+1 yılBuzdolabında unutulan, çürüyen gıdalar kötü kokulara sebebiyet verebiliyor. Özellikle sucuk gibi baharatlı ve koku yapan ürünler de buzdolabının açılır açılmaz koku yaymasına neden oluyor.
Buzdolabı Kokusu Neden Olur?

Buzdolabı Kokusu Neden Olur? Buzdolabı kokusuna birçok etken sebep olabiliyor. Bunlardan en önemlisi de yiyeceklerin bozulmasıdır. Bozulan yiyecekler hem etrafındaki gıdaların bozulmasına hem de buzdolabının kötü kokmasına sebep oluyor.
Aynı zamanda kokusu fazla olan yiyecekler de buzdolabının kokmasına neden olacaktır. Bir diğer sebep ise buzdolabının hava sirkülasyonudur. Yiyecekleri paketlemek ve hava sirkülasyonunu sağlamak için buzdolabını düzenli tutmak önemlidir.
Buzdolabı Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapmalı?

Buzdolabı Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapmalı? Buzdolabında oluşan kokuyu gidermenin en kesin çözümü içerisindeki her şeyi çıkarıp, buzdolabını iyice temizlemektir. Bunun için ılık sabunlu su kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise buzdolabına aktif karbon filtreleri veya buzdolabı kokularını emen kutular ekmektir. Ancak yiyeceklerin bozulmasına engel olmayacağı için buzdolabını düzenli olarak kontrol etmek önemlidir.
Karbonat ve Sirke İle Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Karbonat ve Sirke İle Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Karbonat ve sirke yıllardır kullanılan doğal temizlik yöntemlerinden bir tanesi :) Buzdolabı temizliğinde de tercih ediliyor. Ilık su içerisine yarım su bardağı karbonat 2 yemek kaşığı karbonat ekledikten sonra buzdolabınızın içini bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Böylelikle buzdolabında oluşan kötü kokular giderilmiş olacaktır.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 857 cevap paylaştı. buzdolabını iyice temizledikten sonra bir çay tabağı içine sirke koyup raflardan birine yerleştir. nasıl oluyor bilmiyorum ama işe yarıyor, buzdolabi kokusunu gideriyor.
113 Yorumla
Soran+1 yılGeçen ay yaptık sirkeli suyu geçiriyor ama işte yine ceryan etti :( sebep ne olabilirki ?
Soran+1 yılFiltre nerde oluyor ? bakiyim
Soran+1 yılŞimdi bakıp bulmaya çalışcam
Soran+1 yılDelik yok ? ışıgın hemen yanında lehimli kapak gibi birşey var ama onun ışıkla ilgili olduğunu düşünüyorum.
birde buzluğun tavanında delik var o mudur oysa sirke dökiyim mi ?
uzun temizliyici çubuk yok bizde ona benzer birşey sokabilirim?- +1 yıl
yok kız dur delirme, demek ki sizinkine öyle bir şey eklememişler:) olsaydı makinenin tabanında bir yerlerde olurdu zaten, sizinki bizim makineye göre daha yeni bir modeldir belki de.
ya bir de işe yarar mı bilmem ama... arap sabunu rutubet kokusunu gideren tek temizleyici, belki buzdolabında da işe yarar. banyoya sokmadan evvel bir deneyin istersen:))
Soran+1 yılYapalım onuda her çareyi deniycez gözünü kararttı annem.
Yemek yemek için buzdolabını açıyoruz iştağımız kesiliyor :)
Soran+1 yılMarkası arçelik eski model ama.(ne model olduğu yazmıyor üstünde) Bende baktım atın gitsin geçmiyorsa diyorlar. ilk yoktu sorun sonradan oluştu.
Soran+1 yılBizde düşündük bazı form sitelerinde yazıyor güneşte bırakın havalansın diye ama bu sefer yiyecekler bozulucak sıcaktan.
Bakalım inşallah geçer koku
Teşekkür ederim :))
Emici bir kumaşın/bezin içine karbonat+vanilya karışımı yapıp dolaba koyun.
Bir tabağa kuru pirinç koyun -- nemi+kokuyu emer, o da dolaba.22 Yorumla
Soran+1 yılTamam dediklerinide koyucam.
Teşekkürler :)
- Kişilik & Karakter konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılDün ben bir yazı okudum.
Orada diyordu ki...
