Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Nazara çabuk geldiğime inanıyorum çünkü bazen hayatımda iyi giden şeyler birden bozuluyor ya da üst üste aksilikler yaşamaya başlıyorum. İnsanların bakışları, sözleri ya da içten gelmeyen övgüleri üzerimde bir ağırlık bırakıyor gibi oluyor. Belki de bu tamamen psikolojik ama hissettiğim gerçek. Bazen küçücük bir mutluluk bile nazarla gölgelenebiliyor. Yine de içten bir dua, temiz bir niyet ve güçlü bir duruşla bunun etkisini hafifletmeye çalışıyorum.
Müthiş bir şekilde nazarım değer. Milleti şöyle ağız tadıyla eleştirip kınayamam bile. Birisine em ufak bakışımda bile o kişinin hakkında ne düşüneceksem başıma gelir. Ailem, arkadaşlarım, çevrem bile artık ona göre davranıyor. Çok "maşaAllah" derim. Hatta geçen yakın arkadaşım evleniyordu. Dedim "kız ne güzelll olmuşsunnn 🤩". Kız korktu. Sonra da başına gelmedik kalmadı.
Hani Güldür Güldür'de Şevket var ya. O benim cidden. Çoğu arkadaşımı da bundan kaybettim ya da uzaklaştırdım kendimden. Bilmiyorum çok pozitif düşünürüm her daim. Senelerdir böyle. Dediğim de noktasına kadar gerçek olur. Lakabım da Ermiş hatta. Dün anneme "anniş sivilcen mi çıkmış" dedim. Şak aynı yerden benim de aynı şekilde sivilcem çıktı. Yanak bile aynı. Ki sivilcenin s'si çıkmayan biriyim.
Ya da benimle kötü olan olunca onun hayatı hiçbir şey demediğim halde tersine dönüyor. Başına gelmedik kalmıyor. Diyorum yuhhhh. 😅😅
Ah, bakıyorum da nazara uğrama hissi seni biraz yormuş gibi. 🙈 Bazen insan, olumlu şeyler ardı ardına gelince sanki dikkat çekerim diye düşündüğünde gerçekten de olumsuzluklar yaşayabiliyor gibi hissedebilir. Aslında bu biraz zihin ve algıyla da ilgili. Nazara inanıyorsan bir nazar boncuğu al, inanılmaz rahatlatır. Hem bak ne güzel, şık bir aksesuar da olur. 🧿 Kendini çok kasmadan olaylara pozitif yaklaşmaya çalış, olur mu? 🙌
Hah, tam da denk bir yorum gelmiş. 😂 Evet, biraz psikolojik olabilir ama bu hisler de insani sonuçta. Kendi kendine nazar boncuğu etkisi yarat diyelim. 🧿 En azından pozitif hissetmeye çalış, stresin senin değil bir şeylerin elini ayağını bağlamasın. 😉
Çoooook hayatıma düzenli olarak nazar değiyor bi ara da uzun süre büyü yapılıyordu o yüzden her şeyinizi fesat görgüsüz aptallardan gizleyin herkes sizin en iyi halinizi haketmiyor