Komşu açık giyimli diye kötü sanıyordum kocasını da dostu sanıyordum 4-5 yaşındaydım. d

Komşu açık giyimli diye kötü sanıyordum kocasını da dostu sanıyordum 4-5 yaşındaydım. d

Çocukken çok yaramazdım
Asla sokağa çıkamazdım aile içi şiddet ile büyüdüm bu yüzden saçma gelecek ama
Eve yakın bir yerde düğün salonu vardı bahçesinin oralarda oynardık sokağa çıkarsak çocuklarla orada tuvalet arkasında dergi bulduk kocaman kadınlar vardı ve çıplaktı hiç bir şey anlamıyorduk çocuklarla yazılanlardan bazı sayfalar yapış yapıştı
Bazı sayfalarda kadınların kocaman şeyi vardı kadınların da mı böyle şeyleri vardı.
Kadın olarak hep annemi gördüğüm için acaba annemin de mi vardı diye düşündüm hep taki çocuk işçi olarak zaten babam işe vermişti gece çalışıyordum o gün erken geldim sonra geri kaçtım babamla annemi gördüm hem korktum hem kaçtım annemde öyle şey yokmuş böylece öğrenmişte oldum zaten sonra İnternet çıktı büyüdükçe çoğu şeyi öğrendik
Bu arada o çocukken gördüğüm kadın değilmiş trans mış bunu öğrenince bile nasıl ya diye başka bir tür sanmaya devam etmiştim meğer ameliyatla oluyorlarmış
İnsanların daha akıllı olduklarını sanıyordum. Kuralları, yasakları, doğru ve kötü denilen şeyleri… Sadece söylediklerine uymam ve dediklerini yapan biri olmam yeterli sanıyordum. İlkokula başlayınca ne yapmam gerektiğini söyleyen yetişkin insanlar çoğalmıştı, bu kadar büyük insanlar bunları söylüyorsa demek ki böyle olmalı diye ilk o zamanlar düşünmüştüm. Orta okul 2 ye kadar iitaat etmeye çalışan bir mal olarak yaşadım
Benim annem başörtülü diye diğerlerine de "senin annen de kapalı mı" diyordum. Birisi başkasına "canım" dediğinde günaha girdiğini söyleyip zorla tövbe ettirmeye çalışıyordum. Akrabalara nasıl sesleneceğimi bilmiyordum bazen de öğretilmesine rağmen unutuyordum ablamdan duyup taklit ediyordum, ablam yoksa o kişiye hiçbir şey söyleyemiyordum bazen yanlış söyleyip utanıyordum. Kadınlar aralarında çocuk muhabbeti yaparlardı ben de "Allah veriyor, biz karar veremeyiz buna" diyordum. Evde annem açık minili gezdiğinde annemi açıldı sanıyordum. Uzak akrabaları yakın kuzenim sanıyordum. Babam evde olmuyordu, sabah 5'ten gece 23'lere 00'lere kadar çalışırdı annemle babamı boşandı sanıyordum hahahaha
Ben çocukken bir şarkı vardı. 'beyaz gelinliğin altından son defa bak sevdiğine' diye bir laf geçiyordu. Ben de, eteğinin altından bak diye anlıyordum hep. Büyüdüm, yıllar sonra şarkı aklıma geldiğinde anladım ki, 'gelinliğin altından bak' derken, duvağının altınk kastediyormuş.
Cevap
80Cevap
Küçükken yanlış bildiğim çok şey var şimdi bana aşırı komik geliyor. 😃 Sakatatları sakat at eti sanırdım, ATMlerin içinde insan, öpüşünce hamile kalmak, dede Korkut hikayelerini korkunç sanırdım, kedileri kız köpekleri erkek sanırdım. Kedileri yamyam erkolardan korumak için almaya çalışırdım ki kedi benden kaçar yamyam köpek peşimden gelirdi. Korkutucuydu o da. Minik beynim neden böyle düşündü ki..
