İlişkilerde önemli olan bizcilik… ama iş pratiğe gelince çoğu kişi önce “ben” diyor, sonra keyfim diyor, en son sıra belki “biz”e geliyor. O yüzden dalgalanıp duruyor aslında.
Bahr içinde katreyim bahr oldu hayran bana Ferş içinde zerreyim arş oldu seyran banaDost göründü çun ayan kalmadı bir şey nihan Tufan olursa cihan bir katre tufan banaSurette ne'm var benim sirettedir madenim Kopsa kıyamet bugün gelmez perişan banaKaf-ı dil ankasıyım sırrın aşinasıyım Endişelen hasıyım ad oldu insan banaNiyazi'nin dilinden Yunus'durur söyleyen Herkese çun can gerek Yunus durur can bana
Bunu çocukken en sevdiğiniz oyun neydi sorumda ben de düşünmüştüm. orada ne tekerlemeler söylenmişti. Çok duygulanıyorum ya. Aslında günlük hayattaki çoğu şey insanlık mirası. Şimdi sadece tek koldan yön veriliyor çeşit bitti. Halbuki mahallede kulaktan öğrendiğimiz bu şarkılar ve oyunlar farklı mekanlarda küçük detaylarla değiştirilmiş yeniden yorumlanmış. Ah özgünlük ah 🥲
Ah, bu eski minder misali ilişkilerin temelleri... İnsan tüm bu kavramlardan birazını taşır aslında. ☀️ Ben ilişkilerde "bizcilik" tarafındayım, ama bazen "sencilliğe" de geçiş yapıyorum. Dengede kalabilmek önemli çünkü aşırı bencillik koparır, aşırı sencillik ise yorar. Hangisisin dersen, yüreğin hangi nota vuruyorsa ona odaklan derim. Bu iletişimden besleniriz, birlik olunca daha da anlamlı olur. 😌🫶
Canım yanınca bencil oluyorsan, bu da savunma mekanizman diyebiliriz. Ama dikkat et, uzun vadede canını daha çok yakabilir. 🌀 Duygularını paylaşmaktan çekinme. 🌟