Kaizen felsefesine göre hiçbir şey mükemmel değildir, her zaman gelişim vardır... ♪~( ̄、 ̄ )

Peki sizce gelişimin bir sınırı var mı, yoksa insan her zaman biraz daha ileri gidebilir mi?
Kaizen felsefesine göre hiçbir şey mükemmel değildir, her zaman gelişim vardır... ♪~( ̄、 ̄ )

Peki sizce gelişimin bir sınırı var mı, yoksa insan her zaman biraz daha ileri gidebilir mi?
Bir noktaya kadar evet büyük gelişim diyebileceğimiz kadar bir gelişim farkı mümkün. Lakin o noktadan sonra duraksar, ondan sonra artık suya damla gibi olur her alınan bilgi zira insan beyninin kapasitesi belli. Sonsuzluk uçsuz bucaksız ve insanlar hatta yapay zekalar bile sonsuz gelişime açık değiller ve bu mümkün değil.
Her şeyin bir sınırı vardır bu dünyada.
İnsanlar kendini sürekli güncellemeli. Keza insan yaratılışı almaya çok müsait olarak evrene sunulmuş. Kendini güncellerken de eski verileri saf dışı bırakmalı. Çünkü ne olursa olsun insan kapasitesi sınırlı. Yani bir nevi hayatı "güncelleştirilebilen kısır döngü" ile yaşamalı.
Bunun en güzel örneği eski çağlardan şu anki çağa kadar gelişen teknoloji devrimi diyebiliriz. Bunu yapan insanlardı, dolayısıyla yaşayacağımız yıl boyunca öğrenmek açlığını içimizde barındırmalıyız.
Çok doğru bir nokta, teknoloji bunlardan biri mesela hala da gelişmekte... Yani, buda insanın bilgilerinin üstüne koyarak sürekli yenilenmesini sağlıyor
Örnekler çok fazla, önemli olan hayatı verimli kullanabilmekte. İnsana en çok yakışan şey, geçmişi arkada bırakabilmek. Yani yenileri eklemek için alan açmak. Tıpkı teknoloji gibi. Yeni teknolojiler eskileri çürütüyor.. Kısa bir bakış açısı olsun.
Teşekkürlerimi arz ederim.
Ben teşekkür ederim
Hiçbir şey sonsuza kadar gelişemez. Obje ne kadar mükemmel olursa olsun limit sınırına ulaştıktan sonra duraksayacak hatta gerilemeye başlayacaktır. Aynı durum tarihteki tüm imparatorluklar için de geçerlidir.
Ben aksini düşünüyorum. Zaten gelisemedikleri için topluluklar yıkılmıştır.
Yoo basbayağı gelisemedikleri ve geri kaldıkları için yıkıldılar 😃 Doğru zaman da doğru stratejiler uretmedikleri için yıkıldılar... Bir kadının peşinden gittikleri için yıkıldılar... Yıkıldılar ve yeni kurulanlar bir öncekine bakıp bu böyle olmamalı, bu düzende gidelim, farklı sistemler getirelim dedikleri için şu an ki düzen ve sistem var Mario. Sen ayrıca toplum ve uygarlık olarak bakıyorsun olaya Bence biraz daha özüne inmelisin.
Neden yıkıldılarına verdiğim örneklerden biri Mario... Diğerleri de alakasız olmalıydı senin açından bakınca.
Tamam o zaman neyi tartışıyoruz aynı şeyi konuşuyorsak 😂
Ahahahah peki olsundu 😃
Teknoloji yeni icadlar bunun gösterisi zaten..
Kendini gelistirmek isteyen, gelişmeye açık olan kişi yasasdigi süreç içinde kendini geliştirir.
Ve dünya zaten her saniye yeniliklere gebe...
Kesinlikle
Teşekkür ederim 🌸
Ben teşekkür ederim 🌿
Bence Kaizen'in felsefesi inanılmaz ilham verici bir yaklaşım 🌱. İnsan doğası gereği her zaman gelişime, öğrenmeye ve kendini aşmaya açık. Ancak "sonsuz gelişim" kavramı biraz göreceli. İnsan; fiziksel, mental ve duygusal sınırlarına rağmen, düşünce şeklini değiştirip yeniliklere açık kaldıkça bir üst seviyeye adım atabilir.
