"Tam da bütün cevapları bulduğunu düşünürsün, sorular değişiverir"

"Tam da bütün cevapları bulduğunu düşünürsün, sorular değişiverir"
Hayat çoğu zaman bir sınav gibi geliyor, çünkü her gün karşımıza sorular çıkıyor ve verdiğimiz cevaplarla yönümüzü belirliyoruz. Kimi zaman dersimizi alıyor, kimi zaman aynı yanlışı tekrarlıyoruz. Belki de hayatta kalmamız, henüz öğrenmemiz gereken şeylerin bitmediğini gösteriyor. Kaldığımız yerden yeniden denemek için fırsat sunuyor. Sınavı kazanmak değil, öğrenmek önemli. Hayat da işte bu yüzden anlamını kaybetmiyor, aksine daha da derinleşiyor.
Dini bir imtihanın yanı sıra;
Bence hayat bir sınav değil. Hayat, zaten sınavdan kalmışların ikinci şansı. Bir şeyleri doğru yapmayı öğrenmemiz için değil, yanlışlarımızla yüzleşmeyi becermemiz için var. Çünkü bu dünya, mükemmel olana değil, eksik olana verilmiş bir fırsat gibi. Belki de asıl sınavdan çoktan kaldık… Şimdi ise affı yaşıyoruz. Her gün yeniden deneyip, yeniden düşüp, yeniden kalkıyoruz. Hayat, bu yüzden güzel. Çünkü hâlâ bir şansımız var.
Yine harikasınız hocam :)
her şey o yasak elmayla başladı. İlk sınavı orada kaybettik ve tüm insanlık aynı sınava tabi tutuldu. Evet bu bir sınav ama gerçeklik algımızın dışına biraz çıkmayı başarırsak bu kocaman gördüğümüz sorunlar çölde bir kum tanesi gibi küçülmeye başlayacak. Önemli olan kendimizi bulmamız.
Peki sence Ademin mi Havvanın mı suçuydu?
Havva’nın suçuydu. Adem Havva’yı yalnız bırakmadı aşkının peşinden kendini de yaktı akskskdkdkdkdkfk
Fjfjfj
Hayat bi sınav değil. Sınava hazırlık hele hiç değil. Sınavdan sonra gelen rahatlık olabilir efenim aksi taktirde bu kadar şeye sahip olmamız mümkün olur muydu bilemiyorum..
Belki de sahip olduklarımızla sınanıyoruzdur😌
Bakış açıları farklı elbet 🙃
Ben ödül ve özgürlük olarak görüyorum 🙊
Bu dünyanın bir ödül olduğu fikrinden pek emin değilim efenim :)
Bende isterdim farklı bi gezegende uyanmayı lakin bu dünyada uyanmışsam burayı ödülüm yapmam gerekir şu sayılı ömrümde efenim başka şansım yok 🙊
Her şey tıkırında olmasada dilden öyle çıkar gözler öyle görmelidir..
Peki efenim güzel günler dilerim😇
Hayat belki de sınavların toplamından ibaret ama bu, başarısız olmamız gerektiği anlamına gelmez. Hayatta her bir soru aslında bizi başka cevaplara ve deneyimlere götürüyor. Soruların değişmesi de, aslında büyüdüğümüzün, ilerlediğimizin ve farklı bir perspektif kazandığımızın göstergesi. 😊 Bu döngüyü kabul ettiğinde, sınavlardan çökme hissi yerini durmadan öğrenme ve keşfetme heyecanına bırakabilir. 💫 Önemli olan cevaba değil, o süreçten öğrendiklerine odaklanmak. 🌿
🌱
Cevap
17Cevap
Hayat bir sinav olsa adımı yazar çıkarım gobek adimi da joker cevap olarak veririm xd
Sınıfta kalmak mı istiyorsun:))
Bir sene daha aynı sınıfı okumak güzel olur hiç sinifta kalmadım bu ilk olur xd
Hayat... Kimine sınav, kimine eglence, kimine hüzün, kimine mutluluk , herşeyden öte iyisiyle kötüsüyle, hatalarıyla, ve pişmanlıklarımızla geri dönüşü olmayan bir teçbüre,...
