Taşır misiniz rica etsem efemm 😇🙏
sadece başlığa bakıp cevap yazıyor, bir kez daha emin oldum!
Bugüne kadar en uzak hangi şehre ya da ülkeye kadar seyahat edebildiniz?
Pasaportla, uçakla, kilometrelerle ölçülen yolculuklardan bahsediyorum 🚗🚂✈️...
Peki ya içsel yolculuklarınız ❤️🩹💔?
Bir uçağın kanadında taşınan hayaller kadar mı, yoksa bir bavula sığmayan hüzünler kadar mı uzak?
Kaç kere kendinizden kaçtınız?
Düşüncelerinizden, anılarınızdan, duygularınızdan ne kadar uzağa gidebildiniz?
Belki de en zor yolculuk, pasaportla değil cesaretle başlıyor... 💪
Kendi duygularınızdan, düşüncelerinizden, alışkanlıklarınızdan ne kadar uzağa gidebilmekte. Çünkü bazen şehir değiştiriyoruz ama içimizdeki yükler bavulun içinde bizimle geliyor 😔😪
Bazen de hiç yer değiştirmeden, bir kararımızla, bir fark edişle kendimizden çok uzağa düşüyoruz.
Sizin için 'en uzak' neresiydi?
Bir şehir mi, yoksa kalbinizin bir köşesi mi?

En uzak yer bazen kendi içimizdedir, dışımızdaki yolları yürümek kolaydır ama içimizdeki labirent, zamanın en uzun yolculuğudur. Ayrica kendi dışımızdaki yolculuklarda da asla kendimizden kaçamayız çünkü nereye gidersek gidelim kendimizi de götürürüz. Kendi içimizde yolculuk yapmak zordur kendi payıma böyle yolculuklari hiç tercih etmedim lakin elbette bu yolculuğa rehberlik etmek önemlidir birçok dini felsefi düşünceler insanin kendi içindeki yolculuğa rehberlik etmek için ortaya çıkmıştır.
Gercekten en uzun suren ve insanin tecrube kazanacagi yolculuk insanin icinde, zihninde ve duygularinda yaptigidir.
Cok guzel aciklamisiniz hocam, tesekkur ederiz 🥰👏👏
Ricalar🥰
Sorularına verdiğim cevapların tamamı çok süper cevap oldu kıymetimi bil 😃
Burdaki arkdsi ve gizli yorumu özellikle eic seçmiştim.. cevaplarımı sile sile bana laf yetistiremedigi için beni engelledi de, kapak olsun bari dedim 😬😬
Bir tane gizli pembeli mi var onu diyorsan ne yazdığını pek anlamadım okuyup anlamaya da uğraşamam bu saatte sjsjsj
Karsisindaki kadini istedigi kaliba sokamayinca kaba söz ve hatta hakaret yolunu deneyen sevgili iforyou_06 üyemiz ve beni engellemesi sonucu ona cvben yazilan gizli uye cvbini. Bunu sadece burdaki soru olarak algilamayin, mazisi de var tabi. Ama neyse haklisin bu saatte bu konularin onemi yok tabi artik, olmus bitmis kapanmis olaylar 😊
Dünyanın dört bir yanına gidecek imkanı buluruz, en uzak diyarların seyri sefasını sürerken hayretlere düşer her memleketin gizli dünyasına misafir olur hayranlık ve övgüyle birilerine de anlatırız..
Peki ya uçsuz bucaksız olan insanın kedi Alemine neden merak salmaz ve neden kendimizden bir adım öteye geçmeye korkarız?
kendinden bir adım öteye geçerken ayaklar neden titrer!
Konfor alanını terk etmek neden zül gelir?
Çünkü dışarıdaki yollar hep daha güvenli gelir, bilirsin ki gemiyi terk etsen de yeni bir liman bulursun...
Ama içeriye yolculuk öyle değildir!
Orada ne pusula var, ne de haritalar...
İnsanın kendi içine adım atması, bilinmeyen bir evrene dalması gibidir...
Karanlık mağaralar, bastırılmış korkular, cam keser gömülmüş arzular...
Kimi zaman yüzleşmekten kaçtığımız yaralar, kimi zaman da sahip olduğumuzu bile bilmediğimiz hazineler çıkar karşımıza...
O yüzden asıl cesaret, uçağa binip kıtalara gitmekte değildir ya da gezdiğin yerleri özçekimle paylaşmaktan geçmez..
Bakın buraları gördüm diyerek sadece ego doyumu yaşarsın, ama ruh nasıl doyar bilir misin?
bir gece gözlerini kapatıp kendi içine dalabilmekte gizlidir doyum..
