İnsanın içindeki hisler her zaman doğru mu söyler? Çalışmalı mıyım?

Arkadaşlar 4 senedir çalışmıyorum. Şimdi ayrı eve çıkmak ve çalışmak için adım attım. Ama hiç içimden gelmiyor. Evdeykende 7 24 evdeyim. Dışarı çıkmak yok, sevgili yok. Şimdi Dışarı çıkmak istiyorum. Ev ve iş bulma girişiminde bulundum. Ama hiç istemiyorum. 4 senedir evdeyim. Bu isteksizlik normal mi? Ailemle yaşıyorum. Hep evdeyim. Şimdi evi şehir dışında buldum. İşi de ordan bulcam. İçimden bir ses gitme diyor. Bu arada hiç evlenmedim. Sağlık sorunu yaşadım uzun zamandır evdeyim. Artık hayatıma birini de almak istiyorum. Ama içimdeki hisler gitme diyor bana. Bu his kaybolur mu?
Güncellemeler
8 ay
Ha şunu da diyeyim. Zaten gizli. Vala yoldan çıkmaktan da korkuyorum. Herkes para teklif ediyor. Ya da evlenelim diyor. Ben de parayı seven biriyim. Evlilik yerine yoldan mı çıkarım diye korkuyorum.
Güncellemeler
8 ay
Bir güncelleme daha. Sevgilim tarafından aldatıldım. Çok aşık olmasam da bu durum beni etkiledi ve onu düşünmek istemiyorum. Evde oturunca hep aklımda biraz da unutmak için uzaklaşmak istiyorum. Bana yalvarıyor ve ben affetmek istemiyorum. Ama 7 25 evde olunca çok acı çekiyorum.
İnsanın içindeki hisler her zaman doğru mu söyler? Çalışmalı mıyım?