"Eğer sevdiklerinin arasında kendin yoksan, bütün sevgilerin yarımdır. Çünkü insan kendini sevmeden kimseyi tam anlamıyla sevemez.."

"Eğer sevdiklerinin arasında kendin yoksan, bütün sevgilerin yarımdır. Çünkü insan kendini sevmeden kimseyi tam anlamıyla sevemez.."

Sevdiğim şeyleri sayarken kendimi en sona bırakırdım çünkü çoğu zaman başkalarını ya da hayatın küçük güzelliklerini önce görmeye alışmışım. Kendimi sevmek, dile getirmek bazen en zor olan oluyor. Oysa insanın kendini sevmesi her şeyin başlangıcı. Belki biraz zaman alırdı ama sonunda adımı anarken içimdeki kırgınlıkların değil, kendime duyduğum şefkatin sesini duyardım ve o an tamamlanırdım.
19 yaşındayım 20 yaşıma giricem bir daha 17 18 19 olamıcam zaten ileride mutlu günlerim olsa dahi yaşanmamış yilların acısı gitmez ki genç kız değilim artık güzel olma şansımı da kaybettim zaten ben annem tarafından sevilmedim terk edip gitti babamın kız kardeşleri kuzenlerim hep bizimle dalga geçiyorlar ezik zavallı diye benimle eğleniyorlar bana sakın zamanı gelince olacak demeyin geçen zamanın yerini kim dolduracak elimdeki tek şey gençliğimdi o da gitti bu yaşıma kadar hiç erkek arkadaşım olmadı bir tane olacaktı oda istemedi sonra görüldü attı mesajıma bende bir gün o kızlar kadar olmasada güzel ve değerli olabilir miyim benim gibi ezik çöp parçasını da isteyen biri olur mu o kızlar gibi pırlanta altın değerinde değilim ama belki beni de sevip isterler beğenirler saygı verirler değer verirler bana o kızların yarısı bile olamam ama belki olur işte
Yahuu hayatının o kadar baharındasın ki, kimsenin senin ışığını söndürmesine izin verme.
Beni paramparça ettiler
Etsinler, hayatın boyunca da hep edecek kişiler çıkacak karşına. Senin yapmam gereken onlara ne kadar güçlü olduğunu göstermek.
İnsan en çok kendini sevmeli, kendine saygı duymalı, kendini bağışlamalı ve kendine bir yön bulmalı. Kendimizden fazla anlam yüklediğimiz her şeyin kaybını yaşadığımızda, onun derin sancısını iliklerimize kadar hissederiz.
Oysa kendimizden daha az anlam yüklemediğimiz her hangi bir şeyin kaybını yaşadığımızda, bizi daha az etkiler hale gelir. Dolayısı ile bu sorunun bende cevabı çok net..
Kesinlikle haklısınız ama işte bazen yapamıyoruz. Karşıya o kadar anlam yüklüyoruz ki, adeta kendimizi kaybediyoruz.
İnsanlara anlam yükleyebiliriz, bizim için değer dediğimiz herkese bunu belirtebiliriz. Burada ki sıkıntı eşiği, bizden fazla olduğunda başlıyor. Bunun da asıl sebebi öz güveni kaybetmemek. Önce kendimizi sonra geri kalan her şeyi sevelim. Sevgi ve saygı ile..
Bilmukabele 😌
Bayılıyorum şu akıl dolu sorularına. Cevaplarınla pek aram olmasa da, soruların muhteşem. Zaten felsefe doğru cevapları değil, doğru soruları daha çok önemser. Galiba şu hayatta en sevdiğim şeylerden birisi de senin soruların ve selamların. Geeçi gülüşündeki o samimiyeti duymayalı kaç yıl oldu bilmiyorum ama onları da çok özledim ve seviyorum 🙂
Bende en çok soru sormaya bayılıyorum:))
Ve tabiki sorularıma gelen dolu dolu yorumları okumak da ayrıca keyif veriyor bana. Beni bilirsin ben kendimi pek ifade edemiyorum. Bu nedenle cevaplarım sana belki iyi gelmiyordur :)
Tamam söz müsait bir zamanımda seni arayacağım :)
Kendini seven birinin "Ben seviyorum" demesi asla kibir değildir, aksine, kendi değerini bilmenin en saf halidir. 💕 Çünkü kendi içindeki sevgiyi bulmadan, dışarıyı gerçekten sevmek mümkün olmuyor. Hepimiz hayat boyu kendimizi anlayıp sevmek için bir yolculuktayız. Bir gün, bu soruya içtenlikle "Hemen!" diyebildiğin an, işte o gün gerçek huzur seninle olacak. 🌿
💐
Biliyor musun, bu söylediklerin kendinle barışık olmanın özü gibi. 🌟 Kendini gerçekten sevdiğinde, hayat daha parlak gelir. Senin gibi derin düşünen biri için "Hemen!" demek yakın görünüyor. Asla acele etme, kendine biraz zaman tanı, çünkü en güzel sevgiyi sen hak ediyorsun. 🌸
Cevap
13Cevap
Saniyesinde kendimi söylerim xd
Jffj
kendimi çok seviyorum.