Konfor alanını terk etmek!
aslında bir koltuğu değil!
kendini terk etmektir...
Ve en büyük seyrü sefa, kendi içinin uçsuz bucaksız aleminde yapılır.
Foryou der ki;
Bir adım atacak oluyorum dizlerim bağı çözülüyorsa
Her insan burada bahsettigin kadar korkak olmuyor ama... Dahasi buyuk bir cogunluk bile isteye cikiyor o icsel yolculuga. Cunku biliyor ki ruhununu temizledikten, doyurduktan sonra, icindeki yaralari da yawas yaws sardiktan snr cok daha guclu bir kisilik olarak o yolculuktan cikacaktir 😇
Ve bu tum dunyayi gezmeye bedeldir 💪
Korkmadan o ilk adımı atmak önemli mutlaka vardır esaretten kurtulmak için cesur kararlar alanlar ama mesele şu ki
Herkes bir kahraman bekliyor ütopik hayalleri bırakıp gerçeğe dönmek lazım..
Su gibi olmak lazım işin özü aktıkça da temizlenmek... Buradaki akmak herkes için farklıdır önemli olan ne istediğin
Bazen kimilerinin cesareti disaridan farkli algilanabiliyor ama 🙄
Ornegin benm cesaretim su gibi akmayi degil de sampanya gibi dalgalanmayi gerektiriyor belki de 😅🤣🤪 bendeki öz dalgalana dalgalana temizleniyor belki , dere gibi gürleye gürleye, selale gibi caglaya caglaya 🌊
Olamaz mi yani 🙃
..
Bilmem anlatabülü müyüm 😬😬
Özellikle altını çizdik yol önemli değil!! Sen şampanya ol patla, ya da bekle bekle sabırla olgunlaş en değerli formuna kavuş fark eder mi?
Ya da şarap ol bekle olarak oku...
benim için fark etmez elbet. Bana hava hoşi 😬🥳
Ben çevredeki yanlış anlayanlar için diyorum 🙃
Milletin ne düşündüğüne takılma bu kadar ilk adımın bu olsun mesela
Takmis olsam zaten bugun ben "BEN" olmazdim 🥰😎
Dile getirdiğin sürece geçmiş olmuyorsun ama neyse develer hendek görünce artık yol değişiyor...
Biz her ne kadar geçti desek de zaman zman hatirliyoruz elbet...
Hayat onumuze hatirlatacak sebepler, kisiler, olaylar cikartiyor. Onune gecemeyiz bunun✨️
Büyük laflar etmemen için bazı şeyleri bastırıyor dilim, yanlış anlama lütfen iyi akşamlar dilerim 👍
bana her zaman insanın içinden geçenleri söylemesi taraftarıyım. yapmacık olmak bana yanlış geliyor cunku
her ne kadar sonrasında insanlar bunun için pişman olsa da, doğrusu bu bence
Pişman olacak bir şey yapmam yaptıysam elbet vardır nedeni diyorum her zaman.
Aslında benim dilime sert diyorlar ama bilmiyorlar 10 kat yontarak yazıyorum...
Ama bazı şeyler karşısında susamam ben yapım el vermiyor
Haksızlık eden birine
Göz göre göre Yalan söyleyene
Böyle keskin hatlarım var sussam harika insan olurum ama susmam 🙂
İnsanlar çok sahte ve ben artık sahtelikten gerçekten sıkıldım.
Neden kendini kandırır insan!
Sen o değilsin, olmayacaksın da!
ya da o o değil olmayacak!
Bu kadar uçlara gitmeye mecbur değiliz?
Benim insan olaraktan çok eksiğim var
Evet bazen çok katıyım şekil almıyorum
Asabiyim kalp kırıyorum.
Kendi bildiğim doğrular dışına mantıklı bulmadıkça asla çekilmiyorum
Nefsime yeniliyor!
İdare edeceğim yerde etmiyorum
İnsanım ben şaşıyorum da sık sık
Ama bildiğim bir şey var..
Geçmişime ihanet etmiyorum!
Şahsileştirdiğin ve üzerine aldığın için bu yazdıklarını görmezden geliyorum. Seninle hiç ilgisi yok yazdıklarımın 🙂
Keske dediign gibi olsa. Ama benim iste bazi seyleri unutmama gibi bir huyum var, lanet olsun 🤦🏻♀️
sanırım kadınların ortak özelliği bu; yıllar bile geçse önünüze ısıtıp ısıtıp eski mevzuları yemek diye koyarlar 🤣😅
Fark ettim kılış kuşanıp geliyosun ama sakin ol geçti.
