Çocukluğum... sabun köpüğü gibi bazen gözlerimi yakar bazende açık olan yaralarımı, İnsan neden ilk acılarını hatırlar biliyor musun? Mutludur çünki mutsuzluğu tatmamıştır, Bu andan sonra yaşayacağı bütün duyguları karşılaştırarak öğrenir insan... Her yüksek doz acı bir önceki anının yerini alcak.. Kafamda seni nereye koymam lazım ki orada kalacaksın...
Yoksa sende mi? önceki insanlar gibi ordan firar edeceksin, Öncekiler dedim biliyorum üzüleceksin lakin üzülme.. onlar süre sınırlı misafirdi.. Zaman kaç kişiyi gönderdi ruhumdaki mezarlığa, Silik mezar taşları ve tarihler...
Bunu okurken benim için bir sigara yak ama dikkat et dumanı gözlerini yakmasın, Herşeyi unut bana dair.. bir anın bile kalmasın, Ruhunda son bir hüzünle yankılansın...
Yankı zaten geç kalınmışlığı temsil eder. Her şey olup bittikten sonra geriye kalandır, gerçeklerin yansımasıdır.
Beynimin içinde sadece bugün yapmayı planladığım işler var.
Ben artık olduğumu sandığım kişiye değil de olduğum kişiye odaklıyım sadece. Böylesi daha acısız, daha fonksiyonel. Hayatı, özellikle zamanı daha verimli kullanmayı sağlıyor.
3
8 Yorumla
Soran
8 ay
Ruhun olmaması gerçi buna inanmamanız anlaşılabilir maddesel bakıyorsanız şayet.. Anda kalmak bu güzel... hayata bakış açınızı beğendim..
Zamanı verimli kullanabiliyorsanız ne âlâ.. ben bolca harcıyorken çok iyi : )
Cevap sahibi
8 ay
Bolca harcıyorsan belki de aslında harcamıyor olabilirsin. Zaman görecelidir. Bazen 80 yaşında birini görürüz 50 yaşında birinden daha gençtir. Ne oldu zaman kavramı? Yalan oldu..
Benim zamanımla seninki farklı. Benim ihtiyacım olan zaman ve enerji miktarıyla seninki farklı temelde.
Zaman dediğimiz şey bizim algımız neticede. Onu ölçüp biçmeye, bir kalıba sokmaya çalışan da insanoğlu (bayılıyorum bu ifadeyi her alanda erkek egemenliğinin sonuçlarını ifade ettiği için 😀)
Yorumunu okuyunca bu yorumu fiziki anlamda başka bir iş yaparken düşündüm ve o işi bitirince tamamlayıp yazıya döktüm. Haliyle zaman kavramını da hiçe saydım 🤩
Soran
8 ay
Umarım yalan olur aahahha... Muhtemelen farklıdır.. Neden fikirler bu kadar bezeşik bilmesemde bu durum beni biraz ürküttü..
Kolay gelsin ve elinize sağlık cok güzel bir yazı olmuş
Cevap sahibi
8 ay
Ürkme sebebin ne?
Güzel sorulara güzel cevaplar ve yorumlar yazmak gerektiğini düşünüyorum.
Soran
8 ay
Düşüncenin benzeşmesi evet bu bazen beni çok ürkütüyor iyi manada..
Haklısınız bende öyle düşünüyorum ve teşekkür ediyorum
Cevap sahibi
8 ay
Cesur olun demedi mi size kimse Psigareşh bey? 😀
8 milyardan fazla üyesi olan bir türüz. Benzeşmekten daha doğal bir şey yok aslında. Kısaca aklın yolu bir desek bunu mantıklı bir zemine de oturtmuş oluruz.
Beni ürküten daha çok ayrışmak özellikle de insanların genelini ve geleceğini ilgilendiren konularda.
İşte her türün içinde hainler, fırsatçılar, diğerlerinin üzerinden geçinenler olabiliyor. Sadece insanlara has değil bence bu bencillik ama insanda daha kötü duruyor kafasının içinde o beyni taşırken. Çıkar at boşuna kendine yük etme diyesi geliyor insanın ahaha
Soran
8 ay
Hatırlamıyorum : ) .. Evet saymadım ama öyle diyorlar.. Ayrışmak doğal bir olgu birleşmekte öyle.. fakat konu insanlar olunca biraz garipseniyor.
Buda doğanın kanunu galiba.. kesinlikle insanda bu daha çirkin duruyor.. biraz yağ, protein, şeker aslında çok önemli değil.. yani denilebilir dediğiniz gibi
Duymuyorum. Sanırım kendisi vaktinde bastıra bastıra sessizliğe zorbaladım. Ne huzurun yankısı ne hüznün. Bir bütün gibiyiz duruma göre değişkenlik gösteriyorda olabilir.. O da yankı olarak geçer mi bilemiyorum zira yankı daha derinden gelen bi ses..
1
3 Yorumla
Soran
8 ay
Teşekkür ederim...
Bu üzücü bir durum sessizliğe zorbalaman.. insan bittabi kendine binlerce cile cektiren ve yine insandır kendine huzur ve hüznü reva gören...
Yankı konusunda haklısınız fakat yaşadıklarınızda yankının bir türü olabilir
Ruhumda yankılanan şey, bir yandan huzuru arayış, bir yandan da hayatın karmaşasıyla yüzleşme hali. Bazen sanki içimde yankılanan bir sessizlik var, hiçbir kelimenin dolduramayacağı, sadece hissedilen bir boşluk gibi. Ama aynı anda umut da var, geleceğe dair ince ince çalan bir melodi gibi.
1
1 Yorumla
Soran
8 ay
Umarım huzuru ve içinizdeki boşluğu doldurabilecek bir şeyler bulabilirsiniz.. Umudun var olması iyidir..
Bilmiyorum fakat yaşadıklarımdan dolayı sanırım bazen kendimi çok yalnız ıssız kimsesiz gibi hissediyorum zamanla geçeceğini düşünüyorum... Umarım geçer