Yanlış yaptıklarını kabul etmemeleri ve her yaptıklarını doğru zannetmeleri

Yanlış yaptıklarını kabul etmemeleri ve her yaptıklarını doğru zannetmeleri

Cehaletleriyle övünmeleri, kendilerini herkesten çakal zannetmeleri. Dışlanmamak adına her zaman çoğunluktan yana görünmeleri, çünkü kendilerine ait fikirleri, hayat görüşleri yoktur, bulundukları kabın şeklini alırlar, sürü mantığı esastır. Bireysellikten son derece yoksundurlar.
muhafazakar bir maskeye sahip olabilirler ama aslında alakaları yoktur, sınanmadıkları günahın masumu rolü yaparlar, henüz fırsatları olmamıştır oysa. Dar vizyonlu ahlak yoksunu bir kafayla bir ömür yaşayıp insanları kendilerinden tiksindirmeleri. Böylelerinin ağzını yüzünü dağıtmak iyi bir deşarj metodu olabilir.
Ben sanırım genel olarak at gözlüğü takanlara, başka fikirlere katiyen kapalı olanlara derim. Ama cahilde demem ya.. Onlarda belki başka türlü bilmedi, görmedi.. Değişim gelişim elbette kişinin kendi elinde ama misal olarak yaşlılara yeni nesil bir şey anlatıldığında asla kabul etmeyip yargılıyorlar.
Onlarda başka türlüsünü görmedi.
Ama benimle aynı jenerasyonda olan insanlarında böyle davranmaları az buçuk garibime gitmiyor değil.. Yani bizler daha bilinçliyiz, öyle olmalıyız. En azından başka fikirlere saygı duymayı bilmeliyiz.. 🙇♀️
Beğenilmedi mi cevabım 🙇♀️
O zaman timam 😏
Konuşurken ortamda her şeyi bildiklerini sanan ama içlerinin bomboş olduğunu kabul etmeyen cahil özgüveni olan insanlar geliyor aklıma
Kesinlikle katılıyorum! Cahillik denildiğinde aklıma da genelde eleştiriye kapalı olmak ve yanlışlarından asla ders almamak geliyor. Her şeyi bildiklerini zannetmeleri, aynı hataları tekrar etme oranlarını da artırıyor. Bu döngüyü kırmak için insanın kendine karşı dürüst olması şart. 🙃✨ Neticede öğrenmek ve gelişmek, cesaretle başlıyor!
Cevap
22Cevap
Eksiklik ve bu eksikliğin farkında olmamak.
Hep ben haklıyım demeleri
Her konuda bir fikir sahibi olmaları
malum kesim geliyor aklıma
Gerçekleri inkar eden kendi kafasındakini doğru sanan
Her şeye deli dönen ota bok@ atlayan yerli yersiz yorum yapan insanları tanımadan bilmeden ön yargıyla yaklaşan tiplemeler
Savundugu değerleri yaşamayıp karşıt görüşteki insanların yaşantısına içten içe özenip onları kötülemeye calismalari
En doğru benim fikrim savunucuları var. Tartışmıyorum bile 😂
Hep haklı olduklarını zannetmeleri ve kendi düşüncelerini dayatmaları
Cahillerin ayrılmaz ekürileri kibirleri ve inatçılıklarıdır. Bir de korkuları.
Kendinden çok emin olan insanlar geliyor, tuzu kuru diyorum geçiyorum
Çok bilmiş insanlar ama hiç bir şey bilmeyen boş musevedler bana çok cahil geliyor.
Doğruyu gördüğü halde yanlışı savunan kişilere derim
Kendini öven, fazla yüksek ses konuşan, derdini bağırmadan anlatamayanlar düşük seviye gelir bana
Yaratıcıyı anlatırken ki halleri insanların cahilce.
Aklıma sadece %52 geliyor
Kendilerinden bahsetmeye bayılan, dünyanı sanki kendileri için yaratılmış olarak gören, her şeyi bildiğini zanneden, her zaman ilk önce kendi manfaatlarini düşünen, son olarak "cahil" sözünü duyunca sinir krizi geçiren insanlar.
Bilmediği bir şey hakkında inanarak konuşanlar geliyor
Bunlar bir nebze de doğruyu söylediğin halde DİRETMELERİ
Basklarindan rol çalmalari chatgpt kullanmalari dostunu kendi gibi malca cikarlari için satmaları.
Gelişmeye değişmeye kapalı olmak
Çok konuşup başkalarına fırsat vermemeleri.
Ben her şeyi biliyorum özelliği.
Öğrenmeye ve gelişmeye kapalı olmak
Duvarla aynı olmaları
Her konuda fikir sahibi olunması.
Her şeyi bilen tayfa
Boş bilgiyi herkesle paylasma meraki
sadece kendini düşünmek ve empati kuramamak
Bilgi sıfır fikir on numaradir
Bişey bilmedikleri halde bilmişlik taslamaları
Yapmadığım için bilmiyorum
Bir inanın bir şeyi körü körüne savunmasi
Herbokilog olanlar :)
Doğru bildiğini sanan kesjm
Üste çıkması diyeyim bea
yanlışını doğru sanıp bide savunmak
Hatasını kabul etmemek
Hakkatten neden şüpheye dâhi dusmuyolar?
tek taraflı konuyu dinleyip yargılamaları
Direkt yengem geliyor
A haber
Çok konuşmaları
Her kelimesi "ben haklıyım" demeleri...
Çok bilirler
Şark kurnazlığı
Israr
Oy verdiği parti
Çok konuşmak
Çok konuşmak
Fazla konuşmak