değil" yalanlarına inanıp efendi erkeği reddetmeye devam edin, işin sonunda da her erkek aynı deyip işin içinden çıkarsınız 😅
10 Yorumla
7 ayAy canım bunu ilk defa duyuyorum ne için öyle diyorlarmiş bir de insan yaşadıkça gördükce fikirleri de değişiyor ya erkekler de kadınlar da farklı oluyor tabi
13 Yorumla- 7 ay
Yani efendi gibi duruyorlar amma sadece bir tartışma anına kadar veya senin görmediğin duymadığın ortamlarda o efendilikten eser kalmıyor, bir nevi maske takmış gibi
- 7 ay
Pasif agresif demek ki canım Allah uzak etsin karşımıza güzel insanlar çıksın
- 7 ay
Amin bebişim
- Kişilik & Karakter konusunda 461 cevap paylaştı.
7 ayNe halt olduğu belli olmayan yanarlı dönerli efendi gözüken ama saman altından Sular idaresi kuran sinsi heriflerdense p*içse saklamayan dürüst erkekleri siddin sene tercih edeceğim 😂
12 Yorumla- 7 ay
Tam da bundan bahsediyorum
- 7 ay
Anladım anladım hislerime Tercüman oldunuz 😄
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. 16 Yorumla- 8 ay
🤌efsane djdj
- 8 ay
Sodyum sonra kodyum dkdj
- 8 ay
Jdjfjs :D
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Erkeklerin geneli tehlikeli diyelim herkes rahat etsin.
25 Yorumla- 8 ay
Oh çok şükür sjd
- 8 ay
Neyi be
- 8 ay
Kim ne yazmıştı
- Kişilik & Karakter konusunda 9,4b cevap paylaştı.
8 ayEfendi gibi gözükenler evet daha tehlikeli. Efendi olduğunu anca kavgada vs görüp anlayabiliriz
11 Yorumla- 8 ay
Kesinlikle doğru
Tehlikeli demeyelim de az biraz psikopatlık oluyor ama sevdiği kişiye normal davranır. ( Keyifli oluyor bazen, anlayamazsınız.)
11 Yorumla- 8 ay
🙄
Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. Görünüş öyleyse sadece evet jfkgk baskılaya baskılaya bir hal olduğundan sebeppp gtü başı dağıtır
11 Yorumla- 8 ay
Baskılamamak lazım sjdj
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
m 8 ayEvwt bende efendiyim ve çok tehlikeliyim yer altı dünyasının tanınan isimlerindenim ismime bakın yavaşça
12 Yorumla- 8 ay
00ölümmeleği diyor melek diyor
- 8 ay
Şeytanda bir zamanlar melekti ayrıca ölümmeleği azrail
- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
7 ayBilmem ki.. Neye göre ne açıdan? Sanmam yine de
13 Yorumla- 7 ay
En ufak bir tartışmada efendilikten eser kalmayabiliyor, hayır cevabını alınca çirkefliğe başlıyorlar vs
- 7 ay
Gerçek bir beyefendi değil onlar.
- 7 ay
Aynen
Ne öneriyorsun peki? Bütün kızlar kriminal tiplerle mi çıksın?
18 Yorumla- 7 ay
Hayır, daha dikkatli olsunlar. Efendi gibi duran gerçekten efendi mi çözsünler
- 7 ay
Yok anlaşılmıyor, ben görüyorum efendi gibi durup kızları kandıranları. Her efendiyim diyen efendi mi? Sen görüyorsun ama herkes görebiliyor mu? Yooo
- 7 ay
Bak bu konuda sana hak verebilirim, evet ben bu ayrımı tecrübelerim doğrultusunda kolayca yapabiliyorum, bunu yapamayanlar da çoğunlukta evet ama soru başlığı gerçekten efendi olan ve bunu yaşam standardı hâline getiren benim gibi düzgün yaşamaya çalışan adamları da hedef alıyor. Buna bir muhalefet şerhi düşmek istedim sadece..
- 7 ay
Ama sen efendisindir, efendi görünmüyorsundur sadece. 🙄
- 7 ay
Tamam işte djdj sen üstüne alınma
Ne kadar doğru bilmiyorum fakat hayatıma aldığım birisinin Allah'tan emanet olduğunu bilip merhameti ihmal etmem. Efendilik sadece davranış değil konuşma biçiminden de anlaşılır saygılı, dürüst, güzel ahlâklı olması gibi.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Buna tamamen inanmıyorum ama olduğu da oluyor çok sessiz sakin görünen tiplerin içinde psikopat bir kişilik yatıyor yine de tehlikeli insanların bir şekilde kendini hal ve hareketlerinden belli ettiğini düşünüyorum her zaman anlayamasak da
10 YorumlaAşırı efendi ya da hanım hanımcıklar sıkıntılı, doğru tespit yani sjsjsjjss
12 Yorumla- 7 ay
Dimi :D
Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Külliyen yalan bizim gibi efendi erkekleri karalamak için söylentiler sadece
110 Yorumla- 8 ay
😒😒
- 8 ay
Öyle olmadığını biliyoruz bakışı djd
- 8 ay
Efendi erkekleri karalamak için söylenmiş bir söz değil :D
- 8 ay
Evet efendi gibi görünen erkekler daha tehlikeli
- 8 ay
Helal yaa 😅😅
- Kişilik & Karakter konusunda 908 cevap paylaştı.