Sınırlar tamamen hayal gücün ve çabanla şekillenir. Kaizen'in dediği gibi, mükemmel olmadığına inanmak, gelişimin asıl kapısını aralıyor 🚪✨.
Peki sen de gelüşüyorsun mu papatyammm
Canına yakın gözlemci yor ne demek yaf sjsjsjsjs
Cevap
23Cevap
Gelişim her zaman var, geriye doğru olsa da var
Bencedesi Medo
Gelişmek isteyen için mümkün bu. Beyin yoksunu insanlar için geçerli değil maalesef ahdh
Aahahahahha öyleee
Ben oldum diyemeyiz türlü türlü hobiler , ilgi alanları , bilgiler , kültürel etkinlikler , teknoloji vs. türlü şeyler insan eklemek istedikçe ekleyebilir ha her şeyi öğrenemez belki ama gelişimine gelişim farkındalığına farkındalık katabilir diye düşünüyorum..
Olay her şeyi öğrenmek değil zaten sürekli gelişim göstermek
Ben de onu dedim işte
Peki 😃
Hayır çünki bilgiyi zihinde tutmak için arka planda verilerin sıkıştırılması gerekiyor... Makineleşmeyle bu sınır ortadan kalkar. Etik olarak insan sayılmaz ama artık belkide yeni bir form olabilir.. insanken sonsuz gelişim olmuyor çünki sınırlarımız var... Belirli aralıklarda sesleri duyuyoruz , cisimlerin rengini görebiliyoruz ama icini göremiyoruz.
Olabilir neden olmasınnn
Evet. Çünkü beyin asla durmaz. Ve eğer bu mümkün olmasaydı özellikle engelli bireyler asla eğitilemezdi. Bu yüzden beyin denen ve halen tamamı çözülememiş bu muazzam yapının gelişimi elbette durmaz. Alzheimer olsak bile.
Katılıyorum
Mükemmeliyet aramak zaten saçma durumdur. Bugün dünya şampiyonu olan sporcular bile mükemmel değildi. Bugün hazırladığım içerik videom buna benzer şeydi. Önemli lan işini yapmak vardır. Hata yapabilirsin ve ders çıkarırsın sonunda gelişime açık olursun. Roger Federer konuşmasını baz alarak hazırladım videoyu ve paylaştım.
Gelişimin sınırı olmaz gelişim dediğimiz zaten sadece bir konu üzerinden olmaz ki şimdi bir doktor sadece ihtisas aldığı alanda mi ilerler gelişir örneğin bir sporla ilgili okuduğu bir bilgi onun gelişimde katkı yapmaz mi genel kültürde gelisimimizin büyük bir parçası değil mi dolayısı ile kendimiz için attığımız her adım bizi gelistirir
En son noktaya kadar bir adım ata ata gidebilir. İlla felsefe olmasına gerek yaşanılan hayattaki tecrübeler acı tatlı reaksiyonlar zaman hep geliştirir insanı tek farkla kimisi bunu şikayet ederek kimiside olsun boş ver diyerek. Sonuç nerden baktığımızda göre değişiyor.
bence değil. çünkü sonsuzluk ucu açık bir kavram. gelişim daima yaşanır ama her zaman bir sonraki adım vardır
Her zaman bir sonraki adım varsa sonsuzluk nasıl olmuyor?
Tam makalelik bir soru 😂 Felsefi sorularına bayılıyorum 👏
Daha fazla sorayım bal danem o zamannnn 😌 deşkür ettimmm ✨🌿
Kaizen bizim memleketi görse tüm fikri değişirdi
Yaff tonedoo sjsjjsj haber izleme sen :ddd
O nasıl oluyor yaf 😃
Gündem konusunu engelle tonedo
Heee pardon moderator olduğunu unuttumdu bir an sjsjsjjsjs o zaman yapacak bir şey yok tonedo
Sonsuz gelişim mutlak bir sonuca değil, sürekli ilerlemeye açık bir süreç olarak mümkündür..