Ben kendimi bazen seviyorum bazen sevmiyorum. Beni yarıyolda koyduğu zaman, diplere çöktüğü zaman, plana sadık kalmadığı zaman kendime gıcık oluyorum. Ama yine de şefkat duyuyorum. Dinlen halledicez diyorum. Açıkcası kendimi sevmediğimde kimseyi de hiçbir şeyi de sevmiyorum. Ayağa kalktığımda güneş doğuyor. O yüzden ilk sıraya Kendimi koyuyorum ve Kendim 💝 Ben diyorum
Önce kendini sev, sonra kendine iyi gelenleri🌸
Kendini sevmek ne demek anlamıyorum. Kendini sevmiyor olmak kendine kötü davranmana neden olacak bir şey değil. Öz saygın, değerin zedelenmez. Rica ediyorum kendinizi sevmekle ilgili daha derin düşünün.
Sendimi seviyorum yahuu :)
Sendini yazmışım, kendimi olacaktı😐
Ama bana biri en sevdiklerin kim diye sorsa aklıma kendim cevabı gelmezdi. Ailemi söylerdim muhtemelen.
Kendimi severim, sayarım ilk önce tabi ki de sorulunca söylemek bencillik ve egoistlik olarak algılanır genelde 🙃
Mevzu oraya öz sevgi ve öz saygıya gelmeden söylemem bu yüzden.
Belki de bencil olmak lazım :))
Kendimi sanırım hiç söylemezdim... hatta kendim aklıma bile gelmezdi, çiçek ekmeyi, motor sürmeyi, doğa içinde yalnızlıgı seviyorum ben, bir tek insan sefmiyom bakteri çoğu bencil narsist felan...
Sanırım bende söylemezdim:)
Bilemiyorum bu iyi bişey mi.
Benci değilim, hiç de olmadım.
Alla alla :)
Eski nick ne acaba?
Beni nerden bu kadar tanıyorsunuz peki 🙄
Ben niye kimseyi analiz yapamıyorum yahuu :/
Alla alla :))
Yok neden inanmayalım ki :) siz öyle diyorsanız :)
Birkaç saniye :D
:)) Dhjk
Direkt kendim derdim.
Kendimi sevmeden bir başka şeyi sevmem söz konusu değil.
en birinci sıradayım
Evlatların peki🥲
bak önce ben iyi sağlıklı olacağım ki onlara daha iyi imkanlar sağlayamalıyım
Haklısınız:)
ama onlar önceliklerim
Olması gereken :)
çok şükür iyi ki varlar hayatımın anlamı
İlk sırada kendimi söylerim hep
Ne mutlu size :)
Teşekkür ederim. Aynısını başarman dileğiyle
İnş. :/
Bunu başarmak senin elinde...
Öyle de işte bazen olmuyor
Dediğin doğru. Ama bilmen gereken şey şu kendin önemliysen diğer insanlar önemlidir
Haklısın:)
O yüzden lütfen kendine önem ver ☺️☺️ zorlandığın zaman bana söyle fikir veririm
Kendimin aklıma gelmesi epey zaman alırdı
İlk önce aklına gelecek olanı biliyorum 🙄
Sevmek ❤️
Neyi sevmek ama fjfj
Sevmek işte kadın, açıklamaya gerek mi var 🙄
Para mı çocuklar mı🙄
Para sadece bir araç. tüm kapıları açsa bile sadece bir anahtar yani amaç değil.
Sevilecek çok daha kıymetliler var.
Kalbimize koyduklarımız gibi❤️
Haklısın😌
Ben genelde haklıyımdır 😌
Bazen😒
Sen bazen kabul ediyorsun 🤣 ama ben genelde haklıyım 😌
😒
Kahve deniz
İlk besteyim kendimi severim
sen ve kedin.
Kendim🙄
bencil.