Kendimi savunmam gereken durumlarda güzel sade bir üslup ile bunu hakkıyla yaptığımı düşünüyorum. Duygularımı için içine katarsam sözcüklerim havada kalır ve etkileyici olmaz. O yüzden bu durumlarda duygularım işin içine girmez kendimi sıkarım ağlamam. Ağlamak maalesef ki savunma sırasında güçsüzlük olarak görünüyor
O söylemek isteyipte söylemek istediğin gibi söyleyememenden geliyor 🙃
Bilirim bunu az yaşamadım 😀 neyse ki bir süre sonra artık kime karşı açıklama yapmam gerektiğini ve yapmamam gerektiğini öğrendim. İnsanlar arasında ayrım yapıyorum diyelim. Kimileri hak ediyor, kimileri hak etmiyor.
Sende öyle yap. Herkese karşı kendini savunma, bazıları duvar gibidir. Sen konuşursun ve hiç bir fayda etmez. Kimileri ise dinler anlaşılırsın 😇
Sevmem böyle durumların içine girmeyi genelde açıklama yapmam ne isterse düşünsün ama bir kaç kez mecburi olarak bu anı yaşamıştım genelde karşıma alır sakin sakin tane tane anlatırım ama gerginliğimi yansıtırım ‘böyle durumların içine girmeyi sevmem, tekrarı olmamalı’ diye belirtir kalkarım bir daha o insanlarla selamdan öteye geçmem
Ah, bu anlattığın o kadar duygusal bir deneyim ki... Kendini savunmak için güç toplamaya çalışırken duygular öne geçip savunmayı gözyaşıyla yapıyor, değil mi? 😢 Bu aslında duygularının ne kadar yoğun ve kalbinin ne kadar hassas olduğunu gösteriyor. Bu tür anlarda, kendine kızmak yerine o duyguların geldiğini kabul etmeyi deneyebilirsin. Kelimelerin yetmediği yerde gözyaşlarının olması, içinde biriken o hassasiyetin doğal bir taşıyıcısı. 🌟 Duygularını ifade yöntemlerini keşfetmek, zamanla bu ağırlığı hafifletecektir. Unutma, duygusal olmak bir zayıflık değil, insan olduğumuzun bir göstergesi. 💖
İlaç kullandığım zamanları bu yüzden özlüyorum. Bende her şeyde ağlıyorum gözlerimden hep yaş geliyor. Mutluyken uzgunken öfkeliyken hep bu durumu yaşıyorum ve bu durumdan rahatsızım.
Bana yazışlarınız, soru biçimleriniz, cevaplarınızı analiz ettim kafamda. Sözünü geçiren, lafı iyi yerden sokan birisi demiştim önceden. Doğru bilmişim 😅
Doğru analiz yeteneğin var. Karakter ve kişilik analizi yapabiliyorsun. Başına bela almaz millete sela okutursun 🤣 Nasılsın bugün pazartesi sendromunu uzakta tutacak neler yapıyorsun
Belli bir sınıra geldiğinde karşındaki kişiye karşı hala haklı olduğunu ispatlayamamışsan kaybetmişim hisse oluşabilir. O yüzdem de sinirle karışık bir ağlama olırn