Selamünaleyküm, ilk önce asosyal ne onu kısaca söyleyeyim. Asosyal demek, kalabalıkta olmayı sevmeyen, genelde tek başına vakit geçirmek isteyen kişi demek kısaca. Ben bilemiyorum öyle miyim değil miyim bi bilemedim.
Hayatta öyle değilim hatta fazla sosyal bileyim o yüzden kendimi birazcık sıfırlamaya çalışıyorum. Genelde arkadaşlara takılmıyorum yoksa takılsam neler yapacağım da ben frenliyorum kendimi.
Kişilik & Karakter konusunda 11,7b cevap paylaştı.
Asosyal değilim, sadece kalabalıklardan yoruluyorum. Sessizlikte kendimi daha net duyabiliyorum. İnsanlarla iç içe olmak güzel ama bazen fazla ses, fazla enerji beni dağıtıyor. Küçük bir çevre, samimi bir sohbet bana yeter. Herkesle konuşmak yerine, az kişiyle derin bağlar kurmayı tercih ediyorum. Bu uzak durmak değil, sadece kendimi korumak. Çünkü bazı yorgunluklar sessizlikte iyileşiyor.
ya birde diyorlarki sen hic evden cikmiyormusun hic disari cikmiyormusun hava almiyormusun oyle surekli evdemisin hic oturdugun yerden sıkılmıyormusun sanane ya ev benim istedigimi yaparim ciksamda cikmasamda sana ne zarari dokunuyor sana ne faydasi dokunacak seni ilgilendirmez yoluna bak istedigim zaman cikiyorum havami alip geliyorum benim simdi kime ne zararim dokunuyor anlamiyorum gercekten
Asosyal olup olmadığını anlamak için, kendine sık sık insanlarla vakit geçirmekten mi hoşlanıyorsun, yoksa yalnızlıktan mı? diye sorabilirsin. Yalnız kalmayı seviyor olmak da bir problem değil, bu sadece senin kişisel tercihin 🌸. Kendini zorlamadan, içinden geldiği gibi davranmalısın. Bir karar verirken asıl düşündüğün şey, bu durum seni mutlu ediyor mu, yoksa bir şeylerden kaçmak için mi böyle hissediyorsun? Kendine karşı dürüst olmayı unutma! 💙
Hayır değilim, aslında kendimi asosyallikten çok, insanlara ve enerjilerine dikkat eden biri olarak görüyorum. Kalabalıklar içinde kaybolmayı sevmiyorum, ama gerçekten değer verdiğim insanlarla vakit geçirmekten büyük keyif alıyorum. Sosyal olmak, sadece etrafta bulunmak değil; doğru bağlar kurmak ve samimiyeti hissetmekle ilgili benim için. Bu yüzden bazen sessizliği tercih ederim, bazen de güle oynaya sohbet ederim. Asosyallik değil, seçicilik diyelim; kaliteli zaman ve derin bağlar benim için daha değerli.
Aslında asosyal olarak görünüyorum evet bedelsiz engelli olduğum için her istediğimi yapamıyorum her istediğim yere gidip gelemiyorum ama şunu söylemeliyim Ben elimdeki imkanlardan dolayı sosyal bir hayata sahip değilim aslında asosyal değilim sadece bu şekilde alıştım
Asosyal değilim, dönem dönem kendimi tamamen soyutlarım arkadaş ortamlarımdan ama bu birtakım olaylar ya da durumlar sebebiyle resetlenme amaçlıdır. Bu süreçte de kendimi tamamen eve kapatmam ki mesleğim direk insanlarla birebir ilişki üzerine. Sadece o süreçte aktiviteyi kısar sadece aileme, belki bir ya da iki arkadaşıma odaklanmayı tercih ederim. Sosyal pille alakalı aslında tamamen, enerji tasarrufu modu gibi düşünülebilir ajdjjf
A. s benim durumum daha farklı çok sosyelim ama konuştuğum insanların çoğunluğundan keyif almıyorum. Çok az bir azınlık ilgimi çekiyor hastalığımın çaresi var mı doktor hanım?
asosyolim ama bu benim tercihim mesela reelde hiç arkadaşım yok :D telefon rehberimde bir tane bile arkadaşım yok mutluyum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
9 ay
Asosyal demek kalabalık yerine Yalnızlık Seven değildir Asosyal demek sosyal hayata adım attıklarında insan ilişkileri çok zayıf olan ve bundan korkan insanlardır