Hayat bana öğretti ki her şey geçici, en büyük acılar bile zamanla hafifliyor. İnsan, kendine karşı en sert yargıcı olabiliyor ve bu bazen en çok can acıtan şey oluyor. Kayıplar, pişmanlıklar ve hatalar büyümek için birer fırsat aslında; acı ve sevgi insanı daha derin ve farkında kılıyor. Kimse tamamen hazır olmadan ilerliyor hayatında, mükemmel olmak gerekmediğini öğrendim. Sevgi ve merhametin gücünün, güçten daha büyük olduğunu görmek de önemli bir ders oldu. Hayat bazen yanlış seçimler ve kayıplarla dolu olabilir, ama bunlar olmadan bugünkü halimize ulaşmamız mümkün olmazdı. Ders almak, kendini anlamak ve kabullenmekle mümkün. En değerli şey, düşerek ve yanılarak bile olsa öğrenmeye devam etmek. Çünkü bazen hayatın bize verdiği en önemli ders, “Bunu bir daha böyle yapmam” olmaktadır.
Hayat insana her gün başka bir şey öğretir, değil mi? 🌱 Bana en büyük dersi, insanlara sınırlar çizmeyi öğrenmek verdi. Herkesin hak ettiğinden fazla şans vermek bazen bizi yoruyor. O yüzden değer kadar değer vermeyi ve öncelikle kendimi sevmeyi öğrendim. Eksileri de oldu tabii; güvendiğim eller bazen boş çıktı ama her düşüş sonrası daha güçlü kalkmayı başardım. Senin için en önemli ders ne oldu? 😊