Ya cok tatliii düşünceler dhdhxh
@Ecrininizzzzzzzzzz foton da öyle ✨
💋❤️🩹💕
Cok küçükken gölgeyi güneş güneşi gölge sanmiışız xd
O ne demek la
Şu anki eşim (ilkokul arkadşım) ın işitme cihazı olduğu için ajan sanırdım, birileri ona komut veriyor ama o kimliğin açık etmemek zorunda, acaba gerçek ismi ne, silahı var mı, geceleri görvdeyken uykusuz kalıp okula nasıl geliyor, ve hatta çantasını karıştırdım tenefüste, çok parlak çok havalı bi kutu gördüm (cihazlarının kabı) vaay dedim ajan silahı dokunmayim aktif edersem patlar falan dedim, şaka değil ha ilkokul 1. den ortaokul 1. sınıfa kadar. 5 yıl lan (z kuşağı için açıklama o dönem 5+3+4 sistemi vardı).
-kızlar çömelince idrar yaptıgı için gtnden işiyor sanmıştım 3-4 yaşıma kadar taaa ki komşu kızını evcilik oynarken görene kadar . görmem gereken şey yoktu ben şok . orada o şey yok acaba kim kesti kim kopardı. nerde kaybetti kimbilir ,
- gökyuzune sapanla taş attıgımda aya kadar belkide yıldızlara kadar gideceğini düşünüyordum hatta benim taşlar belkide şimdi aya çoktan düştü
Haha bunu bende böyle düşünüyordum adalet diye bir kız vardı bizim de WC dışardaydı kapının altından bakıyordum bazen nerden işiyor diye ama görememiştim 🤣🤣
Metin2 oynarken yaşımı 24-19 arasında söylerdim ve gerçekten çok büyük gelirdi bu yaşlar.
Bu yaşlara geldiğimde, “ Herhalde üç çocuğum olur , uçak ile yolculuk ederim diğer diyarlara , dünyayı falan değiştiririm” Diye düşünüyordum.
Günümüze geldiğimizde durumlar apaçık gösteriyor ki bir ömür daha geçiyor ve kimseden bir farkımız yok.
Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır’ atasözündeki kaymağı ben uzun süre ‘kaymak’ fiili sanmıştım. Barış Manço’nun şarkısını her duyduğumda gözümde, cebinde manda taşıyan bir adamın dağın tepesinden dilini dışarı çıkararak kaydığı canlanırdı. Çünkü mantıken manda ağırlık yapar, yokuş aşağı çok hızlı kayabilir. Gerçek anlamını öğrendikten sonra bile bu atasözüne her denk gelişimde o sahne aynı şekilde gözümde canlanıyor.
Ailem denize yuzmeye falan gitmiodu bende denıze gitmek cok pahalı oteller vs fakiriz gitmioz sanıyodum meger dıbımızde bısuru ucuz otelde kamp alanıda hersey varmıs bizimkiler gitmiomus tv de lüx yerleri görünce öyle sanıyodum hayır İzmir gibi yerde dogup buyuyup bu kadar gec denızle tanısan nadir biriyim heralde ki halen denize aşıgım arkadaslarım sayesinde denıze ılk 12 - 13 yasımda falan girmiştim galiba
Uçaktan sarkıp bulutu bir kavanoza koyabileceğime inanırdım.
Allah'ın uzun, ince patates adam gibi, bastonlu, fötr şapkalı ve bıyıklı bir cismi olduğuna inanırdım
Elektrik kesilince arkasına bir kaç mum Koyunca çalışır sanıyordum, arkasında iz bırakarak geçen meteoroloji uçağını Allah zannediyordum ve zannediyorduk mahallece bütün çocuklar, hani iz bırakıyor ya büyük oluyor ve Allah büyük deyince öyle düşünüyordum, daha çok var da aklıma şimdilik bunlar geldi
O şimdi asker şarkısında aklıma hep bilgisayar oyunları falan gelirdi.
Ah masumiyetim ah.
Güneş denizin altına batıyor sanıyordum, ve diyordumki güneş denizin altına batıyor, ama orada güneş nasıl patlamıyor?
Yaş 5 🙈😬
Cennete gidince büyük ekran bir televizyon, ama nasıl desem, böyle apartman boyutunda bir TV de süper mario oynamayı dileyecegimi ve bu dilegimin gerçek olacağını, bunun bana sonsuza kadar yeteceğini düşünürdüm.
Yeterince kosarsam, ayin diğer yüzünü görebileceğimi ve

Ve bu adami da müslümanlarin peygamberi sanardim
otomatik açılan kapıların arkasında birilerinin durduğunu sürekli bizi izleyip ona göre kapıyı açıp kapattıklarını sanırdım. ve kendimce korkardım ya beni görmezlerse ve kapı arasında sıkışırsam diye
Yıldızlar kayınca evlerin üzerine düşüyor sanıyordum. Bebeği gerçekten leyleklerin getirdiği gerçeğine bizi de empoze etmişlerdi. Bir de televizyonun bize hareket eden insanları nasıl yansıtabildiğine şaşırırdım. Güzel soru. Her sezon soruluyor.😀
Annemin dediklerini doğru sanardım sorgulardım gerçekten ben böylemiyim? sonra kitaplar okumaya başladım anladım annem herşeyi abartıyor mesela bana bugün bağırıyor tınlamıyorum çünkü sorunları var farkındayım o yüzden rahatım
küçükken ayda adam var sanıyordum ve onu orada bırakıp terk etmişlerdi
bide çocukları leylekler getiriyor zanediyordum
dünyayı çok küçük görüyordum eğer çok yurursem yabancı insanlar tanışırım zanediyordum ve ben şehrinin sonuna kadar yürüyüp kaybolmuştun çok korkunçtu
İnsanlar iyi hayvanlar kötü saniyordum. Tam tersiymis
Ve büyüdüğünü anlıyor ınsan dimi.
Annem demişti ki şimşekleri izleme yoksa gözlerine çakar kör olursun. Bunu deme sebebi şimşekleri izlemeyi seviyordum ve bu da ona ürkütücü geliyormuş. Kendisi çok korkuyor 😆
Ferdi Tayfur'u Orhan Gencebay, Orhan Gencebay'ı Ferdi tafur sanıyordum 😅.
Buluların rüzgarla hareket etmesinden kötü bişey olacakmış gibi düşünüp korkardım. Ama ay ın ya da güneşin takip ettiğini zannedenler varmış çok sayıda, hiç böyle bişey yaşamadım
Yatak gıcırtı seslerini yataktan zannediyordum. Meğer başka bir şeymiş.
Kara kedileri kötü bilirdim alakası bile yokmuş batıl inanç sadece
Şimşek çakınca Allah fotoğrafımızı çekiyor sanıyordum hâşâ
Büyümeyi iyi bir şey sanıyordum. Sonradan anladım iyi olmadığını
Küçükken herkesi iyi sanıyordum büyüyüp olumsuz deneyimler yaşayınca tam tersi oldu herkesi kötü belliyorum artık 😂
Elektrikler kesildiğinde arabaların farları nasıl yanıyor diye düşünmekten yorulurdum. 😅🤦♂️
Biraz garip gelebilir ben küçükken zenci erkeklerin özel organlarının bizimkisi gibi pembe olduğunu ve popolarının beyaz olduğunu sanıyordum 😂😂😂😂
Evimizin karşısında deniz vardı bizim zannediyordum birde kuşlar evimizin çatısına yuva yapardı kuşları yine bizim sanıyordum
Süte su katmak haram diye duymuştum nerden bilmiyorum sütün içine su karıştırıp içmek haram sanıyodum meğerse hileli satıştan bahsediyormuş orada🤣
Unlu mamüllerin yazımı ünlü mamuller sanıyordum o yüzden kitaplarda hep u’yu düzeltip ü yapardım değiştirirdim yanlış yazmışlar derdim
Annem Ay'ı bana Ay dede diye anlatmıştı. Allahla bir bağlantısı olan bir varlık sanardım. Bir de minareyi Allah sanırdım.
Bulutların pamuk gibi olduğunu sanıyordum üzerinde koşabilirim zıplayabilirim uyuyabilirim vs
Cüneyt arkın'ın her filminde babam "cüneyt abi çıkmış" dediği için cüneyt arkını babamın abisi zannederdim 😁
Kadına gidip sen yollu musun dememişsin en azından jsjsjsjsj
Ne diyosun beni allahıma kavuştururdu. d
Buradayım da o günlerimi arıyorum, sene 2000 29 Ağustos, bi sabah annemle babam hastaneden çıkageldi kardeşimizi getirdi başında kuran okundu dedemin ismini verdik, 23 sene geçti 23 senenin sonunda 29 aralık 2023de evde ölmüş halde bulduk.
28 aralıkta pardon
Doktor anneme aldır bu çocuğu yaşamaz bu çocuk demiş, kafası su topluyodu, kafası büyür sonra ölür demiş, bizimkiler kabul etmemiş, kafasının büyümesi durdu, ama saçları hızlı uzuyordu, annemler demiş allah bıze bağışladı yıllarca ne çekap ne bir şey bir mucize sanmışlar, meğersem allah bize onu emanet etmiş günü gelince geri almak için, beyinde tümör oluşmuş, o da kalbe baskı yapınca kalp krizi.
kader işte elden bir şey gelmiyo
Allah razı olsun, amin, kusura bakma :(
Nerde yaşıyorsun ki
Tokat
Beni tokatlılara pek benzetmezler
o manada değil, anne azerbeycan göçmeni o nedenle o tarafa çekmişim. d
Genelde hintlilere, iranlılara, türkmenlere benzetirler. d
kimisi kürt sanıyo. d
Herkesi adam saniyodum buyuyunce anladım ki en son adam 1938 ölmüş
Bu söze bir sigara yakılır, yerini kimse dolduramadı dolduramayacakta.
Dünyayı da yaksak bı faydası yok artık
Duş alınca sıhhatler olsunu
saatler olsun anlardım :)
O zaman kötü kadın, dost hayati falan bunları biliyor olman sence sorun değil mi 😅😅
Küçükken benim yanımda cinsellik konuşurlardı. Seni leylek getirdi derlerdi. Ben de leyleğin çocuğuyum sanırdım kendimi
Hayatımın mükemmel olacağını hiç sorun yaşamayacağımı
Hamam böceklerini duş almak için evde girdiklerini sanıyordum 😂😂
Bahtaniyenin altında karıncalar yaşıyor sanıyordum kafamı sokmazdim bu yuzden
Beni pazardan lahanaların içinden bulduklarını sanıyordum 😂
elektrik trafolarındaki kuru kafaya bakınca öleceğimi sanıyordum
taşınırken evin dairesini de bıçakla kesip taşınacağımız yere koyuyoruz sanıyordum
Akrabalarıma laf söyletmezdim, akraba diye hepsini iyi sanıyordum.
herkesi bir halt sanıyordum büyüdükçe kimsenin bir halt olmadığını anladnm:))
Cami minaresini tövbe haşa Allah sanıyordum xjjxjxjdjxj
Hdhdhdhdj
Dedelerin giydiği şalvara büyük abdestlerini yapıyorlar sanıyordum 😩
Dağ eteklerindeki bina ışıklarını yıldızlar topluluğu sanıyordum
Tv deki savaş filmlerinde gerçskten insan öldürüyorlar sanıyordum.
kızlarda kıl cıkmıyor dogal olarak kılsız sanıyordum:D
Çıkmıyor zaten kızlar kılsızdr😃
kücükken büyümebi bi bok sanıuordum büyüdüm gercekten bi bokmuş
Kakaolu süt tozunu kaşık kaşık yersem midemde kakaolu süt olur sanıyordum 😃
İnsanlar evlendikleri anda, o imza atıldığı anda çocukları oluyordu sanıyordum sjbwjsbssnsjsn
Kabak ile patlıcanı aynı sanıyordum snra yemek kabağı ile çekirdek kabağını aynı saniyordum
Televizyonun içine insanlar giriyor saniyordum hjhjhssasa
Cami minareleri Allah sanırdım Allah kaç dediklerin de minareleri sayardım 🤣😂🤣
Ford markasını Doğa sanıyordum. Örneğin Ford Transit yerine Doğa Transit gibi...
4-5 yaşında yolu nerden biliyodun ki daha 😅
Televizyonun içerisinde birilerinin yaşadığını zannediyordum..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?