Müdahale edemiyorum, çare olamıyorum o zaman bir içim burkuluyor üzülüyorum...
Bir insanı kumardan nasıl kurtarabiliriz fikir verebilicek olan var mı? Deneyen sonucunu alabilen?
Müdahale edemiyorum, çare olamıyorum o zaman bir içim burkuluyor üzülüyorum...
Bir insanı kumardan nasıl kurtarabiliriz fikir verebilicek olan var mı? Deneyen sonucunu alabilen?
Sevdiğim insanlara zarar geliyorsa evet üzülüyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama bazen senin elinden bir şey gelmez o zaman daha fazla üzülüyorum. Kumar da onlardan birisi. Bağımlılık. Geçmek bilmez.
Kumar ve alkol tamamen başka bir şey.
Biraz uzun oldu üzgünüm
asla vazgeçiremezsiniz, o lanet hastalık gibidir, ne "dur yavaş yavaş azaltıyorum"demelerine ne de başka sözlerine asla itiabr etmeyin,,, gençliğimde arkadaşım kumar bağımlsıydı ısrarları sonucu bende onunla gittim uzkatan izliyorum masayayaklaşmak yasak, genç bir delikanlı sürekli sürekli kaybediyor ama "sürekli!!! neyse sonunda kalktı gitti 15 dk sonra geri geldi elinde iki tane burma bilezik kumarhane sahibi aldı para verdi vs bu oyuna oturdu yine kaybetti kalktı gitti, kumarhane sahibi yanımıza geldi anlattı nişanlısının bileziklerini gecenin o geç saatinde almış gelip yine kaybetmiş, ben de yatırım amaçlı satın aldım onları, sabahladık saat 09.30 civarı baktım genç bir kadın içeri girdi ve kumarhane sahibine yaklaşıp durumu sorunca kız ağlamaya başladı, üzüldüm çıkarıp bilezikleri iade edip düğün hediyem olsun dedim... kız almadı ve emin olmak için geldim öğrendim ayrılacağım dedi ve gitti...
bir başka arkadaşım zamanında evine yemeğe davet etti, o da evli o zaman bende gittik kapıyı eşi kızı açtı o yok... dedim nerede şimdi gelir az işi varmış, o zamanki eşime dedim kalk arabaya bindik kumar oynadığını bildiğim kahvenin önünde durdum, indim baktım oynuyor omuzuna dokunup beni bir daha arama sorma dedim ve bitti, elin düşeninden bana neééé
Zaten Bakara suresi 219. Ayet açık ve net devamında nahl suresi 16/67 ve nisa suresi 4/43 ve Maide suresi5/90 bunlar açıklayıcı bilgilerdir
Rabbim tüm insanları iki illetten korusun
anladım okumadınız demek ya da hala bir çare arıyorsunuz
örnekte belirttim evine konuk çağıran arkadaşım evine gittiğimde yoktu kumar masasını bana çok değerli sözüm ona dostuna tercih etti... malını mülkünü sağlığını kaybedenleri gördüm ama vazgeçene henüz rastlamadım, Rahmetli babam derdi ki"iki illet var vazgeçemezsin1-kumar donunu satar oynarsın-2- sigara paran olmasa da eş dost arkadaştan kaba tabir ile otlanırısn
inanı keşke yardım edebilsem ama yok
o ilk kumarhaneye gittiğim arkadşaım ile bağlarımızı kopartmıştık, şu an yeniden telefon vs görüşüyoruz yaş kemale erdi oldu 55 kumarı içkiyi vs bırakmış ibadete başlayıp dinimize yönelmiş şükür şükürde ya kaybettiklerin sağlık yok şeker hastası, kalpte damarlar tıkalı ameliyat olamıyor şekeri çok yüksek daha bir sürü maraza
Allah o dostunuza umarım bir mesaj iletir de kurtulur o illetten
neymiş pozitif olan?
