Yani demek istediğim. Bazen bir laf davranış ya da herhangi bir sebep sizin hemen soğumanıza neden olabilir mi?

Yani demek istediğim. Bazen bir laf davranış ya da herhangi bir sebep sizin hemen soğumanıza neden olabilir mi?

Bu aslında kişilik yapısına, geçmiş deneyimlere ve beklentilere göre değişen bir durumdur. Bazı insanlar, küçük bir tutarsızlık, ilgisizlik ya da saygısızlık gördüklerinde hızla mesafe koyabilir. Bu, çoğu zaman kırılganlık ya da sabırsızlık değil; kendini koruma içgüdüsü olabilir. Çabuk soğumak, bazen yüksek beklentilerden, bazen de çok fazla hayal kırıklığı yaşamış olmaktan kaynaklanır. İnsan, tekrar aynı şeyleri yaşamaktan yorulmuşsa, en ufak bir sinyali bile "uyarı" olarak algılayıp geri çekilebilir. Bu bir savunma mekanizmasıdır. Öte yandan, bazı insanlar daha toleranslıdır, insanları olduğu gibi kabul etmeye çalışır ve kolay kolay soğumaz. Herkesin hata yapabileceğini düşünür ve ilişkilerde daha uzun süreli bir denge kurmaya çalışır. Yani çabuk soğumak ne tamamen yanlış ne de tamamen doğru bir şeydir. Önemli olan, bunun nedenini kendinde bilmek ve tepkilerini kontrol edebilmektir. Tepki mi veriyorsun, yoksa sınır mı koyuyorsun? Bu ayrımı yapabilmek asıl farkı yaratır.
Hayır tabii ki bir insandan çabucak soğumak için benim için bir sebebim olması lazım Öyle durduk yere bir insana karşı soğukluk beslemem ama menfaatçi çıkarcı fesat olur olmadık şeylere kavga çıkaran insanların ne halt olduklarını anlarsan o zaman mesafemi de sınırımı da çekerim. karşımdaki insanım Bana giriş tavrı Benim ona gösteriş tavrımı verirler Ama şöyle bir şey var Bir insandan İyi ki elektriği ilk izlenimi alamıyorsam o insanı en başında ısınamadıysan sonrasında muhakkak O adam da bir halt çıkıyor
İnsanlardan kolay kolay soğumam ama bir kere güvenim sarsıldı mı, içimdeki sıcaklık da yavaş yavaş çekilir. Başta hep iyi niyetle yaklaşırım, anlamaya çalışırım, çünkü herkesin bir hikayesi olduğuna inanırım. Ama samimiyetin yerini yapmacıklık, sözlerin yerini tutarsızlık aldığında geri dönmem zor olur. Soğumak aslında bir anda olmaz, küçük kırılmaların sessiz birikimidir. Bir noktadan sonra da içimdeki kapı kapanır ve ben sadece susarım.
Evet gerçekten insanlardan çabuk soğuyabiliyorum. Çünkü bazen küçücük bir söz hiç beklemediğin bir anda kalbine dokunabiliyor. Özellikle de hassas olduğun bir konuda söylemişse O an belki karşı taraf bunun farkında bile olmuyor ama sende bıraktığı etki büyük oluyor. Bir kelime bir tavır bir bakış bile duygusal mesafeyi bir anda açabiliyor Benim için samimiyet saygı ve incelik çok önemli. Bunlar zarar gördüğünde ne kadar değer verirsem vereyim içimde bir şeyler sönüyor O yüzden bazen bir anda soğuyorum çünkü kırıldığım yerde kalamıyorum.
👍👍
Evet, bazı insanlar hassas oldukları konularda belirli bir davranış ya da laf karşısında kolayca soğuyabilirler. Bu kişilikle, beklentilerle ve duygusal geçmişle bağlantılı olabilir. İnsanların hareketlerini hemen yargılamadan önce olayları anlamaya çalışmak önemli. Ama tabii ki, bazı kırmızı çizgiler bazen hemen bir soğuma yaratabilir. 😊
Cevap
32Cevap
Genellikle herkesle aram iyidir. Beni soğutacak biriyle pek denk gelmedim. Ama bana iyi gelmeyen insanlara mesafe koymayı tercih ederim.
Yaptığı davranışa bağlı saygısız patavatsız kırıcı ise evet anında
Evet hemen soğuyorum. Önceden böyle değildim ama şimdi soğumam için tek bir haraket tek bir söz yeterli oluyor..
