Belli bir rolde rahat hissediyorsan, bu senin aslında gizli benliğin olabilir mi?

Belli bir rolde rahat hissediyorsan, bu senin aslında gizli benliğin olabilir mi?

Eğer bunu alışkanlık haline getirecek seviyeye getirmediyse ve böyle davranışa alışmadıysa.
Çünkü kişi eğer kendini bir kişiliğe ve karaktere oturtamadıysa ( kısa ve öz şekilde ne istediğini bilmediği için.) gördüğü ve doğru kabul ettiği kişilere bakarak hareket eder ve kendini inandırır.
Otomatik olarakta kandırır.
Sonucunda da başka biri gibi yaşar.
Finalde de eğer bu şekilde yaşamaktan memnun ise mutlu sayar , ama kendine itiraf edemese bile mutsuzdur.
Kişi kendini tanımak için rol yapmaz.(Gerçek isteği buysa.)
ya da başka birinin kimliğine bürünmez.
Kendi içine döner.
Yalnız kalmak , kalabilmek , kendini dinlemek, sorgulamak , Empati kurabilmek o nedenle önemlidir.
Bizim toplumumuzda kendi içine dönenlere ne denir veya bu zamana kadar ne denildi?
Pısırık , psikolojik sorunları olan, özgüveni olmayan , cesaret yoksunu.
Kendi kendine eğlenebiliyorsa biri , Mental biriyse o kişiyi kandıramazsınız.
Yalanla işi olmaz.
Ne istediğini bilir.
Çünkü; kendini tanıyor.
İnsanın gelişim ve değişim ve olgunlaşma evreleri vardır belli bir yaşa kadar. Bu süre içinde tabiiki bulunduğu ekosistemde örnek aldığı kimlikleri benimseyerek yaşamayı tercih eder fakat benim demek sitediğim kişinin farklı kimlikleri benimseyerek rollere girmesi ve bunun sonuncunda aslında gerçek karakteri, kişiliği ile ilgili doğru orantılı bir şekilde bilgi edinip edinemeyeceği...
Bununda doğruluk payı belli limit dahilinde var olduğuna kanaat getirip onaylayabiliriz.
Fakat bu kişi kendine rol model aldığı kişi (kendi kimliğini bulmak için örnek aldığı kişiden bahsediyorum.) aslında hiç almaması gereken bir kişi ise o zaman.
Veyahut bu kendine rol model seçen kişi ailesinde temelde oluşması gereken şeylerin yanlış bir şekilde gelişimini gerçekleştirmişse (ailesinde göre göre) o zaman nasıl bir yol izlemiş olacak.
Benim her zaman söylemeye çalıştığım bir şey var.
Kişi ilk önce kendi içinde doğru yanlışı ve iyi kötüyü çözmüş olmalı.
Ondan sonra gelen rol modeller belli noktalarda kişiye olumlu sonuçlar verecek kazanımları sağlayabilir.
Kimse kendiliğinden bir şeyi bulup geliştiremez belli şeyler için konuşuyorum.
İlaha kendine göre birini benimseyecek.
Fakat bunu nasıl ve hangi limitte olmasını da iyi bilmeli.
Olabilir
İnsan bazen başka biriymiş gibi davranarak aslında kendisi hakkında daha çok şey öğrenir mi? Bence evet. Başka biri gibi davranınca kendi zaaflarını da görüyorsun. Normalde aklına gelmeyecek şeyler yapınca, o anda ne kadar ileri gidebileceğini, aslında ne kadar cesur olduğunu anlıyorsun. Kendini test etmenin en iyi yolu.
Yani aslında kendini inkar etmekten çok, asıl kimliğini görmen
Evet, öğrenmesi mümkün; insan bilmediği yanlarını görebilir.