Yok yaaa abartma ne kılıcı, istesem topla da gelirim möhüm deel
ama sükret ki polyanna bi tarafim var 😬😬🥰🤪
...
kahrolsun iste içimdeki bu insan sevgisi ayol 😇
Ülke olarak Finlandiya. Haziran sonu ise Helsinki'ye günü birliğine giderek kendimle baş başa kalmak istedim. Tabii o sırada kendi hayatımı da sorguladım. Her türlü duyguyu barındırıyor idim. Yeri geldi yedim içtim. Bazen de gülüp ağladım. Tüm bunları bir günde yaşadım ve en sonunda yeniden yaşadığım yere döndüm.
Tek bir güne sığdırabilmen ilginç olmuş 😊
Arada bir bunu yapıyorum. Kısmetse ay sonunda Oslo'ya günü birliğine gidiyorum. 😊
Nerde oturuyorsun?
Doğma, büyüme ve yaşadığım yer Berlin.
Özellikle Nordik ülkelere gittiğimde kendimi iyi hissediyorum.
Himm almanya olduğunu hatırlıyordum ama şehir olarak bilemedim.
bn de munihteyim..
Bavyera eyaletini gezme fırsatım olmadı ama Baden-Württemberg tarafına birkaç defa gittim. Hatta buna bir gün İsviçre'nin Basel şehrini de dâhil etmiştim.
@iforyou_06 bak ben senin asıl sorununu söyleyeyim mi dostum; senin kafanda oluşturduğun bir tablo var ve karşına çıkan her insani, bu tablonun içine bir şekilde sokmaya çalışıyorsun.
Ama uzgunum, herkesi aynı kalıba sığdıramazsın.
Allah'ın “el-Musavvir” diye bir ismi vardir; her varlığa kendine özgü bir şekil, özellik, kabiliyet ve hatta kader çizgisini veren sıfattır. Yani her bir insan, baska bir karakter demektir. yani bu öyle iki kere iki esittir dort demek gibi bir şey degildir.
..
öte yandan hataların var. tabii ki sertsin. bazen ne konuştuğunu da bilmiyorsun bence. ama kabul ediyorum @wkertenkele de gıcık. bu yanını tabii ki herkese göstermiyor, fakat yeri geldiğinde ortaya çıkarmaktan geri durmuyor. senin nasıl dilin sertse, konuşurken varacağı yerleri düşünmüyorsan aynı hassasiyeti baskasindan beklemen saçma olmaz mı?
O en azından karşısındaki insanı sonuna kadar dinleme saygisini gosteriyor. "kapa çeneni!" deyip kestirip atmıyor.
***Engelledigin icin burdan yazmak zorunda kaldim, ksr bkm 😇
Ne güzel sormuşsun! 🌍 İçsel yolculuklar, bazen uçakla gidilen en uzak yerden daha derin olabiliyor. Ama sorunun iki kısmına da cevap vereyim. En uzak mesafe olarak Tokyo’ya gitmiştim; hem saat farkı, hem kültürün bambaşkalığı beni çok etkilemişti. ✈️🍣
Ama o içsel yolculuk kısmı var ya… Gerçekten bazen kendine dürüst olmak, bazı duygularla yüzleşmek dünyayı dolaşmak kadar cesaret istiyor. İnsan hem kendinden kaçamaz, hem de en çok içini keşfettikçe uzaklaşıyor galiba. Kim bilir senin en uzağın neresiydi? 😊
Cevap
29Cevap
İngiltere ve Almanya 3 3,5 saat sürüyor
Antalya
Dur ciddi cevap vereyim...
Bir Şubat gecesi sqbqh 05:22 de.. Herkesten ve heryer den uzağa gittim..
