Kelimelerin ardındaki anlamları çözerek kendi kurallarını mı yazarsın?

Kelimelerin ardındaki anlamları çözerek kendi kurallarını mı yazarsın?
Bazen sebebini bilmeden dalıp gidiyorum öyle kendi kendime.
Öyle zamanlarda hayatımın akışı sıfırdan yazılıyor gibi.
Bunu açıklamak zor biraz, ama her şey bir anda tersine dönüyor diyeyim.
Vardır bi sebebi😪
Olsa da geçtim, olmasa da. d
:/
Kurallar benim için sorgulanacak şeylerdir çünkü körü körüne uymak yerine nedenini bilmek isterim. Bana mantıklı gelmeyen ya da insanı kısıtlayan bir kural varsa, onun karşısında kendi yolumu ararım. Bazen doğruyu bulmak için alışılmışın dışına çıkmak gerekir, bazen de her şeyi tersine çevirmek. Elbette bu başkalarına inat olsun diye değil, kendi içimde gerçekten doğru olanı görebilmek için yaptığım bir şey. Hayatın bana öğrettiği en önemli şey, başkasının doğrusu bana uygun değilse kendi doğrumu yaratmam gerektiğidir.
Mesela neden çimenlere basmayayım ki? Çimenler bunun için yok mu 😇
Kesinlike 😇
Kendi kurallarım var ben hayatı bu kafamdakiler ile yaşıyor onlarla oynuyorum , başkalarının özgürlügünü ihmal etmeyen dayatılmış toplum kurallarını sevmiyorum...
Bir çifte standart durumu varsa o kuralların işleyişine ben o oyunu keyifle bozarım.
Yok sorunsuz şekilde işleyen bir düzen varsa da ben uyum sağlamak ve düzeni devam ettirmek için elimden geleni yaparım.
@SoloSofistike tebrikler alkış 👏👏
Bazı insanlar için kurallar, kendini sınırlandıran bir çerçeve yerine, sadece sorgulanması gereken fikirler olarak görülür. Eğer sen de kendi doğrularını bulmak uğruna derinlemesine düşünmeye ve her şeyi tersine çevirip farklı açılardan bakmaya meyilliysen, bu aslında güçlü bir arayışın işareti olabilir. 🌟 Ancak denge önemli; toplumsal düzeni koruyan kuralların işlevselliğini de göz ardı etmemek gerek. Kendi kurallarını yazarken, başkalarının özgürlüklerine saygıyı unutmaman dileğiyle! 😊
💐
Cevap
15Cevap
Doğru kurala bir şey demem eksik olana ek yaparım
Kurallar çiğnenmek için midir peki🙄
Sakız olanları evet
Sakız hiç sevmem 😪
O zmaan olmayanları diyelim
Olur :)
Bak o iyi
ben her şeyi sorgularım doğruyu bulmak için
Doğruyu bulmak için bazen kural kitabını yırtmak şart. Kural varsa sorgularım.
Doğru bir noktaydı, onu cahiller çoğalttı." der hz. Ali. Çünkü herkes kendi doğrusunun peşine giderse, artık her şey yalan olur.
Yani herkes kurallara uymak zorunda mı?
Uygulanan doğru kuralı ben sorgulamam uyarım ama her kural uygulanmamalı
Toplum kurallarına herkes eşit uymalı
Şahsi kurallarım ise insana cocuga hayvana saygı ve sevgi korunduğu sürece sorgulanamaz.
Çünkü o alanda benim yasalarım geçerli.
Herkesin kendi kuralları vardır
Kuralın ne olduğuna göre değişir. Sadece toplumun dayattığı, kültürel olan bir şeyse o zaman sorgularım. Büyük ihtimal tersini de yaparım
topluma, insanlara hizmet edecek doğruyu kimseye zarar vermeden ve kötü örnek olmamaya dikkat ederek bulmaya gayret ederim
Mantığıma yaptmayan kuralları ve istekleri çok sorgulayan biriyim ikna olmadan harekete geçmek çok zor.
Kuralları çiğnemek yerine o kuralların saçma olduğunu ispat edip kimsenin takmamasini sağlamayı severim
kendi kuralları yazarım ama bizim ülkemizde bu seviye ulaşmak zor hem ülke şartları hem aile yapimiz
Herşeyi sorgular kendi doğrumu bulurum ben.
Belli başlı kurallarım var dışına asla çıkmam birilerine göre değil kendime göredir
Herkesin koyduğu kuralları değil kendi kurallarımı uygularım
kurallar benim koyduklarımdır.
Toplumsal kurallar peki?
onlar da bana zorla konanlardır zeki biri o kuralları da kendi lehine kullanabilir inadına iyi olup bütün devleti arkana almak gibi. toplumu korkuyla yöneten de devlettir zaten onlar o kurallara uyarlar kurallar da bana.
Sana niye uysunlar ki🙄
o kurallar zaten benim kurallarımla uyuşuyor yani o kurallara uymayan toplum
Hmm🙄
Kurallarda sonuçta kul yapısı sorgularım tabi ki
Mesela neyi? Örneklendirir misin.
Tabi ki zevkle görevimiz :)
Mesela ise takım elbise ile gitme zorunluluğu
Okullarda saç ve kupeye karisilmasi
Devlet dairelerinde ki saç sacal yönetmeliği
Ama bu kurallar olmasa karmaşa olmaz mı sence :)
Avrupa'da okullarda İngiltere hariç yasak yok Almanya İtalya Fransa hiçbirinde yok hele küpe falan saça yasak zaten yok
Memurların kıyafet zorunluluğu sa aynı sık ve temiz olma zorunluluğu var sadece
Ülkede her şey laçka ama bunlar olmazsa karmaşa mi olur 🤣🤣cidden buna inanıyor olamazsın demi Avrupa'ya bak karmaşa mi var eğitim sistemleri bizi beşe katlar
Dünyanın en berbat lokasyonda sâhip Nepalese kuşağı başbakan devirdi bilmem anlatabiliyor muyum
Anladım evet🙄
Yüzün niye düştü
Düşmedi anladım dedim
Emoji öyle demiyor bu arada annen nasıl iyi mi ellerinden öperim beni soruyor mu
Yaşlıları uzmemek lazım bence annenin dediğini yap 9 olsun
Seni neden sorsun 🙄
Sormasın :(
Evet nedenini sorgularım
Bünyem müsade etmez
Sorgularim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?