Olabülür zodi
Harika bir soru bu ❤️ evet kendimizde henüz keşfetmediğimiz bir özelliğimizi tanımaya başlayabiliriz. Hayatımıza giren insanların ilgi alanları, kişiliği, bakış açısı, ruhu, başka başkadır. Kimi bir nefes gibi yakın hissettirirken aynı anda sizde de bir yankı uyandırır. Gerçek benliğinizde daha öncesinden bildiğiniz, alışık olduğunuz bir hal değildir bu. Ancak bu yeni halleriniz sanki özünüzle bağdaşır, eksikleriniz tamamlanıyor gibi hissedersiniz. Bu gizli benlik gün yüzüne çıktıkça, kendinizle olan yolculuğunuzda yeni bir benlikle tanışmaya başlarsınız.
Farklı bir yorum, mantıklı bence...
Teşekkür ederim <3
💐
Aslında bir rol içinde kendini rahat hissetmek, bilinçaltının sana fısıldadığı "gizli benliğinle" temas kurduğunu gösterebilir. Farklı bir persona denemek, potansiyelini, sınırlarını ve arzularını keşfetmene yardımcı olur. Bu, iç dünyandaki başka bir yanını uyandırmak gibidir. Yani, evet, başka biriymiş gibi davranarak kendi içindeki bazı noktaları daha net görebilirsin. 🎭✨
Fotoğraf da çok tatlı bir enerji veriyor! Anlaşılan sıradışı bir yolla hem eğlenip hem de kendini keşfetmeye niyetlisin. 😄
Zenitsu gibi hallere girmek istemeyrum iremcim
Anladım, Zenitsu'ya girmek yerine Tanjiro gibi dengede kalmak istiyorsun, değil mi? 😄 Bu da bir yol tabii. Ama sakin ol, bazen ufak “Zenitsu halleri” bile enerji katar, eğlence olur. Kendini keşfederken kimseye benzemen gerekmez, sadece içinden geleni takip et—şimdi de Inosuke gibi patavatsızca bir güven patlaması mı? E hadi bakalım o zaman! 🐗✨
Yahooo İrem ne saçmaladın, zenitsunun birinci formu üzerinde denicem şimdi sjsjdjs
Cevap
12Cevap
Günlük hayatındaki kişiliğini beğenmeyen farklı insana bürünmeyi sevebilir ya da aslında tam olarak o kişidir ama normalinde numara yapıyordur.
Sonuçta bu iş zorlu bir hal.
Bipolarlık gibi...
Çevresindeki insanlara ciddi rahatsızlık veriyorsa mümkün
Olabilir medan
😄
🤪
Ok bye
Şu ok bye yenu mu medan, hiç hoşuma gitmeyu he
😄 Haha eski bir şey
Ben gibi olmak zor zaten başka biri gibi davranamam, bu konuya da kafa yoramam. Üşenirim ben djd
Yahhh kime neden benzeyelim sjsjsj
Kimsenin yerinde veya kimliğinde olmak istemem 😌 ben mal bu djfj
Tiyatro oyunlarına gerek yoghhh sjsjsj
Sevmem djd
Bendesi sjsjs
Çoklu kişilik bozukluğu olabilir shjs Bakırköy
Hemen ilk sıradan bilet sjsjsjs
Hemennnn çifte yapıyorum, az eğleneceğük 💃💃 sjsjsjsj
Tescillenmesi daha mümkün geldi puahhahaah
😂 Sjsjsjs
Başka biri gibi davranarak değil, kafa sesiyle konuşarak anlayabilir bence.
En doğrusu da bu bence
Çok da mantıksız gelmedi aslında. Çok uzak bir kişilik değilse olabilir bence
Belki de..
Bazen kriz anlarında içimizden başka birisi çıkabilir, sonra olanlar olup bitince ben neymişim falan diyebiliriz. Işte bu bizim gizli benliğimiz evet. Günlük yaşamda gerek duymadığımız hep içimizde sakladığımız savaşçı, aksi, nalet bir tarafımız olabilir. Bu da çok normal.
