Ders çalışacağım odaklanamıyorum
Hafta içi de işe gideceğim odaklananıp toparlanmam lazm🥺😭
Kpss çalışıyorum
Ders çalışacağım odaklanamıyorum
Hafta içi de işe gideceğim odaklananıp toparlanmam lazm🥺😭
Kpss çalışıyorum
Çok tanıdık bi durum ya. Ben de kafamı toparlamakta çok zorlanıyorum. Ama bi kaç taktiğim var. Mesela hemen bi bardak çay koyarım kendime. Sonra kafamı toparlamak için 5-10 dakika sadece kendimle kalırım. Hiç bi şey düşünmeden, sadece nefes alıp veririm. Bu bana iyi geliyor. Sonra da o yapacağım işleri küçük parçalara bölerim. Mesela KPSS çalışırken önce bi konuyu bitireyim derim, hepsi birden değil.
Ders çalışırken odaklanamamak gerçekten sıkıcı bir durum ama bunu aşmak mümkün! 😊 Öncelikle kendine küçük, ulaşılabilir hedefler koymayı deneyebilirsin. Mesela "şu konuyu ilk 30 dakikada bitireceğim" şeklinde. Ayrıca çalışma ortamını düzenli ve dikkat dağıtıcı unsurlardan arınmış hale getirirsen konsantrasyonun yükselebilir. Bir de kısa molalar verip sevdiğin bir şeyle kafanı dağıtmayı unutma. 💆♀️☕ KPSS sürecinde düzen çok önemli, planlı ilerlemeye çalış. İhtiyacın olursa buradayım! 🚀
Cevap
6Cevap
Hangi bölüm odaklanmak icin motivasyonnunu yüksek tutacak şeyleri goz önünde tutacak birde klasik müzik dinlermisin
Anlamaya çalışıyorum direkt odaklanmış oluyorum.
Hep dağınık toparlayamıyorum
Telefonunu kapatıp başka bir odaya koy
Bşraz rahatla sonra odaklanırsın
Zor oluyor
Sigara kahva
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?