Erzurum 5 Oyla Geride
Erzurum vs. Kars. Hangisi daha soğuk?
Erzurum 5 Oyla Geride
Meteorolojiden surekli takip ediyorum Kars genelde 5 6 derece daha soguk oluyor. Bir suru resim var elimde. Her kis cekerim benim icin hobi olmus durumda. En basitinden Herhangi bir zamanda kars hava durumu yazip erzurum hava durumu yazip karsilastirin 100 de 99 kars bir kac derece daha soguk cikacaktir. Ayrica meteorolojiden hissedilen sicakliklara da bakarsaniz Kars acik ara en soguk sehirdir. Yine meteorolojinin verilerine gore hissedilen eksi 49 derece ile Kars 3 ocak 2017 ye ait fotografi da almis bulunuyorum. Bu kis karsin hissedilenleri eksi 47 49 44 gibi bir kac resimde var. Meteoroloji karsin verilerini oldugu gibi yazsaydi Kars afet bolgesi olurdu. Ama bu degerleri surekli hissedilen olarak yaziyor. Bu degerlere baska hic bir sehir yaklasamiyor. Butun sehirleri takip ediyorum. Ornegin ayni anda kars agri ardahan erzurum sehirleri eksi 25 30 larda oldugu bir zamanda bu 3 sehirin hissedileni yine eksi 25 30 civarinda iken Kars in hissedileni eksi 45 50 arasinda oluyor.
Bu erzurum diyenler hic hava durumu takip etmemis kulaktan dolma seylerle konusan kisiler zaten. Ozetle Kars ve Ardahan in sogugu erzurumu rahat tokatlar ama erzurum buyuk sehir kars ve ardahan i kim takar.
Göle hepsinden daha soğuk
ERZURUM MERKEZ -27.7
MUŞ MERKEZ -28.0
ARDAHAN MERKEZ -30.5
KARS MERKEZ --31.1
AĞRI MERKEZ -35.8
ÇALDIRAN MERKEZ -38.1
GÖLE MERKEZ -39.7
ÇALDIRAN BEZİRHANE KÖYÜ -41.1
Sitede misin hala
Karsın sogugundan ölen şehitlerimizin destanı vardır ve her sene sarıkamışta anılırlar. Her iki ilide az çok biliyorum. Erzurumda ayaz çok böyle sogugu hissediyosun ama ordakiler alışmış etkilemiyo. Karsta durum biraz daha farklı. Oranın sogugu ciddi etkileri var.
Her iki şehri de görmüş biri olarak ikisi de birbirinden beter diyorum. Erzurum'un sabah ayazı çok fenadır , Kars'ın öğle soğuğu da fena çarpar.
Cevap
11Cevap
Ben karsliyim Kars kisin -20 görüyor acayip soğuk yazi da acayip sıcak derece ufak bir yanlışlık olabilir
Kars her kis eksi 35 40 i goruyor. Hissedilenleri ise her kış eksi 50 yi buluyor.
@Yusufovic36
Karsın neresi? Merkez ise -30'u bile çok ama çok zor görür. Yüksekova, Ağrı, Çaldıran, Göle, Horasan buralar daha soğuk yapar.
Ben Karslıyım verilere bakarsan eğer anlarsın Erzurumun rakımı daha yüksek... Ve daha soğuk
Veriler Kars daha soguk diyor ama sen nerden takip ediyosun cok merak ediyorum.
@Yusufovic36 KARS MERKEZ ERZURUM MERKEZE GÖRE DAHA SOĞUK. AMA ERZURUM UN TEKMAN AŞKALE. PASİNLER VB GIBI İLÇESI VE HAVAALANI OLSUN KARS IN İLÇELERI DE GÖRE DAHA SOĞUKTUR
Ayrica rakim konusu erzurumun tabela rakimina palandokenin ortalamasi da dahil iken Karsin en dusuk noktasi tabelaya yazilmis. Hele Karsin kaleye yaslanan noktasi 2000 metre var ve ortalamaya katilmamis kesinlikle bir yanlislik soz konusu
Dadas erzurum zemheri ayinda kimse gecemez soguk konusunda
Kars a gel ebeninkini tersten görursun soguktan
Kars geçen kış -43 gördü...
sen ferrariyle lamborghiniyi kapıştırmışsın panpa
Ardahan -21 i gormus diyorlar
Göle -35'i görüyor her sene.
tekirdag bile -10 larda orası gayet normal
Ikisi de aynı soğuklukta. Buna ağrı da dahil.
Erzurum daha soğuk, askerde anladım.
Askerligi orda yaptin diye daha mi soguk oluyor. Kars a geldin mi hic peki
@Yusufovic36
Göle ve Çaldıran en soğuk yerlerdir Türkiyede
kars
Kars.
Erzurum
kars vegas dedim ben
Kars
Erzurum
Cevap Göle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?