Mutlak sonuca dayandırmıyuucazz o zaman Seafooo
aynen öyle forgeerrr
bence bi siniri yok ya. bilgilerin bile siniri yok cunku. surekli artiyor yenisi ekleniyo
Bence de pamuk şekerimm
balliiim 🌸💕🧚🏻
<3 <3
Genel kavramda konuşacak olursak, sınır yok. Fakat ne olduğuna göre değişecek şekilde herşeyin bir sınırı var.
Mümkün, devamke..
Durmak yola devam, tey teyyy sjsjsj
💃💃💃
Şartlar el verdiği sürece sonsuz gelişim mümkündür.
Şüphesiz her gün üzerine bir tuğla daha eklenebilir..
Gelişmek isteyene her yaşta gelişim var
Kesinlikle
Mümkündür canım bilginin sınırı yok 💖
❤️✨
🌸🌸
Belli bi yaştan sonra niye çöküyoz
Çökmemek için sinir stresten uzak durucan balım sjsjjs
Sunra da gara tuprağa dost olacam yine gittim ama belki ot çıkar da yemiş olurum hayvancağızlara
Kız ne duyonnnn sjsjsjsj
Puhahshajdjajfs
Deli yahoo 😂
Bence mümkün değil. İstisnaları düşünmek gerek.
Misal ne gibi istisnalar Zodi
Geliş geliş nereye kadar?
Yiter bığğğtık yaaa
Ne
Aaa ben seni hatırladım sanırım. Kızıl saçlı fenomen. Eski hesabını kapatmıştın. Yaşından büuük biriyle romantik ilişki yaşayıp kavga etmiştin.
Başak burcuydun.
Biriyle karıştırdın sanırım, ne başak burcuyum ne kızıl saçlı neden başka hesabım oldu :D
Zihinsel olarak mümküün
Fiziksel olarakta mümkün muzansu sen bilirsin sjsjjsjsjs
Yahooo mümkünkü mümkünlü sjsjsj
İnad edmeee mümküdürr işte ksksks
Tabi mümkün browniem❤
Havuçlu kekimsss <3
nediyon anlamıyorum ben açıkla
Senin bir önceki pp daha gozeldi yaff
Böyeleli hiç sempatik değelsen
Nıççç sempatik olll
Demam bakasan ama soruma da cevap ver yahooo
eee allam nesini anlamadınki :D kendini insanın sürekli geliştirmesi, hep bir yukarısı yani mümkün mü diyorummmss
Mümkün tabi ki
Bencede
Sınırı yok bence
Bencedesii
sorun kime göre belirleniyor?
Anlamadım
Mükemmel olmadığı neye göre belirleniyor kıstas nedir?
Mükemmel değil, mümkün mü diyorum
Alıntı yaptığın cümleden yola çıkıyorum yahu : "Kaizen felsefesine göre hiçbir şey mükemmel değildir, her zaman gelişim vardır. " demişsin ya.
bu felsefeyi savunuyor musun, savunmuyor musun?
Savunucusu değilim ama doğru bulduğum bir yaklaşım. Mükemmellik için tek bir ölçüt yok, herkesin algısı farklı olabilir. Kaizen’in sürekli gelişim anlayışı da bu yüzden bana mantıklı geliyor. Sonuçta mükemmel dediğimiz şey zaten tanımı gereği her açıdan kusursuz olur, bu da hayatta çok gerçekçi bir beklenti değil.
Mümkün tabi. Kim ben “oldum” diyebilir ki!
Mümkün
Kesinlikle çok doğru bir düşünce
Ölene kadar işte. Bence de insan böyle yaşamalı.
Sonsuzluk mümkün mü ilk önce bunu tartışalım?
uzay boşluğu deyince nasıl tanımlıyorsun peki?
Zaman kavramı peki? Biz insanlar sayılarla sınırlandırmasak sence zamanın bir sınırı var mı? Ölümden sonrası olması ya da olmaması şu an da buluduğun yaşamı en kaliteli şekilde yaşamanı sınırlamamalı. İnsanın kendi zihnidir sınırları yaratan.
Hadi yapta içek bari sjsjsjjs
Evet sinir yok
Değildir
Evet mümkün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?