hahahaha tıpa tutumayınca gafletten uyanır insan hastalıklar peş peşe hatta namaza bile başladı, ilkokul arkadaşım benden eski kız arkadaşının numarasını istedi (biz hala görüşürüz evlendi çocuğu bile var) olur sorarımd edim kız helallik vermedi ve abi arayta girme dedi bende o an konu kapandı!!! yani hastalıklar baş gösterince sen herşeyi bırak tövbe et ve ibadete başla!!! tamam Allah affedicidir de ya o zaman kadar ailenin çocuklarının rızkını verdiğin kumar yani onların kul hakları! ya oraya harcadığın zaman
neyse dilerim dayınız da kurtulur bu illetten amin
Bu kadar duyarlı ve başkalarının derdiyle dertlenen biri olman çok güzel; empati kurabilmek insana iyi bir kalp kazandırır. Fakat unutma ki bazen bazı durumları değiştirmek bizim elimizde olmayabilir. Özellikle kumar gibi bağımlılıklarla mücadele ederken uzmanlardan destek almak çok etkili olur. 👍
Bu kişinin neden bu duruma yöneldiğini anlamaya çalışmak ve onun yerine adım atmak yerine onun yanında olmak, desteklemek daha anlamlı olabilir. Ama, en önemlisi bir uzmandan profesyonel yardım almalarını sağlamaktır. Yardım etmek istemen çok güzel ama sen de kendi yükünü hafifletmeyi unutma! 🤗
Cevap
16Cevap
Herkesin değil, benim için değerli insanların dertlerine üzülürüm.
He ya oturup ağlıyorum
Aha bu benim işte , hiç tanımadığım insana bile yardım etmeye çalışıyorum, sanki kendi sorunummus gibi çabalıyor geriliyorum
Vefa bilene iyilik
Bilmeyene deccallik yaparız ltd şti
Aklıma hep bu karikatür geliyor
Evet , bağımlıysa nasıl kurtulur ki bilmiyorum konuşarak vazgeçirebilirsen bir dene
Yapacak başka bir şey yok mu
Belkide iyi gelir bilemiyorum , eve davet etmek ne kadar doğru
Öyle desene ya yabancı biri zannettim umarım vazgeçer bu kumardan 🙏🏻
Böyle devam kızçem jsn
Müdahale edilebilecek bir durumsa gereğini yaparım ama değilse üzülmeyi gerektirmez.
Serdar ortaç en büyük örnek. Adam defalarca tövbe etti ama sonuç aynı
Üzülüyorum hele ki biri karşımda gözleri dolsun onun yerine ben hüngür hüngür ağlayacak hale geliyorum
Dert var dert var simdi. Biri akilsiz diye kendimi uzemem herkesin beyni var kullanmasini becersin bi zahmet.
Merhaba,
Canı yanıyorsa canlı, başkasının acısını hissediyorsa insan diye bir söz görmüştüm! 😅
Evet! 😅
Sen kimsenin doktoru olmazsın. Bağımlılıklar mücadele için kurulmuş ve destek olan kuruluşlar var. Gidip tedavi olması gerekiyor.
Hayır, o kadar empat biri değilim. Bir noktadan sonra ruh dengesini bozar
Yok kendi dertlerimden onlara üzülmeye fırsat kalmıyor
Yeterince artık insanlara üzülmüyorum. Yaş ilerledikçe artık daha çok kendimi düşünmeye başladım. Eskisi gibi acıma duygusu pek kalmadı.
biz bir şey yazar geçeriz ister yararlanır ister yararlanmaz.
Hayır ama bana üzülenler oluyor, durumum kötü
Benim derdim kendime yeter zaten bide başkasının mı cekcem
O is imkansiz gibi bisey, ancak kendi iradesi buna engel olur bi baskasi degil
Bagimlilik kazanma tutkusu, seksden beter
Herkesin değil sevdiklerimin Sadece
Yoo hiç ilgilenmiyorum açıkcası
Evet ama bazen pismanım değmiyor bazısı.
Oluyor hak edene karşı...
Asla herkesin derdi kendine
yok sıfır bende o işler. hayvan gibi bencilim :D
Başkalarının derdi benim problemim değil
Susmaz deli yüreğim
Evet hdhsjhsjshd
Bazıları sahte
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?