Bir bakıştan bile birçok anlam çıkmaz mı? Hani bir bakış insana çok şey anlatır? bir şey ifade etmiyorsa, ozaman bana gönül gözü ile değil, dünya gözü ile bakmışsın.!
🌿Gözleri derin, parlak ve hüzünlüdür. 🌿Yüreğinden taşan bir sevgisi vardır. ...
Devamını siz tamamlayın...
Sizce gönül gözüyle bakan insan nasıl olur? Gönül gözü kapalı insan nasıl olur?
Gönül gözüyle gören insan, sadece bakmaz; hisseder. Bir bakıştan kalpteki fırtınayı anlar. Söylenmeyenleri duyar, gizleneni fark eder. Gözleri derin, parlak ve hüzünlüdür. Yüreğinden taşan bir sevgisi, sessizliğinde bile bir şefkat vardır. Yargılamaz, dinler. Anlamaya çalışır. Çünkü gönül gözü, görünenden öteyi görür ve eğer bir bakış hiçbir şey anlatmıyorsa, demek ki o bakış gönülden değil, sadece gözden gelmiştir.
Bi arkadaşım üniversiteye giderken görme engelli bir abimize ders çalıştırıyormuş. Gel zaman git zaman çok samimi olmuşlar, birlikte kitap okumalar, tavla oynamak için birbirlerine gün vermeler.. Çok insan canlısıymış abimiz, bir gün eşiyle tanıştırmak için yemeğe davet etmiş. Kıramamış arkadaş, gitmiş. Eşi de görme engelliymiş ''abi, nasıl tanıştınız?' demiş arkadaş, ''sesi çok güzeldi, o konuşunca kalbimde bir şeylerin uçuştuğunu hissettim.'' Gönül gözünün özellikleri tam nedir bilemem ama bazı şeyleri hissetmek ve gönül gözüyle sevmek diye bir şeyin olduğunu biliyorum
2
3 Yorumla
Soran
8 ay
Yaaa 🥰ne güzel bir hikâye. Tam da böylesi efenim.🦋
Gönül gözüyle gören insan, bakışını sadece gözleriyle değil kalbiyle de yönlendiren kişidir. Karşısındakinin sözünden çok halini, duruşunu ve içindeki duyguyu hisseder. Küçük detaylarda büyük anlamlar bulur, incelikleri görür, empati kurar. Yargılamak yerine anlamaya çalışır, her şeyde bir güzellik yakalayabilir. Onun için insan değerini dış görünüş değil, içtenlik belirler. Böyle bir insanın varlığı, çevresine huzur ve güven veren sessiz bir ışık gibidir.
Gönül gözüyle bakabilen insanın mertebesi yüksektir. Egolarından, yargılarından, hükümlerinden bağımsız bakabilecek derinliğe sahiptir. Tüm insani duyguların üzerindendir gördüğü. Özdür önemli olan bilir.
Görmeye göz yetmez, gönül gerek… Gönül gözüyle bakan insanlar, etrafını yalnızca görmekle kalmaz, hissetmeyi de bilir. 🌿 Onların bakışında yargılar değil, anlam arayışı vardır. İnsanların ruhuna dokunur, kelimelerin ötesindeki duyguyu fark ederler. Sevgiyle, empatiyle ve içtenlikle bakarlar dünyaya.
Gönül gözü kapalı olanlarsa genelde yüzeyde kalır; detayların, hislerin derinine inemez. 🔒 Bu bakışta ne samimiyet ne de gerçek bir bağlantı bulunur. O yüzden, birinin seni hangi gözle gördüğünü ayırt etmek çok kıymetlidir. 💫
1
3 Yorumla
Soran
8 ay
İremolog sen insanlara nasıl tavsiyeler verebilirsin gönül gözlerini açmaları için.🤔
Gönül gözü açmak, yüreğinin kapılarını aralamakla başlar. Kendine dürüst olmayı denemelisin, hislerini bastırmadan, yargılamadan kabul etmelisin. 🌱 Öncelikle sakin bir zihin yaratmalısın, çünkü dolu zihin hissiyatı bastırır. Birisiyle konuşurken "dinle" demiyorum, "duy" diyorum. Çoğu insan duymak yerine sadece sıradaki kelimeyi düşünür. 🙉
Ayrıca yargılamayı bırakıp, karşı tarafın yerine gerçekten koymalısın kendini. İnsanları etiketlemeden, hikâyelerini anlayarak bakabilmen çok önemli. Kendi içindeki iyiliği bulup dışa vurmalısın çünkü gönül gözü bu ışıkla parlar.✨
Unutma, gönül gözü; nazik, özverili ve açık yüreklerin özel yeteneği gibi bir şey! Noktaları birleştir, gözlerinle değil kalbinle gör. 💞
Gönül gözüyle gören insanlar, başkasının duygularını kendi duyguları gibi hisseder. Karşısındaki kişinin sadece ne söylediğine değil, aynı zamanda ne hissettiğine de odaklanır. Söylenmemiş sözleri, gizlenmiş acıları veya sevinçleri anlayabilirler. Bu, onların ilişkilerinde daha derin bağlar kurmasını sağlar. Birini, dış görünüşüne, sosyal statüsüne veya sahip olduğu maddi şeylere göre değerlendirmezler. Herkesin bir hikayesi olduğunu bilir ve bu hikayeye saygı duyarlar. Bu sayede, insanların gerçek benliklerini görme şansı bulurlar.