E l m a ya da Ü z ü m s i r k e s i. . .
Ben de deniycem.
Az önce bulaşık makinesine yıkama esnasında sirke döktüm.
Sirke, her bir temizliğe ve bir çok derde dermanmış küçük hanım :)
Başka pratik bilgi sorun var mı?00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 785 cevap paylaştı.
u +1 yılGiderilmesi ancak dediğin gibi çamaşır suyu ile dezenfekte ederek olur. Bu tarz koku oluşmaması için ağzı açık bir kabın içerisine koyacağınız iki parça mangal kömürünü sürekli dolapta orta rafta bulundurmak işe yarayacaktır.
14 Yorumla
Soran+1 yılMagal kömürünü daha önce denemedik. onuda koyucaz ama beze sararak koyalım diyoruz. birde buzdolabını banyoya sokup yıkamak istiyoruz ?
- +1 yıl
Dolabın kapısında bulunan fitillerin iç tarafında yani altta kalan bölümlerinde mantar türemiş olabilir. Özellikle o bölgeleri dezenfekte eder ve pekkomik'in yorumda yazdığı hususu kontrol ederseniz sorun olmaz sanırım. Buzdolabını yıkamak amacınıza hizmet etmez.
Soran+1 yılPeki tamam oralarıda çamaşır suyuyla silelim bakteri varsa ölsün.
Son çare yıkamak.
Teşekkür ederim- +1 yıl
Son çare (yıkama sonrası) dolabı atmak :)))
Rica ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
Buzdolabı kokusu nasıl giderilir?
Buzdolabı kokusu, her evde karşılaşılması muhtemel bir sorundur. Koku, bozulmuş yiyeceklerden, sızıntılı kaplardan veya yanlış yerleştirilmiş gıdalardan kaynaklanabilir. Buzdolabı kokusunu gidermek için yapabileceğiniz birkaç şey var:
1. Buzdolabını boşaltın. Kokunun kaynağını bulmak için buzdolabını tamamen boşaltın. Bozulmuş yiyecekleri atın ve sızıntı olup olmadığını kontrol edin.
2. Buzdolabını temizleyin. Buzdolabını ılık su ve sabun veya bulaşık deterjanı ile temizleyin. Tüm yüzeyleri, rafları ve çekmeceleri iyice durulayın.
3. Buzdolabının içindeki havayı değiştirin. Buzdolabının kapağını açın ve havalandırmaya izin verin. Buzdolabını bir gün veya daha uzun süre açık bırakabilirsiniz.
4. Koku giderici kullanın. Buzdolabında bir koku giderici yerleştirmek, kokuyu maskelemesine yardımcı olabilir. Karbonat, kahve çekirdekleri veya limon gibi doğal koku gidericileri kullanabilirsiniz.
5. Buzdolabını düzenli olarak temizleyin. Buzdolabını düzenli olarak temizlemek, kötü kokuların oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir. Buzdolabını her ay veya iki ayda bir temizlemek yeterlidir.
Eğer buzdolabı kokusundan kurtulamıyorsanız, bir profesyonele başvurmanız gerekebilir. Bir tamirci, buzdolabınızdaki herhangi bir sorunu teşhis edebilir ve onarabilir.
10 Yorumla
+1 yılBendede olmuştu
Artık meyve ve sebze satın aldığında yıkayıp yerleştir. Ben öyle yapıyorum. Defne yaprağı koy ya da
Pek çok buzdolabında, minik bir tahliye/filtre sistemi bulunmaktadır. Çoğunlukla sebzeliğin hemen üstünde ve dolabın arka kısmında yer alan bu filtrenin tamamen temiz olduğundan emin ol.
Ana sorunu ortadan kaldırdığımıza göre, artık ardından bıraktığı kokudan kökten kurtuluş için kolları sıvayabiliriz:
Öncelikle buzdolabınızda bulunan yiyecekleri çıkarıp dolabı eritmeye alın. Derin dondurucu bile olsa içeride oluşan az orandaki nem, kötü kokuyu tutacağından onu ortadan kaldırmanız gerekecek.