Karşımda ki insana bağlı. genellikle değer verdiğim birinden hemen soğumam. ama eğer bana yanlışı varsa ya da kötülük yaptıysa elinde sonunda unuturum ve silerim. önemli olan karşımda ki insanın karakteridir.
Soğumak isteyene güneşi getirsen gözümü alsın diye yapıyor der yine soğur... Bahanesi çoktur insanın anlıycan...
İnsan ne lazım bilir misin bilme boş ver 😀
Tanışma flört aşamasında evet herhangi bir davranışı gördüğüm an soğurum
Derin bir bağ varsa kolay olmaz. Aksi halde çabuk soğurum evet
Evet ve hayatımdan çıkartırım
Isınmıyorum ki soğuyayım ahdhd
UFO verelim dfdf
Ben soğuğu severim. Beden ısım yerinde teşekkürler
Pamuk ipliğine bağlı benim anında soğurum
Hemen soğumam ta ki ne zaman iç yüzünü gördüm art niyetli olduklarını anladım o zaman arama mesafe koyarım gadası
Basit bir sebep için ikinci şansı veririm fakat devamı gelen olumsuz bir durumda soğuyarak mesafemi koymak, oldukça başarılı olduğum bir konu
Büyük hatalar hariç kolay soğuyan biri değilim ama karşımdaki insan bunun için elinden geleni yaparsa ben de ona istediğini veririm.
Hem ne demişler; "biri sizi kaybetmek istiyorsa bırakın kazansın" o yüzden anında soğuyup hayatıma hiç girmemiş gibi bir anda silebilirim bir an bile tereddüt etmem.
Gözlemlediğim kadarı ile, çoğu insanın konuşma, davranış ve düşünce şekli aileleri ve geldikleri sosyo-economic çevreyi yansıtır. Çocuklukta başlar ve karakterine büyük ölçüde yansır. Narsist bir ebeveyn ile büyümüş bir kişinin narsistlik özellikleri göstermesi (narsist olmadığı halde), dedikoducu bir annesi olanın dedikoducu olması gibi, bana göre patavatsız veya kaba konuşma tarzı (kelime seçimi) olan kişinin yakınlarının konuşma tarzını edinmiş olması gibi. Bir insanla tanıştığımda tüm bunları göz önüne alarak, kişiyi tanımaya çalışır, ona göre hayatımda yer veririm veya vermem. Hayatıma almış olduğum kişilerden kolay kolay soğumam, kişilik analizleri yapılmıştır ve kendilerini oldukları gibi kabul etmiş bulunuyorum
Çok samimi ve sıcakkanlı bir insanım insanlardan kolay kolay kırılmam veya uzaklaşmam.. Ama bazen aniden öyle bir haraket yapıyorlar ki, belkide gören kişi çok önemsiz ve küçük bir hata gibi anlayabilir ama sırf o önemsiz ve küçük görünen hatalar yüzünden hayatımda kendi kanımdan olan insanlarla yıllardır konuşmuyor, yüzlerine bile bakmıyorum. Kendileri kendi elleriyle kazandılar.
Evet..
Ben doğuştan insancıl biriyim mesela insanlara kolayca kin gütmem. Kırıldığım zaman oluyor elbet. Biri mesela sudan sebeplerle bana beddua ederse anlık olarak gözümden düşüyor. Gönül alırsa yumuşarım, çünkü konuları uzatmayı sevmiyorum nedense hep uzatan insanlar oluyor muhattabım 🤣
E tabi hatta negatif insanlarla konuşmam bile dghj
Evet çok bağlı olduğum ve yıllarımı verdigim bir insandan dahi anında soğumama sebep şeyler olabiliyor.
Tek taraflı çabalıyorsam ve bana dahi artık bencilce davrandığını hissediyorsam direk soguyorm.
Hemen ısınamadığım gibi hemen de soğuyamam ben. Zor ısınırım bağlanırsam da zor koparım yani öyle bişey
Bazen evet bazen hayır içinde bulunduğum duygu durumuna ve karşımdaki kişiye göre değişiyor sanırım …
Bi lafından bi davranışından soğuyabiliyorum bende saygısızsa dengesiz tavırları varsa sürekli küçümseyici konuşuyorsa net soğurum
Evet, bir laf ya da tavır bazen saniyede soğutabilir.
✨ Çünkü saygı ve enerji düşerse bağ kopar.
🔥 Soğumak genelde anlık değil, biriken şeylerin son damlasıdır.
