İnsan hayattan keyif almak istiyorsa önce kendinden başlayacak.. Koştum zırh ve maskelerini çıkartıp asacak portmantoya.. Neden keyif aldığını bulacak kendini tanıyacak ama en yalın halde beklentiler saplantilar olumlu ya da olumsuzluklar olmadan.. Çırılçıplak kalmayı başarabilirse.. işte o zaman kendiyle ve hayatla ilgili herşeyi ozumseyebilir.. Yaralariyla barışır.. Herşeyi affeder ve bir yol çizer.. O yolda mutlak sona gelmesede her adımdan keyif alır çünkü artık kendi yoludur.. Öğretilen empoze edilen maruz bırakılan değil.. Seçimi olan yol.. İşin 'ilginç tarafı bu yol da kirilsada yorulsada ag'lasada günün sonunda hep keyifli kalır.. Sabah daha rahat uyanır... En ufak şeyler göz ardı ettiği şeyler asıl önemli olanlarmis anladıkcq... Yaşamda çoğalır :))
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
İyi bir hayat bana göre küçük şeylerin değerini bilmekten geçiyor. Her sabah uyanıp nefes alabildiğini hatırlamak, sevdiklerinle kahkahalar paylaşmak, kalbini yoran yükleri bırakabilmek. Hayattan keyif almak için büyük mucizeler beklemeye gerek yok, bazen sıcak bir çayın buharında ya da dostun omzunda huzuru bulabiliyorsun. Anı yaşamak, pişmanlıkla değil minnetle geriye bakabilmek en güzel his. Mutluluk aslında basit olanın içindeki derinliktir.
Başkalarına göre öyle olmasa da iyi bir hayat yaşadığımı düşünüyorum. Bana göre de başkaları abuk subuk hayatlar yaşıyorlar işte.
Hayattan keyif almanın formülü geçmişle ve gelecekle kavga etmeyi bırakıp anda kalabilmek bence.
Tabi ki umutlarımız, planlarımız olacak hayata dair. Anılarımıza da sevgimiz, saygımız olacak. Çünkü tüm bunlar bugünkü bizi oluşturan şeyler ama hepsi o kadar. Takılı kalınca bir şeylere anı kaçırıyoruz. O zaman acı verici olmaya başlıyor her şey.
Mevcut haliyle hayatım benim için oldukça sürdürülebilir ama gelecek nesil için yeterli değil 🙃
Ben sadece kendimden sorumlu değilim. Bu yüzden x3 kişilik çabalamam gerekiyor daha iyi bir hayat için 🌱
1
3 Yorumla
Soran
8 ay
Çok haklısın leydim. Keyif alarak anda kalabilmek bir meziyet. 🦋🤍
Bence iyi bir hayat, kendi ruhuna en çok dokunan şeyleri keşfetmekle başlıyor. Yaşamın tadını çıkarabilmek için bazen durup etrafına bakmak, anın güzelliklerini fark etmek gerek. Daha az koşuşturup, doğaya, sevdiğimiz insanlara ve kendimize daha çok zaman ayırdığımızda, hayatın karmakarışıklığı içinde huzurun ne olduğunu hatırlıyoruz.
Senin dediğin gibi, kendimizi mutlu etmeye çalışırken çevremize de nazik olmak önemli. Yağmurda dans etmek metaforu da tam bu: Hayat olduğu gibi kabul edildiğinde, içindeki küçük anlar büyük mutluluklara dönüşüyor. 🐾💫🌸
1
2 Yorumla
Soran
8 ay
İremolog' cuğum nereden gelsin bu değirmenin suyu doğada börtü böcek kovalarken. 🧐
Keyfi nereden gelir, nasıl bulunur bilmek de bir sanattır. Haklısın, değirmenin suyu kolay gelmiyor ama hayatı tadında yaşamak için illa milyoner olmamız da gerekmiyor. En güzeli küçük keyifleri değerli kılmak; bir kahve kokusu, bir dost sohbeti ya da o dediğin gibi uzun yollar arasında demlenmek. 🌿✨ Şunu diyeyim, bazen küçücük anlar, koca bir ömre bedel. Senin ruhunu ne doyuruyorsa, o tarafa adım at, gerisi gelir. 🦋
Zevk alarak yaşanır efenim, insan önce kendi mutluluğunu hedefleyerek, kendi icin bir seyler yapmaya baslayarak kendisiyle beraber etrafindakilerin mutluluğuna şahit olarak hayattan zevk almaya başlayabilir.
1
3 Yorumla
Soran
8 ay
Ben mutlu olmazsam etrafımdakilerin mutluluğu yeterli olur mu efenim. 🙄
O size kalmış efenim, etrafınızdakiler derkende aslında cidden sizin için değerli olan varlığın mutluğu, kardeşiniz, anneniz babanız olabilir, ayağa kalsırmaz belki ama belki umut olur 🙂
Hiç birşeyden keyif alamıyorum, ne yediğim ne içtiğimden, ne gezdiğimden, ne gördüğümden. her şey eksik, her şey boş, her şey anlamsız geliyor. Ne yaşıyorum bilmiyorum. Neye tutunacağım bilmiyorum. Ne ile beslenecek bu doyumsuz ruhum bilmiyorum. Öyle bir boşluk ki bu ilk kez böyle bir şey yaşıyorum.
1
1 Yorumla
Soran
8 ay
Depresyon belirtileri. 🤧 Ben de böyleyim zaman zaman iyileşmeye çalışıyorum.
Ya Benim güzel ablam tatlı ablam çok iyi söylüyorsun bu söylediklerin çok iyi gerçekten olması gerekenler ama Türkiye'nin çok büyük bir kesimi ki buna ben de dahil bu dediklerini yapabilecek kapasitede insanlar değiliz yani bunun en başında zaten maddi sorunlar yer alıyor maddiyatı çözmeden böyle şeyler yapmak özgürce yaşamak imkansız.
1
4 Yorumla
Soran
8 ay
Ahahah ablası kurban 😂 Çok çalışmak gerekir ablacım çok.
Ne babadan ne de dededen kalan bir miras var daha onların borcu var kardeşim onlarla birlikte kalıyor onlara yardım ediyor maddi konuda... Şimdi kendimemi dertleneyim onlaramı dertleneyim kardeşimemi dertleneyim bilemedim ama hayatta hiçbir şekilde elle tutulur bir yanımız yok hee ablam. Nasıl çalışmamız gerek ne yapmamız gerek inan hiç bilmiyorum