Buzları çözdürdükten sonra buzdolabını bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile iyice silin. Elma sirkesi hem antiseptik özelliği ile olası bakterileri temizleyecek hem de kokunun giderilmesini sağlayacaktır. Sirkenin kendi kokusu gözünüzü korkutmasın; elma sirkesinin aroması uçucu olduğundan çok kısa süre havalandırmanız dahi kokunun kaybolmasını sağlayacaktır.00 YorumlaSüt değil benim bildiğim limonu kesip koyman gerekiyor. Limon farklı yemeklerin kokularının bir birine karışmasını engelliyormuş. Ama genel bir koku sorunu varsa ve temizlenmesine rağmen gitmediyse... demek ki uzun süre ağır kokusu olan bir gıda varmış dolapta.
00 Yorumlabuzdolabinizin gazli sogutma sisteminde sorun olmus ici bosken ya da kokacak bir sey yokken de bunu yapiyorsa :)
114 Yorumla
Soran+1 yılBirşeyler yaptık bakalım inşallah kokmaz ama fikirlere açığım hala :) Olabilir dediğin.
Soran+1 yılMerhaba gamlı baykuş nasılsın ?:)
Soran+1 yılKaramsarımsı birşey demek :) Hayalleri yıkmak demek :) nasılsın iyimisin afiyettesin inşallah :)
Soran+1 yılBurnumun direği kırıldı nolsun başka :)
Soran+1 yılÇok acaip Çürük kavun kokusu gibim birşey :)
Soran+1 yılTamam sen bilirsin :)
Buzdolabını boşalt, karbonatlı suyla sil. İçine karbonat koy, koku gider. Limon ya da kahve de işe yarar.
00 YorumlaPek çok buzdolabında, minik bir tahliye/filtre sistemi bulunmaktadır. Çoğunlukla sebzeliğin hemen üstünde ve dolabın arka kısmında yer alan bu filtrenin tamamen temiz olduğundan emin olun. Buzları çözdürdükten sonra buzdolabını bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile iyice silin. Elma sirkesi hem antiseptik özelliği ile olası bakterileri temizleyecek hem de kokunun giderilmesini sağlayacaktır
10 Yorumla... Cesetleri sakladığın dolabı,eve getire demiştim :)
18 Yorumla
Soran+1 yılBaşka güvenli yerim yoktu :)
Soran+1 yılEvet sönüyor
Soran+1 yıl:)))))bomba
Soran+1 yılBencede lazım :)
+1 yılheryerini karbonatlı suyla yıka sil bembeyaz ve kokusuz bir dolap buyrunuz.
11 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi sildik karbonatlı suyla bakalım nolucak :)
Teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl1 - 2 yemek kaşığı karbonatı suda eritin ; silin.. durulamayın... Buzdolabı kapı lastiğini kontrol edin yırtık olabilir.. dışardan hava girmemesi lazım.. Süpermarketlerde yeşil renkte incecik halı gibi bir ürün var.. meyve çürümesini önlüyor...
00 Yorumla Dolabı komple boşaltıp çamaşır suyu ve bulaşık deterjanıyla karışım yap. Çalıştırmazsan yine kokar buzdolabını çalıştır
20 Yorumlavalla aynısı benim de başıma geldi 2 - 3 ay önce. çay posası denedim, karbonat denedim hiçbiri fayda etmedi. birinin önerisi üzerine mirun buzdolabı koku giderici diye bir şey aldım. 2-3 gün içerisinde kokuyu büyük oranda emdi. bir bakabilirsin istersen
00 YorumlaArkadaşlar yararli olur diye yaziyorum bu yaziyi bir aydir aynı sorun la uğraştım çamaşır konusunda cok hassasim iki uc aydan beri gardrop kokusu siniyordu kiyafetlere aylardır beri giyilmemis bi yerde salliymis gibi kokuyordu dolap sildim karbonat koydum bos parfüm siseleri koydum sirkeyle , çamaşır suyuyla sildim koku astim çözüm sıfırdı ama durunun okyanus kokusu harika bir oda ve dolapkokusu yararlı inşallah faydalı bilgi olmuş tur
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. sukaplumbagası buzdolabını sakın deterjan ve camasır suyu ıle sılme bır daha ınan zehırlenısınız oyle hemen zehırlenme olmaz zamanla ıcınıze ışler sırke ve lımon suyu ıle sıl
00 YorumlaBir Kabın içerisine meşe odunu kömürü koy yanmamış belki yardımcı olur annem öyle yapıyor ben gülüyorum ama dolaba her baktığımda kömür olur ve işe yarıyor gibi sanki kokmuyor :D
00 Yorumla
+1 yılburaya bir göz at derim...
www.gercekgundem.com/.../buzdolabi-kokusu-nasil-giderilir10 YorumlaBuzdolabı içi çamaşır suyuyla silinmez bu gıdalara geçer falan bence zararlı sirkeyle sil hem sirke antiseptik bakteriyeldir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. buzdolabı lağım gibi olana kadar beklemeyeceksin... öyle kokar işte ceset gibi
22 Yorumla- +1 yıl
Ne biliyon beklediğimi? Oda arkadaşımın bir zeytin bidonu var, koku ondan geliyor.