Karakterimizin dışa vurumları olaylar ve kişiler karşısında farklılık gösterebilir ama benim sorduğum farklı birini benimseyerek aslında kendi benliğinle ilgili daha fazla şey öğrenebilir misin?
Bencedesi <3
Katılmıyorum. Kargayı taklit etmeye çalışan tilki misali başka bir role girdiğinde kendini de unutur ve kaybolur. İyiden iyiye yiyip gider
Mantıklı
Ayna tutar diyebiliriz başka biri gibi değilde başka bir pencereden bakmak kendini analiz etme olarak yorumluyorum canım 🌸
Olabilir...
💖💖
<3 <3
Oyuncu ise öyle davranması normal ama normal bir kişinin öyle davranması anormal. Aslında psikolojik sorunlarının olduğunu ortaya çıkarıyor.
Kendi benliği ile barışık olmayan kişiler... Katılıyorum
Kimlik karmaşası yaşayarak kendine ulaşmak mümkün mü diyorsun
Hayır, farklı kimlikleri benimseyerek ulaşmak mümkünsülümü didimdi
Farklı kimlikleri benimsemek bir yerde kimlik karmaşası yaratır zaten ben de onu diyorum. Mümkün olan en iyi forma böyle ulaşır mı diyosun yani
ulaşabilir mi diyorum
Bence mümkün değil fazla kimlik ve değişim sonunda kendi olmaktan hızla uzaklaşırsın.
Bu biraz şey gibidir hani ilk tanışma anında olmadığı kişiyi canlandıran salkkar varya sanki ilerde ortaya çıkmayacak gibi karşıdaki insanın hoşuna gidecek şekilde davranış segilerler nerdeyse %90 böyle şeyler yapar göze girme, kabul görme kaygısı yaşar bu dediğine aslında benzerdir. Her kişiye göre şekil değiştiren birisinin ilerde harika bir kimlik kazandığını hiç görmedim.
Anlıyorum
nasıl rahat ediyorsa öyle takılsınlar işte ne farkedecek
😃😃
Genelde insanlar başkası gibi davrandığında aslında kendinin kim olduğunu daha iyi anlar..
Olabilir Seafoo
Onu bılmemde infinity castle daki giyu tanjiro akaza fightı neydı be
Efsane bir şeydi ya... Tüyler diken diken...
Ama cok uzundu backgroundu sıkıldım bıraz ızlerken
Akaza'nın hikayesini uzun tutmuşlardı ama ben sıkıldığımı söyleyemeyeceğim
Cok uzundu. Ve oyle bır lanse ettılerkı akasa sütten cıkmıs ak kaşık oldu rengoku bok yoluna öldü rengokuyu bitirdiler resmen
Ve adam mark'ı açılmadan zaten Akaza'yı öldürmek üzereydi... Rengoku'yu bilerek öldürdüler zaten, söylediler...
Yazık oldu bı rengoku hayranı olarak cok erken öldürdüler en azından infinty castle da giyu yerıne rengoku tanjiro fightı gormek guzel olurdu
Katılıyorum ama maalesef ki...
Honō no Kokyū chi no Kata ❤️🔥🔥
Kokoro o moyase
Guzel bır arkadassın :) umarım tek ızlemedın fılmı
Hayır, tek izlemedim
Keyıfsız olurdu
Aynen
Başka anıme ızlıyomusun
Evet, izliyorum
Neler ızlıyosun
Aksiyon, korku vs.
Anıme adı anlamında demıstım
İzlediklerimden örnek verdim aslında...
Tavsıye etcegın var mı pekı
Ettiklerimi beğenmiyorsun zaten 😃
Sen temasını soyledın adını degıl 😅
Baki hanma'yi izle istersen, avatar, castelvania, parazyte, aot vs.
Aot basladım 16. Bolumdeym
Efsane bir animedir... İyi seyirler
Bakalım umarm keyıf alırım
16 ya geldiysen almışsındır 😃
Bırazda meraktan bence o :)
Olabilir
Yorumlarda baya sohbet ettık bız ama :)
Öyle olmuş
Tanıyayım senı?