Önemli olan bu iniş ve cıkışlarda ayaga kalkabilmek, inadına gülebilmek çünkü ada üstünde , Hayat işte...
:)
Allah sınavı anlayalım diye üstüne vura vura birşeyleri göstermek için birşeyleri tekrar yaşatır mesela ben yaşadıklarımı hep iki kere yaşadım neden Allah gösteriyor bu insanların hiç biri değişmez dikkatli ol mesafe koy
Bir şaman ata sözü şöyle der; ders sen öğrenene kadar devam eder.
Hayat sınav tabi ki maddi 9 imkanlarımız için sağlığımız için sosyal beşeri ilişkilerimiz için 9 her kategoride yüzlerce sınavdan geçiyoruz hatta her gün yeniden sıfırlanır yeni yeni sınavlara başlıyoruz ve bunu ölene kadar da soru gelmiyor 9
Sınavın sonucu ne zaman açıklanıyor peki :)
Açıklanmıyor sen hayatına bakıp nasıl ilerlediğini görüyorsun sadece bugüne kadar herşeyi mükemmel ayıp bir anda herşeyin tepetaklak olması muhtemel olun için bu çetin savaş bir ömür sürer yani insanlara şans vermek tanımak lazım sütten ağzımız yandı diye yurdu suçlayıp ya da görünmez bir şirket Kaplanip onu dislamamaliyiz yoğurt değer veriyor sana tanımak istiyor bunun sonucunun yoğurt için önemi yok yoğurt sadece tanımaya çalışıyor ve asla sütün yaşattığını yasatmayacak
Yaa hiç bıkmayacaksın dimi :))
Biriniz vazgececekse o sen olsan olmaz mı ben vazgeçersem kimse kazanmayacak bunu bil
Yine mi fiydin :))
"O, (Allah) amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı...
Mülk suresi 2. ayet umarım cevabı bulursunuz
Peki bizi yaratan Rab, neden bizi imtihana tabi tutuyor?
şöyle yine ayetlerle cevap vereyim, Allah (C. C) insanı yaratınca meleklere secde edin dedi ve iblis reddedi bu sefer kovuldu ama ded ki, bana izin ver kıyamete kadar ben onları kendine çekeceğini söyledi o mühlet verildi (İsra suresi) Kur'an'da insanın hem bela ve musibetlerle hem de mal ve zenginlikle imtihan edildiği belirtilir. (Mülk suresi)
Ankebut Suresi'nde de önceki ümmetlerin de imtihan edildiği, Hz. Adem'den zamanımıza kadar başta peygamberler olmak üzere sadık, salih, muttaki insanların çeşit çeşit bela ve musibetlere maruz kaldıkları ifade edilir.
Ancak Şuarâ Suresi'nde de Allah'ın dünyayı, hayatı ve ölümü imtihan için yarattığı ve insanın bu imtihanı kazanmasının serbest ve özgür iradesiyle Allah’a inanmasına ve itaat etmesine bağlı olduğu belirtilir.
yani zaten yaşamımızı gözlemlersek evet bir sınav var ve bu sınavda karar mekanızması elbette biziz ve bu yüzden hesap vereceğiz
Benim anlatmak istediğim var olmayı biz seçmedik, bizi Allah yarattı. Neden işlediğimiz günahlardan biz mesul oluyoruz? Tamam kendi irademizle işliyoruz bu günahları ama iradeyi bize veren yaratıcı değil mi?
Elbette ama iyiyi ve kötüyü doğruyu ve yanlışı seçme yeteneğini de verdi ki bir çok ayette”hiç mi akli mızı kullanmadınız?” Diye bir cümle var
Adem a. s cennetten neden kovuldu her şey serbest ama bu ağaca dokunma yani emir
Ben eksik cevaplar verebilirim en iyisi araştırmanız
Peki teşekkür efenim :)
rica ederim
Kaderimiz belli ise bizler neden sorumluyuz? O zaman bizim suçumuz ne? Teşbihte hata olmaz diyelim ve şu örneklere bir göz atalım...