Kişilik & Karakter konusunda 717 cevap paylaştı. Bir bardağa taze süt dök dolabın içine koy. Süt çeker kokuyu
10 Yorumla
+1 yılbuzdolabını iyice temizle sonra vanilya çubuğu koy dolabın bir kaç yerine
13 Yorumla- +1 yıl
baharatçılardan bulabilirsin çok güzel kokuyor :)
- Kişilik & Karakter konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yıllimon kolonyası dök. Birde açıkta süt bırak. Açık süt bütün kokuyu çekiyormuş..
10 Yorumla
+1 yılİlk önce domestosla bir sil iyice sonra durula içini her yerini sil ama dolabın.
Bir kase su koy sonra içine su kotu kokuyu icine çekiyor10 Yorumla
+1 yılevet kahve gecirebilir ya da dip kose deterjanla temizlersin :)
13 Yorumla- +1 yıl
bizim bikac kez bozulmustu cidden cok kotu bir kokusu oluyo
kardesim dolabin arkasindaki bolmeyi aç orda motor var motoru yan keskiyle sök motoru zaten para eden devaminida çöpe at artik evi bile kompresörle soguta bilirsin tesekkurler
10 Yorumla
+1 yıleskiden apartmanların kalorifer kazanlarında yakılan bir kömür vardı. ismi fok mu ne tam hatırlamıyorum. o kokuyu alıyormuş... bir çok yakın bayan akrabam bunu söylemişti bir toplu sohbette
00 Yorumla
+1 yılDurdur makinayı.. boşalt ve karbonatla ovala iyice.. bikac saat öyle dursun ve calistir
00 YorumlaButun dolabi bosalt icini sil yiyecekler de zaten havalanmis olur icini elma sirkeli suyla silebilirsin
10 YorumlaMarketlerde buzdolabı ya da bulaşık makinası için kokuyu çeken şeylerden var.
Fiyatı da ucuz.00 Yorumla
+1 yılSirke ağzı açık bir şekilde dolabında bulundur bir daha kokmaz
00 YorumlaDolap içinde kimyasal kullanılmaz.
Kokuya sebep olur.
Sirkeyle temizle kokudan eser kalmaz00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılBı bardak süt kokuyu alıyor haşlanmış yumurtayi saklama kabına koy ya da soymayin
10 Yorumla
+1 yılYumurtanın ağzı açık koyma dolaba üstünü kapat koy buzdolabi ya da strec filmler var
13 Yorumla- +1 yıl
Buzdolabi poseti var olacak orası
- +1 yıl
Kutusunda koyuyorum oysaki
- +1 yıl
Kutu yeterli olmuyor demkki
Valla nasıl çözülür bilemem ama o kokuyu allah düşmanıma vermesin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. su biriktirmiştir...dreyn edin :DDDD
13 Yorumla
Soran+1 yılHahahha koku kalmadı şeker geç kaldın :))
Soran+1 yılOh my god :D Yani nasıl bir espiriktir bu :D
dolabını komple bosalt sirkeli suyla sil fitreyi de temizlemeyi unutma sonra türk kahvesi koy hos koku verir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Sütü bir kaseyde herhangi bir rafa koy.
15 Yorumla
Soran+1 yılSüt bozulunca koku çoğalmaz mı :s ?
Yada ne kadar süre ?
Soran+1 yıl:)) tamam koyucam şimdi teşekkür ederim.
İyice temizledikten sonra karbonatla silip, bir kaseye karbonatlı su yapıp içinde bekletebilirsin
11 Yorumla
+1 yılkesin cozum soyuyorum ;) salataya vs sikmis oldugun limonu atma buzdolabinin kapagina koy 1-2 yarim limon
14 Yorumla- +1 yıl
Var zaten
- +1 yıl
faydasi olmuomu?, olmasi gerek kesin
- +1 yıl
:( ...