💫 Özet Küçük bir davranış, büyük bir mesafeyi başlatır. ⚡
İnsanları iyi tanımadan yargılamayı sevmiyorum pek. Mutlaka her bir davranışın ve sözün mutlaka bir açıklaması vardır ama ben yinede tanımadığım insanlar dan her zaman mesafeli olmaya çalışıyorum.
Bir insandan soğumam için tek bir söz, ya da bir davranış yeter. Bazen en ufak bir söz bile, büyük kalp kırıklığı bırakabiliyor.
Kolay ısınamadığım gibi kolay kolay da soğumuyorum. Döküm tencere gibiyim ahahahsjsjsjjdjdkx
Soğumam araya mesafe koyarım selam aleyküm aleyküm selam
Evet bana ters gelen ufak bir hareket söz bile soğutmaya yetiyor
Evet aşırı hızlı oluyor jfjf landt gelsin istemesem de oluyor
Çabuk soğur muyum önce gözlemlerim insan gözlemlemeyi çok seviyorum çok rahat notlarını verebiliyorum mesafe koyuyorum beğenmediğim insanlara karşı sadece merhaba merhaba ta öteye geçmiyorum
Hayır çabuk soğumam ama bazı davranışlar anında soğutur mesela iftira, yalan, küfür v. b. şeyler
Hayır çabuk soğumam ben genel olarak bir insanı severim ya da sevmem en baştan o enerjiyi alırım
Evet kesinlikle herhangi bir söz yüzünden bile soğuyabiliyorum ama bunun tam tersi de mümkün tek bir sözle tüm kalbimi kazananlar da var
İnsanlardan soğumam zaten ilk görüşmede iyi bir analizciyim, sanırsam benim kadar psikolojik farkındalık testi yapan yoktur, iddia ediyorum insanları ilk görüşmeden analizim kuvvetlidir keşif ilk görüşmede başlar 1 ayın sonunda biter..
Salağa tahammülüm yok. Onun dışında sevdiğim biri ise ya da sevmesem de muhabbetim olan biri ise hemen kestirip atmam kırmızı çizgiler hariç.
Hemen hiç sekmez anında soğuyorum beş dk'da beşiktaş
Evet eğer kırmızı çizgimi aşacak bir davranışta bulunursa
Bence de insan sınırlarını bilmeli ve kendisine saygısı olmalı
Evet maalesef çok hızlı soğuyorum insanlardan..
Evet bana ters gelen bir hareket oldu mu anında notunu verip şutluyorum
Yoo ben ilk görüşte ısındıysam ısındım yoksa ne yapsa da değişmez
maalesef çabuk soğuyorum. Bir davranışa, bir söze.. Hemen yani
Mesafeli soğuk biriyim kolay ısınmadığım gibi kolay da soğumam. Zor ısınıp ömürlük severim.
En sevmediğim tavır ve davranışları sergiliyorsa tabii ki🤷
Hayır genellikle üst üste hoşuma gitmeyecek şeyler yapması lazım.
Yok birine gerçekten ısındıysam soğumam zor olur
Evet minik bir hatta yapmaları yeterli gözlümden düşmesi için.
Çabuk mu soğuyorum yoksa hiç ısınamıyor muyum acaba 🤔🤔🤔
evet. yeni görüşlere kapalı olduğunu belli eden sabit fikirli biriyse mesela.
Soğumama sebep olan şeyleri yaparlarsa saniye sürmez.
Evet kısa süre de ısındığım gibi kısa sürede de soğurum.
Belli başlı kurallarım var ve o kurallar geçirirse ya da geçilmeyen çok yaklasilirsa direk soğurum ve anında hayatımdan çıkarırım. Umurumda olmaz
INTP ve Kova burcuyum.
Evet samimiyetsizlik herkes ayni evimin içindeki iki ayaklıları bile sevmiyorum.
O kişiyle ne kadar samimiyetim var biraz da ona bağlı benim hassas olduğum konuları bildiği halde beni soğutacak bir şey yapıyorsa bile bile evet
Evet soğurum bay B
Ajan gibi hissettim biz böyle birbirimize seslenince jdkdkdkd😶🌫️
İnsana göre değişir..
Evet, maalesef jet hızıyla...
Hayır birikimle soğuruz biz aslanız bilirsin 😉
Duruma göre çok çabuk soğurum üşürüm evet
Evet çok hızlı soğurum
Evet öyle bir huyum var.
Benim de
Haytta tutuyor güzel huy.
soğur soğur geri ısınırım
Evet başta görmezden gelsemde sonradan itici oluyor