Çalıkuşu Feride'nin dediği gibi:
"Bu hayatta yaptığım en iyi şey uzaklaşmak. Kin gütmem, hesap sormam, çirkinleşmem, zorluk çıkarmam. Sadece uzaklaşır ve soğurum."

Çalıkuşu Feride'nin dediği gibi:
"Bu hayatta yaptığım en iyi şey uzaklaşmak. Kin gütmem, hesap sormam, çirkinleşmem, zorluk çıkarmam. Sadece uzaklaşır ve soğurum."

Kin nefret gibi duyguları barındırmam bir yanlış yaptığında ya da gitmek istediğinde sorgu sual etmem pek, gitmek istiyorsa uğurlar olsun diyoruz arkasından su falan da dökmüyoruz devir tasarruf devri ve ben israfa karşı biriyim.
Ayrıca belirtmek isterim, hatasını anlayan ve yaptığı yanlışın farkında olan insanlara karşı her zaman olumlu ve ılımlı yaklaşım sergiledim.
Ha dersen hak ediyorlar mı orası beni pek ilgilendirmiyor. Ben insana insan olduğu için şans verebilmesi gerektiğine inanırım, çünkü insanoğlu her zaman hata yapmaya yatkındır ve yapacaktır...
3 evresi var.
1. evresi kırmadan ima ederim.
2. evresi bariz şekilde gösteririm ama yine kırmadan.
3. evresi ise hakaret etmeden gayet güzel şekilde lafı gediğine oturttururum.
Bundan sonrada hala değişen bir şey olmuyorsa geçmiş olsun.
Kırmızı çizgi çizilir ve o kırmızı çizgiyi kimse yok edemez.
Şöyle söyleyeyim elimden geldiğince karşımdaki insanla sorunları çözmeye gayret ederim ama karşımdaki insan buna gayret etmiyor ve bana karşı saygısızlıkla kalp kırmaya devam ediyorsa ben de ona göre davranırım
Benim kalbim inanılmaz affedici, zihnim asla unutmasa bile. Yani niye böyle bilmiyorum. Tabi ki hata çok büyük olduğunda kalbim de affetmez, mesafe koyarım silerim vs. Ama biri beni kırdığında ya da küçük bir hata yaptığında eğer özür dilerse ya da özür dilemeyi de geçiyorum, bana iyi davranırsa kalbim yumuşuyor istemsizce. Bunu gerçekten hiç istemiyorum ama elimde olmayan bir karakteristik özelliğim. Bu yüzden çok kez defalarca kırılmaya devam edildim.
Her insanın kırıldığında verdiği tepki farklıdır, bu tamamen karakter meselesi. 🌿 Feride'nin bakış açısı olgun ve şık bir tavır. Aslında uzaklaşmak, kin tutmaktan ya da hesaplaşmaya girişmekten daha sağlıklı. Kendi huzurunu korumak için o mesafeyi koyabiliyorsan, bu senin için doğru yol olabilir. Çünkü bazen boşa harcanacak zaman ve enerji, asıl kaybedilmeyecek şeylerdir. 💫
Cevap
39Cevap
Ne kadar kırılsam da mesafe koyamıyorum maalesef, çünkü cidden değerli oluyor karşımdaki kişiler. Mesafe koymuşsamda zaten iş işten geçmiş oluyor.
Sevdiğimi affederim, kırıldığımda mesafe koyarım ama uzun sürmez..
Mesafemi koyar uzaklaşırım...
Affetmem ben
Mesafeyi bir daha asla duzelmeyecek şekilde koyarım aynı ortamda da olsam laflar da denk gelse bende tık olmaz bu soguma değil kin değil düşmanlık değil icimden gelmez artık
Koruma diyelim
Yok affetme kotamin yıllar yıllar önce son kullanma tarihi doldu artık yapılan yanlış beni etkileyen bir şey ise asla arkama bile dönmek beni kaybetmekten korkan insan o sularda gezmez gezdiyse de yolu açık olsun the end
Uzun süre sabrederim. Fiziki tepkiler olmaya başladı. Baş ve boyun ağrısı gibi. Öğrenmek zorunda kaldım mesafe koymayi.
