Babam çok değişti davranışları çok bıktırıyor?

Son 1 senedir acayip üzerime titriyor. Babaannem dedem halam 2 sene önce öldüler babam ve annemin arası açık hep kavga ediyorlar. Bir de erkek kardesim var 17 yasinda. Ben kışın 6dan sonra dışarı çıkamıyorum fast food yiyemiyorum gece internete giremiyorum babamdan habersiz telefon açamıyorum illa tüm arkadaşlarımla tanışmak istiyor kola çikolata kahve gibi besinleri yasakladı zararlı diye abur cubur hiç yemiyorum zaten alkol sigaradan bahsetmeme gerek yok ama gizli sigara içiyorum duysa yaşatmaz sanırım, okuduğum yere geliyor bakiniyor odamda otururken pat diye kontrole geliyor gece ve sabah duş alamıyorum yolda yürürken elimden tutuyor giyimime laf ediyor yemekte ve arabada iken telefon kullanamıyorum her gün spor yapmam ders çalışmam şart yoksa ceza veriyor ama benden küçük erkek kardeşim eve 11de geliyor elini kolunu sallayarak okula gidiyor istediği zaman istediği şeyi yiyor bıktım bu durumdan davranışların tek sebebi kız olmam mı? Bu durumu anlatsam da sana değer veriyorum diyor ama işkence gibi! Yarım saatten fazla telefon görüşmesi yapamıyorum daha nolsun, dayanamıyorum artık çok bıktım nasıl çözümlenir bu davranışlar? Yasitlarim babalariyla anneleriyle arkadaş gibiler ben hala ortaokul cocugu gibi 1 saat fazla tv izlersem 1 dilim pasta yersem azar isitiyorum! :(
Babam çok değişti davranışları çok bıktırıyor?