- +1 yıl
ne o astin yuzunu :( degrmi
+1 yılMaden suyu ile silin demişti servisi denedim oldu
Bütün rafları sök guzelce deterjan ve domestosla köpürtmesi yika icinide guzelce sil gever00 YorumlaLimonu kes bırak sabaha koku kalmaz...
13 Yorumla
Soran+1 yılyapıcam teşekkürler.
Kişilik & Karakter konusunda 459 cevap paylaştı. Limon kabugu rendele file gibi bir seyin icine koy buzdolabinin icine birak
00 Yorumlasirkelı suyla sil canım
12 Yorumla
Soran+1 yılGeçen ay yaptık sirkeli suyu geçiriyor ama işte yine ceryan etti :( sebep ne olabilirki ?
+1 yılyıyeceklerın ağzını kabı yanı streçle sar ben öyle yapıyorum :D koku olmuyo
00 Yorumla
+1 yılfazla nemli kalıyosa içi ondan da koku yapabilir veya lastik aralarında bişi döküldüyse falan (kapaktaki lastikleri)
00 YorumlaFilitrelerini degistir
10 Yorumla
+1 yılben pek bilmem ama annem yumurtalıkların oraya paket vanilin dökerdi ve kokusu geçerdi
00 Yorumla
+1 yılBir bardağa süt koy dolaba köy 6 saat gider süt kokuyu alır
00 Yorumla
+1 yılGuzelce içini dip köşe sirke ve pril le sil geçer
10 Yorumlakuru kahve koy bir bardağa dursun alır kokusunu.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
u 1 yılSık sık temizleyin
00 Yorumla
+1 yılsirkeyle iyice temizle
00 Yorumla
+1 yılyumurtayı haşlayıp mı koyuyosun dolaba anlamadım
03 Yorumla- +1 yıl
Hayır normal paketinden çıkarıp hasliyorum
- +1 yıl
dolaba kasenin içine karbonat koy 1 hafta kalsın canım faydasını görürsün
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim
+1 yılSirkeli su ile sil içine 24 saat karbonat koy
00 Yorumlaiçini her gün sil temizle daha ne olsun
00 Yorumla
+1 yılBak iste buz dolabi camasir suyuyla temizlenir mi?
02 Yorumla- +1 yıl
Eskiden meyveler bile temizleniyordu da dolabı mı beğenmediniz?
- +1 yıl
Begenmedm evet tamamen sagliginizla oynuyosunuz cnku
Bir cay kaşığı karbonat koy açıkta
020 Yorumla- +1 yıl
sirke kaynatıp koysun olmaz mı :D
- +1 yıl
mutfaktaki balık kızarma kokusunu alır belki buz dolabında da işe yarar
- +1 yıl
derin derin nefes al geçti geçti 10 a kadar sayıyoruz geçti nefes almaya devam et ( bu telkin benim için)
- +1 yıl
nasıl oluyormuş kendi silahınla vurulunca beğenmedin dimi :D
- +1 yıl
özür dile :D
- +1 yıl
vay arkadaş diğer tarfta da kendi silahınla vurdum seni :D ben bu işi sevmeye başladım bende yapcam artık
- +1 yıl
ne o sıkı rakip geldi diye korktun değilmi korkun benden :D senin yüzünden namaza geç kalcam kaybolma biyere ikindi vakti geldi
- +1 yıl
hadi yırttın :D kaçırmadım vakti :D
- +1 yıl
diğer yorumda ki çocuk sap gibi kaldı ama kıyamam ya :D istenmeyen adam durumuna düştü bir yanlızlık sarmıştır onu
- +1 yıl
Yavrum sizin mesaj kutunuz yok mu? Gidin orda mesajlaşın. Ben sizin sevişmenize şahit olmak zorunda değilim şahsen.
- +1 yıl
bak senin yüzünden buradan da kovulduk :D birde o nasıl bir kaba tabirdir ya Sevişme vs gerçekten olmadı bu lütfen kapıyı arkandan kapatırmısın :D
+1 yılkarbonatlı suyla sil kokunun gitmesi için
00 YorumlaÇay tabağına kahve koy alıyo kokuyu
10 Yorumla
+1 yıl1 bardağa süt koy kokuyu alıyor..
10 Yorumla
+1 yılSirkeyle sil ve bir köşeye sirke koy alır kokuyu
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026