8 ayBenim kimseye zararım yok oturdum çay içiyorum 😀
110 Yorumla- 8 ay
Sen efendi de değilsin
- 8 ay
Ajfjjjkh yook artikkk 😅Çay içen adam efendidir 😀
- 8 ay
Kırodur hırbodur sjdj
- 8 ay
Oha 😅😀kahve icen gaydir o zaman 😀
- 8 ay
Kahve içenler gaysın bunu söyleyenlere 😏
- 8 ay
Erkekler icin demistim 😅Terbiyesiz seni😀
- 8 ay
Upss.. çok pardon yanlışlıkla gayacaklardı djfks
- 8 ay
Tovbeest😅Sikayet edecem seni 🤪
- 8 ay
Ben de seni
- 8 ay
Ben suçsuzum kin😅
m 8 ay"Efendi gibi görünüyor" olması tehlikeli🚫
Efendi olan erkekler şifa şifa✅😌11 Yorumla- 8 ay
Hıhı detayı yakalamışsın
8 ayBunun doğruluk dayanağı nedir? Beb bilimsel verilere bakarım
14 Yorumla- 8 ay
Bilimsel verilere şu an ulaşamıyoruz bu kadınların tespit ettiği bir olaydır djd
- 8 ay
Tek taraflı olduğu için işinize gelen şekilde tespit diyebiliriz yani
- 8 ay
Hayır tek taraflı değil, efendi duran erkekler aslında öyle olmadıklarını gösterdikleri için onlar da katkıda bulunmuş oldu
- 8 ay
Ama efendi görünenler daha tehlikeliymiş diyerek neye katkıları oldu?
Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Kim kim onu diyeni bi getirin tez huzuruma bide yüzüme desun oni
12 Yorumla- 8 ay
😏 tamam
- Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
7 ayDoğru bilinen yanlışlara bir sekme daha ekleyebilirsiniz.
Gerçi biz sıkıcıyızda sizlere.
O nedenle bir şey kaybetmediniz.
Hayırlı geceler.
😂10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
8 ayYani kendim için konuşursam evet genelde efendi olduğum söylenir... Ama öbür türlü ne bileyim ilgi duymadığım konular olduğu için tehlikeli olacağımı pek düşünmüyorum...
10 Yorumla
7 ay😉 Doğru payı var… sessiz duranların içinde fırtına kopar. Efendi görünen, bazen en kural tanımaz çıkıyor 😏🌪️
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
7 ayEvet öyle agresif ve sabırlı oluruz ama öfke patlaması olunca iyi olmuyor bilerek yaptığımız bir şey değil
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 359 cevap paylaştı.
7 ayÇok doğru. Efendi olan değil efendi görünen çok tehlikeli. Ama ne yazıkki kızlar da böylelerini tercih ediyor.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 8,3b cevap paylaştı. Mümkün.. sonuçta insanoğlu çiğ süt emmiş.
Elbette bu bir genelleme. Hatalı olması kaçınılmaz.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 772 cevap paylaştı. Görünenler için söz konusudur. Harbiden efendi olanlar görünenlerden daha tehlikelidir ancak onların tehlikesi de düşmana görünür
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Hayatın içinde değilim insanları tanımıyorum ama bence tehlikeli erkekler davranışlarından belli olur efendi görünümlü erkeklerin serseri tiplerden daha tehlikeli olduğunu düşünmüyorum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Damarına basıldığında en efendisi bile en tehlikelisi olur insan oğlunda kesin bu kızların tesbit ön görüsüdür 😄
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
8 ayEvet çok tehlikeliyim
https://www.youtube.com/embed/0DzJZ3Xt3fM10 Yorumla
8 ayiçlerinde baskılanmış bi duygu oluyor genelinde
ben olamadım şöyle iyi bir efendi adam
10 Yorumla
8 ayEfendisine sormak lazım 😅
11 Yorumla- 8 ay
Kimse efendisi gelsin soralım djdj
7 ayBir şeyleri bastıran bir tavırları var ama tartışınca gün yüzüne çıkıyor zaten
21 Yorumla- 7 ay
Hahahah demek öyle haa fbfn
Efendi olandan değil p. ç görünümlüden zarar gelir göstere göstere
20 Yorumla
8 aySessiz atın çiftesii pek olurmuş gerçi efendilik de göreceli kime göre neye göree 😏
22 Yorumla- 8 ay
@Boy3443 naşşşş
Gizli Üye(25-29)7 aygörüntü bir evin perdesi gibidir içine girmedikçe görünmez.. karakterlerde aynıdır ister efendi ister serseriolsun tanıdıkca görür ve bilirsin gerçekleri
10 Yorumla
7 ayYani , olmadığı biri gibi görünen her insan daha tehlikelidir.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Pij olsak suç efendi olsak suç. Şu karı milletine yaranamadık.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 633 cevap paylaştı.
7 ayKim olursa olsun damarına basınca gerçek yüzünü görürsün.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 372 cevap paylaştı.
7 ayEfendi erkek yoktur istedg kadını elde etmek icn rol kesen kardeşim vardr
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bilmiyorum kendimi tehlikeli olarak görmedim hiç
10 YorumlaTehlikelik durumu kişinin özünden çıkana bağlı dış görünüşe sessizliğe öylece aldanmayın
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
8 ayEfendi erkek yoktur zaten, efendi gibi görünen erkek vardır.
10 Yorumla
8 ayEvet, maalesef. Kuzu kılığında kurt olan çok…
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
8 ayBu devirde kimin ne olduğunu hiçbir zaman kesin olarak bilemeyiz.
10 Yorumla
7 ayEfendi gibi görünmüyorum efendiyim zaten.
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
7 ayEvet öyle bana da öyle derler normal de zaten sağım soluma uymuyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayAyy yok kız ayolll vur ağzına al lokmayı saftirik oluyorlar
10 Yorumla- Devamını Gör (60)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler