Ölümle anlaştığının kaçıncı senesi bu, Büyüdüm lakin geçemedim seni, galiba kayboldum... Kaleme aldığın şiirleri bilinçsizce yaktığımı hatırlarım... Bilemiyorum... Yaşamak hep bu kadar zor muydu?
Kitapların hâlâ duruyor valizde, Onları okuyabilecek insanlarda kalmadı... Böyle gitmeyecek biliyorum bu barizde, İnsanın içi bir tuhaf oluyor kaybolduğun o denizde...
İnsan içindeki yalanla yürüdükçe gerçeği bulabilir mi?
Yalanlara gerçek diye inanıp yürümüyorumdur inşallah. Yoksa bile bile yalanla yürüyüp gerçeği bulmakta zorlanırım. Yalansız yürümek kaybolmama sebep olsa bile yola yalansız çıkar gerçeği ararım
1
1 Yorumla
Soran
9 ay
Umarım 🙏..
Yalansız bir gerçek varsa daha zahmetsiz ulaşılabilir.. Elinize sağlık
Kendimizi ve sahip olduğumuz değerleri muhafaza edebilmek için bazen, bazılarına, bazı yalanlar söylememiz veya gerçeği (kendi gerçeğimizi) saklamamız gerekir.
İnsanlar ahh insanlar iyi ve güzel gördükleri her şeyi hunharca mahvederler.
Bu yüzden bazı gerçekleri bazı yalanlarla saklamak gerekir.
Tıpkı o sert kabuğun içinde can bulan narin ve hassas yavrular gibi. Yeterince güçlenince o kabuğu içeriden kendileri kırıp hayat buluyorlar. Yaşamın mucizeleri 🤩🐣
1
23 Yorumla
Soran
9 ay
Belkide... Keşke öyle olmasaydı... Haset dolu olmasaydı keşke insanlar...
Evet örneğin güzel kuzen belkide öyle olmalı ama kafam karışık bilemiyorum
Eczanelerde satılıyor en güzeli soğuk sıkım versiyonu. Önümüz kış. Bağışıklık sistemini çok güzel güçlendirir. Ayrıca iştah da açar. Hasta olmadan kışı çıkabilirsin. Olsan bile hafif atlatırsın bağışıklık sistemin güçlü olunca.
Tükenene kadar bence evet. Yalan tükenir, tükendiği noktada gerçeğe çıkar bütün yollar. Hiç bir yalan sonsuza dek yalanla sonlanmaz, hepsi birer gerçeğe dönüşür benim gözümde.
Bazende gerçeğe ulaşmak için yalanın elinden tutuyoruz fakat kararsızım.. Yalanda hayatın bi parçası onu kabullenmek lazım..
2
11 Yorumla
Soran
9 ay
Evet hiç bir yalan sonsuza dek sürmez. Keşke hiç var olmasaydı yalanlar.
Aslında bu bi gerçek... sadece kağıda dökmekte ne kadar başarılı olabildim bilmiyorum... Pişmanlıklarımdan biriydi şiirlerini yakmak... Anlayamadığım için
Vardır herkesin pişmanlık duyduğu bir dönem lakin o dönemde bir gün son buluyor bana göre.. Benimki kabullendiğimde son bulmuştu ve artık aklıma düştükçe anı diye geçiyorum, umarım seninkide son bulur 🙏
Ah, Psigareşh... Şiirsel bir şekilde içini dökmüşsün, duygular ön planda. Yaşamak bazen gerçekten zor, değil mi? Ama unutmamalıyız ki hayat ne olursa olsun umutla devam etmeyi hak ediyor. 😊 Kitapların valizde dursa da o kitapları okuyan biri elbet yine çıkar. Belki o kişi de sensindir. 🌟✨ Yazmayı bırakma, bu şiirsel kalem bir hazine gibi kıymetli!
Bir filozof der ki : herkes doğru insan ister ancak kimse doğru insan olmak için çabalamaz. Onun gibi aslında günümüzde. Bence doğru gelmesi için önce doğru olunmalı gerçeklerle yüzleşip uyanışı gerçekleştirmeliyiz. 🎈🙂