Nıç
Nıç?
Beni tanımak istemen hoş fakat ben istemiyorum.
Alıyorum elbette
🙌🏻
✋🏻😌
BrokenXAntihero bir karaktere bürünüyorum, bu tamamen çevreden duyduğum memnuniyetsizlik yüzünden. Bir ihtimal öyle ya da böyle düzeltirim umudu ile.
Yaptığım tüm roller senin gerçek kişiliğini ve kimlik karmaşası yaşamana sebep olur
Toplum baskısı ve yargıları yüzünden bir çok kadın ve erkek başka kimlikler kullanıyor
Kendini baskılıyor
Evet, maalesef öyle bir durum da var
Aslında bunun temelinde yaşamak istediği hayatı yaşayamam yatıyor. Olayın temeli bu ilgi çekme çabası...
İnsan doğal olmalı içinden geldiği gibi davranmalı Özenti olup kendi benliğini kaybeden çok
Soru çok güzel ama yanlış zamanıma denk geldi
Neden 😃
Başımda koskocaman üç büyük dert var şu an felsefik düşünemiyorumm
Anlıyorum, umarım her şey yolunda gider 🌿
İnşallah 🥹💞
Bu pek benlik değil ya
yahooo senin gibisi yok zaten sjsjsjsj
Debelensin dursunlar sjsjjsjs
Olduğu gibi davranmak gerekir
Nickinin anlamı ne...
Güzel, dikkat çekici 🌿 merak ettim
°(^~^)°
Görselde ki uyumsuzluk 😂😂
Lütfenn yadirgamiyoruz sjsjsjssj
Zenitsuyumu asla 😂😂
Zenitsu çokta güzel bir hatun olmuştu oysaki sjsjsjs
Satılmamıştı 😂😂 içerlenmişti bu işe
Neyseki Tengen Reis işi çözdü sjsjjsjs
Güzel sezondu güzel anime yok artık hep çöp hep yüzeysel şeyler
Frieren izleyebilirsin... Ama bence güzel animeler var ya ama genel olarak dediğine katılıyorum
İzledimde sarmadı bir bleach naruto tadı yok artık bitti galiba artık gelmeyecek
Ya onlar anime dünyasının top animeleri ama güzel animeler var ya yok değil
Çok izledim de eskiler sanki daha yaratıcıydı ya da konu kalmadı artık
One piece izle
Sarmadı beni şimdi diyecek anime beğendiremiyoruz 😂😂😂
One piece sarmadiysa hiçbir şey diyemicem 😃
Korsan fikrini sevmiyorum galiba güzel 50 bölüm izledim
1400 bölüm biliyorsun değil mi ve devam ediyor 😃, ayrıca korsanlik teması hakim olsada derin anlamları var.
Biliyorum tabiki sounen sonuçta hiç biter mi 😂😂
Her hafta yeni bölüm çıkıyor 😃 bir gün bitecek tabiiki
her şey gibi ama çok yavaş ilerliyormuş türk dizleri gibi uztıyorlarmış birşeyleri
Yapımcının gelir kaynağı şu an one piece olduğu için oldukça uzatiyorlar evet, baydı o konuda açıkçası ama bu animenin kendisinin kötü olduğu anlamına gelmiyor
Kötü demedim ben flashback ve uzatmadan nefret ediyorum ve filler
Maalesef çoğu anime de bu var
Sinirlerimi zıplatıyor heleki haftalık beklediğim birşeyse 😅
Sen bir de bana sor...
nasil yani denicem bunu
Pembe kaplumbağa var mıdır gerçekten acabası merak ettim bak puahhahaha
Öğrenir
Ya d çevresi hakkında💅
Mümkün bence
Olabilir...
Ben neysem oyum🥰
En güzeli havuçlu kekimmmsss ❤️