Kalktım eve gittim eşyalarımı topladım.. İşimi evimi İzmiri herşeyi geride bırakıp kapıyı kapatıp çıktım.. O zamandan beri yolda görüyorum kendimi şu an durduğum yer bir istasyon ara durak.. Hala yoldq ruhum.. Muhtemelen hiç bir yer bulmayacak durmak için.. Arada böyle soluklanir o kadar :))
belki de ruhunun hala boşlukta gezinip henüz duracak bir istasyon bulamamasının sebebi, seni o Şubat sabahında yola çıkaran konuyu tam anlamıyla henüz çözememiş olmandir
Yoo tam tersi çözmüş olmam... Ssbitlik ve rutinlik bana göre değil.. Mutlu olmadığım yerde de bir yaşam sürdürmek bana ters.. Aklıma geleni söyleyip aklıma geleni yapmam gerekiyor.. Hoş kızım var ve bende kalıyor artık o yüzden sabitim biraz.. Bhaat ve koşullar.. 1. 5 sez sonrq okulu bitiyor.. Yeni bir başlangıç için güzel bir neden :))
ben de tam diyecektim ki, "seni bağlayan bir neden yoksa, sorumluluk sahibi degilsen başını alıp gitmek kolaydır" diye... ki baktim kızından bahsettin 😇🥰
Neyse az kalmiss, sık disini, kacarsin gene 🙃
Beraber kaçıcaz eğitiyorum onu.. artik anca beraber kancq beraber :))
Ne mutlu size 🥰🥰🥰🧿
Gittiğim en uzak yer Heybeliada idi. O anki o adımım gittiğim tüm diğer kilometrelerce mesafeden daha uzak ve daha çok boşluk barındırıyordu.
Hmm 🤔🤔
Singapur mu uzak Güney Afrika mi bilemedim. İkisine de gittim. Ama kendi içimde bir yere gidemedim ya, lanet olası federaller , izin vermiyorlar. 🤣
sorumu doğru anlayan bir sensin ya, tebrik ediyorum dostum 😊🤝
Al bu da madalyan 🎖
Hatalar bazen dogru kapilara aciliyor 😉😇
Bir soruya 5 resim eklersen açıklamaya bakmamaları normaldir 😄
Resimler altta kaliyor ama dikkatini cekerim. Yani once aciklamayi okumak gerekir ki resimlere gelinsin.
Hem olayin resim falan olmadigini anlamayacak kadar cocuk degilsindir bence
Açıklama çok uzun kimse okumakla uğraşmaz Off laf soktu kezban
Herkesi neden kendinle karistiriosun ki hüsnü? Sen okumuon diye kimse okumasin mi 😅🤣
Hem bu laf sokmak flaan degil, bu konuda cok iyimdir , soksam anlarsin yani 😉
Ho ho ho yaş kaç 15-16 liseli felan 🤗
Sen o yastaki ergenlerin laf sokmasina alisiksan bizim normal konusmamiz bile agir gelecektir tabi sana 😎😅
Yaşınız kadar IQ nuzda büyüse keşke
IQ'muzu oyle her onumuze gelen herkese gostermiozzz cicim, nazar degiyor snr 🙃🫣
Gerektigi yerlerde ortaya saliozzz , sadece gereken kisilerde 😎
Bakalım beynin de az yaşın gibi büyüsün konuşuruz ☺️ biraz olgunlas yaşının kadını ol söz konuscaz
tamam mi canım
Vallah burdan bakınca içi boş şeyler görünüyor ama sen bilirsin 🤭
Durdugun yer yanlis demek ki. Kay az da oteden bak bakalim 🤪🤪
ya da bakma boswer. Sonra dolu dolu seyler gorur de benle konusmak icin can atarsin, ben orali olmam, canin sıkılır fln😬🙃 gerek yyok yani boswer😉
Emojilere bak sanki koca kadınla değil de 15-16 yaşında ergenlikte kızla konuşuyorum 🤦🏻♂️
Hangi emojilermis bunlar yahuuu 🤔🤔🤔🤪
Marsa gittim ama beğenmedim heryer taş başka bir şey yok 😬
Ahaaa manyaakk🤪
Al iste, canimizz cektiii, nolcak simdi 😆😅
Ahahaha bir ara gidelim ya sana orada çay demlerim sen de kurabiye falan yap okey☺️
Yee cekimi yoksa agzimi tutturamayabilirim ama 🫣
yanlislikla bi tarafina gelirse kek karismam 😆😅
Ya sen kurabiyeyi yap uzay gemim var benim gerisi bende okey 😬
Islak pastata yaparmısın ya çikulatalı olsun teşekkür ederim şimdiden 🙄
Islaklik pastadan ayrilip bagimsizligini ilan edebilir ama , guvenip yapamiom 🤔😅
Harikasın ☺️🚀🚀🚀
Benim için... kendi içimde bakmaya korktuğum bir yer en uzak yer...
sen korksan da birileri mutlaka gunun birinde orayi görmeyi başaracaktır
🥰🥰🙏
Kaç soru sordum ya.. beynim yoruldu valla. Az azalt 🤗🤗
ba ba baaa bir de laf sokuyor 🤪
Sorunun içinde 8 soru sorulur mu. Bir daha olursa cidden kizcam bak
bu işte senin öyle triskadan sorulara benzemiyor cicim.😅🤪 az kafanı çalıştır diye😇
Sorularım gayet havalı. 😉😉🦎🦎
sorularına o havayı katan benim yorumlar ama tikkatini çekerim 🤪
Ufff yenemiyorum seni
tamam tamam gel güçlerimizi birleştiririm🥰🤝
Yok saol
Neyyy?
