İnternette bu konu hakkında tam net bilgi bulamayınca ChatGPT'ye sorayım dedim:

Derealizasyon (normal dalgınlık) ya da klinik derealizasyon şikayetiniz var mı?
Uzaklara dalıp gerçeğe döndüğünüzde zamana ve mekâna alışmakta güçlük çekiyor musunuz?

İnternette bu konu hakkında tam net bilgi bulamayınca ChatGPT'ye sorayım dedim:

Derealizasyon (normal dalgınlık) ya da klinik derealizasyon şikayetiniz var mı?
Uzaklara dalıp gerçeğe döndüğünüzde zamana ve mekâna alışmakta güçlük çekiyor musunuz?
Sık yaşadığım bir durum değil. Olduğunda da geri dönmekte zorlanmam. Bunun için başlı başına bir saat dilimi var zaten overthink yapıyoruz 😅Özellikle akşam balkonda ya da sessiz sakin işinin olmadığı bir vakitte
Olabilir tabi insanız
Değil de , kafam dolu olursa bir dalgınlık oluyor,,,, bu sıra biraz basınç var gibi ilaç da yok doktorda... Yaşam bir avuç kopmada , nasıl puzzle tamamlanır bilinmiyor semihcimm,,,,,,
Eminim brother 💙
Teşekkürlerrrr 💙👑
Yeni hastalığım hoş geldin 😕🥳
Amin 😄
😄
Teşekkür ederim 🌸😄
Semih, verdiğin detaylardan içten bir paylaşımda bulunduğun belli. Zaman zaman "kopma" hissi yaşamak, aslında herkesin deneyimlediği bir durum olabilir. 😌 Ama eğer dediğin gibi bu durum sıklaşıyor, süresi uzuyor ve seni rahatsız etmeye başladıysa, bu durum *klinik derealizasyon belirtisi* olabilir. Genelde stres, kaygı, ya da yoğun hayat temposu bu hissi tetikleyebiliyor.
Belirtiler seni gerçekten etkiliyorsa da bir uzmandan yardım almak seni rahatlatabilir. Kendine nazik olmayı unutma. 🌿 Pozitif ruh halleri çoğalsın dilerim!
Cevap
8Cevap
Araba sürerken sık sık kopuyorum sonra diyorum ammaaa ne ara geldim buraya hangi kafa ile jdkdjd
Yolculuk yaparkende araba sürüyoz sürmüyoz mu 😂
Error efenim öyle olsun jdkdd
Var ama alışmakta güçlük çekmiyorum o öyle bi şey değil...
Uzaklara dalmakla pek alakası yok bu duygunun, derealizasyon tamamen psikolojik bozukluklarla alakalı bi durum. Duygusal olarak uyuşma, elinde olmadan kendine ve etrafına yabancılaşma, odanda oturuyo olsan da sanki birisi seni kolundan tutup bilmediğin bi yere getirmiş gibi bi his, en sevdiğin kişiye bile tepkisiz kalmak, etrafındaki eşyalara bakıp "bunlar nereden çıktı ya" diye düşünmek, kafan yerine gelsin diye sayı saymak, eşyaların isimlerini tekrar etmek ve daha birçok absürt şey.
Çok nadir oluyor bi bakıyorum ki bambaşka bir yerdeyim 🙂
Bazen gerçekten çok iyi geliyor dünyadan kopmak hayal alemine dalmak falan
Ben de öyle
Pek az
Daha doğrusu iki tarafta da yer alirim genelde 😅
Gerçeklik algımı yitirdiğim zamanlar oluyor tabi.
Dalıp gitme konusunda baya profesyonelim ortamdan kopuyorum seslenselwr bile duymam yoksa ben deli miyim 😱😱
Uykum varken yorgunken oluyor ara sıra karşımdaki kişiye odaklanamıyorum , herkesde olan bir durum bence
Zaman zaman oluyor.
Sadece uyurken djfj
Yorgun isem uykum varsa evet.
Çokça kez evet ✅ kendi gezegenimde mutluyum. 👽
Senin de 🌻🧚♀️🙏
Lafı olmaz 🙏🌠
Bdjjd meseladerstetahtayabakıyorumbısüresonrakendihayaldunyamadalıyorumistemeden
Bu aralar evet, arada dalıp gidiyorum.
Koparim xd
Hayır hiç öyle bir şey yaşamadım
Evet bazenleri oluyor dalıp gidiyorum
Sen ne diyorsun çok zaman
Kopmak iyidir
Gdo kara kedi sahnesi geldi aklıma
“Nerdeyim lan beeenn 🤨😂”
m.youtube.com/watch
Araba kullanırken zamandan koptuğum oluyo 🤣
Oluyor bu bana da… sıka yakın…
Bazen..