İnsanları anlamak gerçekten zor, çünkü çoğu zaman kimse tam olarak göründüğü gibi değil. Herkes kendi çıkarına, işine geldiği gibi davranıyor. Bir gün samimi görünen biri, ertesi gün bambaşka bir yüzünü gösterebiliyor. Çoğu kişi duygularını değil, menfaatini düşünüyor. Bu da insanı ister istemez uzaklaştırıyor, güveni azaltıyor. Sonuçta herkes kendine göre haklı ama kimse gerçekten dürüst değil. O yüzden insanları anlamak değil, tanımaya çalışırken kaybolmamak asıl mesele oluyor.
İnanır mısın şu anki insanların hepsi aynı dertten muzdarip, kimse birbirini anlamıyor ve herkes ben anlaşılayım diye çığlık atıyor muhit ve ironik bir durum söz konusu:))!
İnsanlara bakarken yalnızca kendi geçmiş yaşantınızı baz alırsanız bu tarz düşüncelerin içinde hapsolur kalırsınız. Kimse herkes kötü ben iyiyim mottosuyla yaşamamalı. Herkesin içinde iyi ve kötü var zaten. Önemli olan tarafsız bakabilmek empati kurabilmek. Bir olay olduğunda neden ve nasıl oldu gibi konuları da ele alabilmekten geçer. Herkes mutluluğu istiyor bekliyor ama hiçbir mutluluk tek taraflı bir çaba ile sağlanamaz.
Ne alaka ablacım ne anlatıyorsun biz rahibeyiz günahsızmıyız dedik herkes kötü biz iyimiyiz dedik aşk adı altında herkesle yatıp kalkanlardan bahsetmişim
Bazı İnsanlar başı ve sonu olmayan bir labirent gibi, çözmek mantık ister. Duygularla hareket ettiğin zaman kaybolursun. Bazı insanlar derin bir kuyu gibi içinde ne sakladığını bilmezsin sadece sana sunduğu suyun temizliğine bakarak yargılarsın. Bazı insanlar, çiçek bahçesi gibidir ama bataklıktır göremezsin. Bazı insanlar kaya gibidir yaklaşmak bile istemezsin ama içinde çiçek de yetiştirir bilemezsin.
İnsanları anlamanın zorluğu bazen bakış açılarımızın, değerlerimizin ve beklentilerimizin farklı olmasından kaynaklanır. Herkesin doğrusu, normali kendine göredir. Bir şeyi normalleştirmek ya da yadırgamak tamamen insanın kendisini nasıl konumlandırdığıyla ilgilidir. Emin ol, bu hissi yaşayan tek kişi değilsin. İnsanlar karmaşık, bu yüzden küçük önyargılardan sıyrılıp onları olduğu gibi kabul etmeye çalışmak ilişkileri daha kolay yönetilebilir hale getirir. 🌟
Yoo bana da çoğu şey ters geliyor mesela neden evli olmadığım yahut uzun süre tanımadığım kişinin karşısında soyunayım anlamsız geliyor çok. 5 dk sonrasının garantisi yok belki aldatacak ayrılacağız neden ondan sonra hayatıma giren doğru adama bir şeylerin detayını açıklamak hissine kapılayım? Hayatımın aşkı dediğim insana bedenen ilk kez ona ait olduğumun hissinin güzelliğini yaşamak istiyorum. İnsanlar seks denen şeye ihtiyaçsal yaklaşıyor ilk buluşmadan yahut ikinci dördüncü buluşmadan şak diye sevişiyor tuhaf. Ama insan özel bulduğu kişiye cinselliğin c'sinden bahsedemez her şeyi zamana bırakır. Kendileri için özel kişilerle ilişki yaşamadıkları için hemen direkt cinsel yaklaşıp yaşadıkları şeyi sevgi sanıyorlar
Aynı düşüncedeyim kaç yaşıma geldim bir erkek eli tutmadım hala tutmakta istemedim şahsen ama insanlar özellikle erkekler şaşırıyor buna ve beni yargılıyor neden evlenmedin bu zamana kadar neden seks yaşamadın nasıl dayandın hiç mi isteğin yok vs sanki dünyada ve hayatta tek önemli olan cinsellikmiş gibi davranıyorlar cidden artık evliliktende erkeklerdende soğudum
Kızın bir tanesi yazmış sevgilimle ilişkiye girdik ilişki sırasında memelerimi çok fazla sıktı uçları kırmızı oldu diye ilerde kocasina anlatir artik hayatim zamaninda bir sevgilim vardı iliski esnasinda memelerimi cok sıktı kırmızı olldu diye
Doğru askıda bulduğun da sen kirlenmiş olursun? Sorun bu karşı taraf istemez istese de artık sen istemesin çünkü bir süre sonra eğer bir çok sevgilisi olan bir kişi bir beden ile aşka tatmin olmaz muş