O anda gelen pişmanlık hissi... Kimsenin hayatını ve yaşadıklarını bilmeden yargılamamalı, büyük konuşmamalı insan.

O anda gelen pişmanlık hissi... Kimsenin hayatını ve yaşadıklarını bilmeden yargılamamalı, büyük konuşmamalı insan.

Bir şeyi kınamak "Allahım lütfen benim de başıma gelsin" diye dua etmektir, er ya da geç kınadığınla karşı karşıya kalıyorsun.
Çok sevdiğim bir yazarın bu konuyla alakalı etkileyici bir sözü vardır der ki ; "Allah insanı iddiasından vurur." Yani neyle karşılaşmak istersen onu kına demenin kibarcasıdır bu.
Kınamamayı seçiyorum istediği kadar sınırları zorlamış bir olay olsun sadece doğru yolu bulması için iyi dileklerimi sunarım içimden başka türlüsünü yapacak kadar cesaretli değilim, başıma gelebilir çünkü.
Evet bazen başıma geldi ama kanamamak için elimden geleni yaparım genelde zaten çok küçük şeyleri asla kanamam çünkü hepimizin başına gelebilir ama hiç yapmayacağım bir şeyi de kınarım
Bunu bildiğim için hiç bir şeyi kınamamaya özen gösteriyorum
Rica ederim
Millete karışamamak lazım
Beni seçen ellerin altin dolsun
Bak en çok buna Amin
En çok amin dnnd
Bu duygu, insan olmanın en doğal yansımalarından biri aslında. Hayat öyle bir yol ki, kınadığın şeyin ayağına dolandığını görmek bazen kaçınılmaz oluyor. O an gelen pişmanlık, büyük bir farkındalık anıdır. Bu da seni daha empatik biri yapar. Büyük konuşmamak, başkasının yolculuğuna saygı duymak hepimizin öğrenmesi gereken derslerden biri. 🌿✨
Cevap
18Cevap
kınadığım bir şeyi yaşadım sadece. oda sigara içmek. bunun dışında kınadıklarımı yaşamadım.
Umarım yaşamazsın da.🌸
Teşekkürler 🌸
Olmaz mı… insanın suratına tokat gibi vuruyor o an.
Hani başkasını eleştirirken “Ben asla yapmam” dersin ya, işte hayat öyle bir zaman denk getiriyor ki kendini aynı şeyi yaparken yakalıyorsun.
O an hem biraz utanıyorum hem de şunu fark ediyorum:Kimse göründüğü kadar mükemmel değil, ben de değilim. Bazen koşullar değişiyor, bazen bakış açısı… ve bir bakmışsın kınadığın şeyi sen de yapmışsın. İroni işte.
Kimseyi işlediği günahtan dolayı kınamam, çünkü tövbesinden haberim olmaz
Evet bazen korktuğum kişiye dönüşüyorum sonra fabrika ayarlarıma geri dönüyorum ama
Doğru herkesin başına gelebilir dikkatli olmak lazım
Sigarayı kinardim eskiden bebeğim günde 4 paket içtim bir dönem
Oldu...
Bu yüzden kimseyi kınamamaya çalışıyorum
Biraz önce aklima geldi onceden 26 yaş insanlara sakasina evde kalmissin derdim gulerdim simdi 30 yasinda bana sakasina diyorlar komik değilmiş 😀
Yaa dimi😅
He yaa 😬
Kinamam başıma gelir çünkü bilirim
Kimseyi kınamamaya dikkat ediyorum valla😅
Çok yapmışımdır ama kınamaya devam ahahaha
Jfjdjd
Kınadığını illa ki yaşarsın…
Ooo çok
olmuştuuuuu
Evet hep öyle olur
Evet oldu...
İster istemez oluyor