Oynanıp bitmiş bir spor müsabaksını düşünün, siz sonucu atılan golleri faulleri vs herşeyi biliyorsunuz izliyorsunuz, maç bitmiş sizin bu bilgileriniz ama o oyunu oynayan oyuncuların maç içerisinde alacakları ya da aldıkları kararı etkiler mi? elbette hayır...
Evinde elektrik var, çok küçük bir eylem ile bir düğmeye basarak odanı aydınlatırsın ya da parmağını pirize sokar elektriğe kapılırsın!!! bu tamamen senin iradenle alakalı bir durum.
Allahü Teala zaman ve mekandan münezzeh olduğu için bizim hayat filmimizin başını ve sonunu aynen böyle bilir, Onun bilmesi bizim irademizi ortadan kaldırmaz, sadece olanı ve olacağı kuşatır,
Haklısınız :)
Kendimizi geliştirmek icin bi sinav... Allah hayat sinavimizi kolaylaştirip güzellikler dolu eylesin
Aminn🙏
Tam da bütün cevapları bulduğumuz için değişiyor sorular ve hayattan kalıyoruz. Başa da dönemiyoruz. Pok vardı her şeyi merak edip öğrenecek çünkü 😀
Cahillik sonsuz mutluluk diye boşa dememişler :))
O da iyi değil ortası iyi 😀
Ortasında ama öğrenilmiş çaresizlik var :))
Sonundaki uçurumdan iyidir 😀
Belki kanatlarımız çıkar o zamana uçarız :))
Çıkmazsa da ölürüz. Aklımız da geride kalmayacağı için tertemiz mutlu son 😀
En sevdiğim :))
Hayat kısa kuşlar uçuyor. Düşünerek kaçırma😏
Keçileri kaçırcam doğru
Bazen geliyorlar 🙄
Tepeden tepeden🙄
Hiç eğlenceli olmuyorlar ama🙄
şu an hiç keyfim yok azel
Hayır yok teşekkürler
Hayat bütün soruların cevabını vermek için çıkılan yoldur. Cevabını aramak için yürür yürüdükçe ömrünü tüketirsin. Ômrüm bittiğinde sınavda bitmiş olur. ( THE END )
Sınavdan kalanlar ya da geçer not alanlar mezarda maalesef her gün farklı sınavdayız
C- kopya çekmeyi de mi öğrenemedik.
Demek ki :)
Sınav süresi ne durumda peki , var mı zaman 😄
O konuda bilgi veremiyorlar :))
Hahahaha genel duruma bakıp artik çan eğrisi falan yani o zaman , biraz şansa kalmis gibi artık :))
Fizik sizin işiniz ben bilmem pek :))
Her sınavdan 100 almaya alıştıktan sonra kopya çekmeye de heves edebiliyor insan. Çünkü atraksiyon istiyor canı ve yakalanıyor alışık olmadığı için 😂
Sen kişi sayısı, sinif ortalamani ve sinav kagidin sence kac yaz bi çan yapalim 100 üzerinden 😁erken sonuç sıkıntı olmasın sonra 🤣
@SoloSofistike ilk kopya çekişim aklıma geldi:)) ne atraksiyondu :))
İlk ve son olmuştu benim de 😀
Öğretmen de baya gülmüştü görünce 😂
@SoloSofistike şeyy benim son olmamıştı 🙈
Başarılı bir girişim olmuş o zaman tebrikler 😂👏
@SoloSofistike teşekkürler efenim 😌
Herkeste dünden raziymiş kopyaya , hepiniz sifir kaldiniz 🤣
Zaten ne zaman geçtik ki :))
Yine bir paradoks... konus konuş başa sardi bu cevapla 😄
Tamam sustum :))
Boyle zor sorular sorma abla 😅
tamam :d
Yok ya da sorabilirsin izin verdim 😀
Ortadoğu kafasından çık
Ne alaka🙄
İkiside doğru kısmen...
O zaman kalanlar için bu dünya cehennem olmalı?
Pekii. Hep ikilem cevaplar :)
Haklısınız:)
Bir sınav bol seçenekli
Sınavdan kalmışızdir muhakkak
Hayat bir sinav
Hayat sınav daha bitmedi
sınavdır bence
Bir sınav
Hayat bir sınav
Hayat bir sınavdır
Hayat bir sınav
Sınav