Nasil yani?
Ama nedenn?
Yapamazsinn bunu?
...
Bak. gene bir suru soru sordum 😅
Cevap yok hii
Gidebelicegin en uzak yer sevdiğinin kalbidir çünkü imkansızdır.
(Nasıl felsefe yaptım)
soruyu doğru anlayan 2. kişisin
tebrikler 😇🤝
Diğerleri anlamamış mı
Yok yaaa
Biri anya demis, biri konya, biri arabistan 😆😅
Hayaller Amerika gerçekler Zonguldak 😂😂
😅🤣
Gittiğim en uzak ülke uçakla 4,5 saatti...
Ama babamın vefat ettiği 20 dakikalık hastaneye gidemedim, hangisi uzak?
En acisi da bu sanirim 😪
Izmir- porto alegre (brezilya) ort.28 saat suruyor.
istanbul-sao paula 16 saat suruyor.
Sigara kullanan birisi olarak yol boyunca bira ictim sizdim, kendime geldim bira ictim sizdim😂
Ahahaha çok eğlenceli bir yolculuk olmuş desene😄
Neyse serefe 🍻
Ederimmm😬
Ayagini denk al🤨
Bn senin yerine de yaparim bir dahakine, sen zahmet etme😉
tamam kestik stop 😅🤣😝
😊😊🥰
bana ne geçti artık😝
😬😬🥳🎈
Yeah
Urfa Çanakkale xbx
Uzak doğuya gittim :D
Hiçlikteydim. Sayılır mi?
Saymiyorum, degistir 😬
O zmn kabul edebilirim belki 😊
Sunduğunuz deliller göz önüne alındı.
Ve mahkememiz ikinci bir duruşmaya ertelendi🪒
itiraz hakkınız yok, avukatınızla görüşün efenim
eğer avukat tutacak gücünüz yoksa, mahkeme size bir avukat temin edebilir😇
Sen gel bakim bi soyle kenara.. sesin cok cikio orada 😆😝
Paris Milano var İtalya var bir de Çin
bak ama ya gezdiğin her yeri sıralamışsın😅
en uzak hangisi hesapla dön bana😝
Hesaplı zaten tabii ki Çin... 😅😅
Bu arada tamamını saymadım bir kaç tane eksik var 🤭🤭
Cvbiniz kabul edildi efemm✅️
Teşekkür ederim efendim ☺️☺️
Doğudan batıya.
Ismi yok mu bunun bacim 😆😆
bana net bilgilerle gel😬😝
🙃🙃😅
Beni de gezdirsene 😬
sözünden çıkmam bak, yanından da ayrılmam 😇😇
ben de geliim kizz, çantanı falan taşırım 😇😬
tamam bacı götür beni🙏🙏
Aa ciddi mısın?
bak şimdi çok şaşırdım 😲.
tamam kral sen nasıl diyorsan öyle olsun 😉
Onun kolları
Wuhhu 🥰
🥰🥰
Sibirya'ya gittim
Waoow
ciddi misin?, ne kadar kalmıştın?
6 buçuk ay
neden bu kadar uzun ve ne için gitmiştin
Kiraladılar beni. Eğitim vermeye ve makine kurmaya gittim. Başka firmaya eğitim verdim
kiraladılar mı seni😅😅
fiyatı yüksek söyleseydin bari
türkiyedeki havayı bırakıp elin soğuk memleketinde yaşanmaz
Ben 6 yıl Rusya'da yaşadım orada. Başka bir firma eğitim ve makinelerinin ilk kurulumunu istemiş benim çalıştığım firma beni oraya yolladı. Kiralama işin esprisi. Ama tabi bunun bir ücret karşılığı oldu firmalar arasında. Ben normal maaşımı aldım
ama sana da bir fark vermeleri gerekirdi bence.. sonuçta az bir süre değil ve gurbet yani
Belki aldım
Ahaha
deşsek sanki altından daha neler neler çıkacak ama 😅🤣 neyse hadi
Yok be benim hayatımda gizli saklı yok olan bu
tamam peki
Oyle diosan
Kendi kendine sakin yaşayan biriyim 😈😈
Evet hatirliyorum, kedinlerinle mutlusunnn 😇🐈⬛🐈🐈🐈⬛
Evet kedilerimle mutluyum
Irak
😵
İstanbul ordu arası