Konuya bağlı. Genelde sorun üzerine konuşuyorum ama çoğu zaman karşı taraf çözümcül yaklaşmıyor o yüzden uzatmadan gidiyorum.
hataya göre durum değişir ama kırılacak noktaya gelmişse kimsenin haddi değil beni kırmak incitmek silerim arkama bile dönüp bakmam
Yapılan hataya ve kişinin benim hayatımdaki yerine bağlı olarak değişir.
Kırıldığımda yeter ki gönlüm alınsın, hemen affederim kimseyle uzun süre küs kalamıyorum
Mesafe belirlenir ve karşıya yansır affediciyim ama gönlumun alınmasını beklerim
Affederim ama kalbimde yıllarca kalır unutmam
Kimseyi affedesim yok. Herkesi ilk hatasında çıkartıp atmak çok hoşuma gidiyor
Affediciyim ama beni üzen oluyor genelde hain alçaklar 😄
Mesafemi koyarım zaten içimden yakın olmak da gelmez kırıldıktan sonra
Kırılınca mesafe koyarım. Kırdığımı bilir açıkça söylerim
Adamına göre muamele.. kim nasıl gelirse oyle karşılanır.. kadın erkek farketmez..
Affetmek de bi yere kadar sürekli aynı şeyi yapıyorsa mesafemi korurum
Mesafe koyarım çünkü bazı şeyler unutmak zaman alır.
Affedici değilim ne yazıkki... Sert kalıplarım var bu konuda ... Bu durumdan hoşlanmasamda
Birinin bana küs olmasına dayanamıyorum. Huzursuz oluyorum
Çoğunlukla affediciyim. Bu tekrar ederse soğur uzaklaşırım.
“Dal rüzgarı affetse de kırılmıştır bir kere” derim ben
Direk siliyorum acımam yok , yaptıysa tekrar yapar hatta yüz bulur daha fazlasını yapar, affedici ya da mesafeci degilim direk siliciyim.
Ben sevdiğim insanları ne yaparsa yapsın affedecek bir sebep buluyorum
Kötü mü bilmiyorum ama hemen yumuşuyorum dayanamiyorum.
Affedici olmanın hiç iyi yönünü görmedim o yüzden mesafe koyuyorum artık
Affediciyim özellikle sevdiklerine karsı. Mesafe koyuyorsam benim için önemsiz biridir..
Mesafe koyarım çünki eskisi gibi sıcak davranamıyorum , soğuyorum.
Mesafemi koyarım. Çaba varsa affederim
Affedici bir yapım var
Kırıldığım an mesafe koyarım 😚
Mesafeciyim hatta çin seddi 🤣
Mesafe koyarım
Fazlasıyla affediciyim (bi yere kadar)
Kırıldıktan sonra eskisi gibi olamazsın
Direkt mesafe
Kırıldığımda mesafemi koyarım.
Benim en kötü özelliğim bu belki affetmemem...
https//youtu. be/xpAKngFJ4-o? si=nWvKV7BtGzAZs1Zr
Affedici değilim. Mesafede koymam. Direkt silerim
Kırıldığımda belli ederim
Bir süre mesafe koyar sonra affederim.
Bi yere kadar çok affediciyim
Affediciyimdir ama sinirimin geçmesi lazım
Affediciyim keşke olmasam diyorum bazen
ikisi de mümkün bende
Artık aff etmiyorum.
o kişiye göre davranışlarına göre degişir
Bir süre izlerim, aynı hareketler devam ederse uzaklaşır ve buz gibi soğurum.
Affediciyim
Mesafemj koyarım
Evet bende kin gütmem ama mesafe koyarım
Afetneli
Koyarım
Affediciyim
Mesafe iyidir.
2 kezden fazla etmem
Affederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?